Gå til innhold

Rammelån og bsu (ta ut bsu pengene skattefritt?)


Anbefalte innlegg

Hei

 

 La oss si at man har disponibelt f.eks 100k fra rammelånet fra boligen. Kan man da ta 100k fra oppspart bsu konto og og overføre til rammelånet ? forså slippe å betalw tilbake skatt man har fratrekt  ? og overføre de 100 k til privatkonto? 

 

http://byggebolig.no/dagligbank/bsu-og-flexilan

 

litt frem og tilbake her og jeg er usikker

Endret av Mr Pepe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du har 100K disponibelt beløp på rammelånet, så er dette 100K du allerede nå kan disponere over, f.eks. overføre til ønsket konto. Det er det som menes med disponibelt beløp - det er beløp du har rådighet over og kan ta i bruk. 

 

Men til spørsmålet om BSU: Ja, du kan benytte BSU til nedbetaling av rammelån som er benyttet til finansiering av egen fast bolig, uten at du må tilbakebetale skattefordelen du har fått. Hva du i etterkant benytter det økte disponible beløpet på rammelånet til er uvesentlig for BSU-ordningen.

 

Det er hva lånet er benyttet til som avgjør om det er innenfor BSU-ordningen eller ikke. Det vil si at om du har tatt opp et rammelån for bruk på annet enn anskaffelse av egen fast bolig, som f.eks. bilkjøp eller fritidsbolig, så kan du ikke benytte BSU på dette. Hvorvidt lånet er sikret med pant i den aktuelle boligen er ikke avgjørende.

 

Du må dog være klar over at når du foretar utbetalinger fra BSU-konto, utover årets innskudd, så vil det ikke være mulig for deg å foreta noen flere innbetalinger på BSU-kontoen.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...