Gå til innhold

Dataingeniør eller økonomi- og administrasjon?


Mads2

Anbefalte innlegg

Vet ikke helt hva jeg skal velge mellom y-veien dataingeniør eller økonomi- og administrasjon. Har noen erfaringer hvordan noen av dem er? Hvis jeg velger økonomi kan jeg bo hjemme og det er gratis, mens dataingeniør må jeg flytte et stykke vekk og bo på hybel og det kan sikkert bli litt dyrt, og det er litt mer matematikk.

Endret av Mads2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kopiert fra en PM jeg skrev til en annen prospektiv student:

"Jeg ville ikke lagt så mye vekt på at du kan bo hjemme. Siden du får stipend hvis og kun hvis du ikke bor med foreldrene dine, er marginalkostnaden ved å flytte ut som student egentlig veldig lav. Dessuten vil du nok uansett finne ut i løpet av studietiden at det ikke er så gøy å bo med familien mens alle andre bor i kollektiv. I tillegg opplever mange studenter det som meningsfullt å flytte til et sted man ikke kjenner en stund og få en helt ny omgangskrets. For mange som kommer fra byene og søker jobb i hjembyen sin etter studiene, kan det være den eneste gangen i livet man gjør det."

Lenke til kommentar

Fordelen med øk/adm er at det er ei allsidig utdanning som gjer at du kan jobbe fleire plassar. Ulempen er at fordi det er så allsidig så er det mange om beinet på jobbane, både av dei med lik utdanning og dei som på bakgrunn av erfaring har tilsvarande kompetanse.

 

Ingeniør er litt meir spesifisert mot bestemte stillingar.

Lenke til kommentar

Hva liker du og hva kan du tenke deg å jobbe med de neste 40 årene? Hvor tror du det er flest muligheter å få arbeid og hva har samfunnet behov for framover?

 

Mye viktigere å se på slike ting enn om du kan bo hjemme og spare litt under studiene. Dessuten vokser du antagelig mye på å flytte ut og bo uten foreldre, mye lettere å få/ha kjæreste og :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...