Gå til innhold

Første langtur på sykkel - smerter i bryst og hals


Anbefalte innlegg

Hei,
På lørdag gjennomførte jeg min første langtur. Forrige sesong var min lengste tur på 68km, og i vinter har det blitt trening på rulle. Før turen på lørdag hadde jeg kun en sightseeing-tur på 20km. 

På lørdag syklet jeg 120km, noe som er nesten dobbelt så langt som det jeg har syklet før. Dette gikk for så vidt fint frem til 95-97km, da begynte jeg å kjenne at jeg fikk vondt i bryst og oppover i halsen. Typisk slik man kjenner det når man anstrenger kroppen hardt, bare at det ikke går vekk. Jeg fullførte til tross for smertene, og nå - to dager etter - har fortsatt ikke dette gått bort. Det føles verst ut i halsen; følelsen man har når man har skikkelig vondt i halsen, men når man svelger så kjenner man at det er mer muskulært enn selve halsen som er vond (om det gir mening). Samme med brystet, men dette er litt bedre. Brystet er bare vondt ved en sjelden anledning, f.eks rett før eller rett etter jeg trekker pusten skikkelig. 

Har noen hatt liknende smerter? Er dette naturlig etter en så anstrengende tur? Bør jeg sjekke det? Kan legge til at jeg trener i gjennomsnitt tre ganger i uken, da veldig konsentrert mot sykling. Dette har jeg holdt på med siden nyttår, og har før dette hatt et relativt slapt forhold til trening. Forrige sesong syklet jeg kun på sommerhalvåret for trening, det er først nå i vinter og denne sesongen at jeg satser mer på målrettet trening med sykkel.

 

Takk for tilbakemelding.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...