Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Worklog Volkswagen Transporter "Campervan"


Anbefalte innlegg

Fikk for noen måneder siden motorhavari på den gamle bruksbilen min, så benyttet anledningen til å gå til innkjøp av en litt mer praktisk bil, en Volkswagen Transporter. :) 

pYPGLzy.jpg

 

Den har rusla 293000km, derav 10000km i mitt eie og er en av de aller første T5'ene på norsk jord. Den har den kjipe, men trauste 1,9TDi med 105hk, som går helt ålreit default_smile.png

Den siste tida har det blitt nye piggdekk, et hjullager bak, div el.feil har blitt utbedret, dørhengsler og låser har fått seg en smørerunde. Har også bytta div sensorer, multireim&strammer, støtdempere bak, bremseklosser&skiver bak, begge calipere bak, samt bremseslanger og rør bak. Etter sommeren skal den få ny turbo, da spjeldet henger på full åpning grunnet koks og dritt default_smile.png

 

Dette blir en rein hobby/feriebil, ergo har varerommet fått en ganske grei forvandling default_smile.png

Fra det kjedelige varerommet...

8A3G5eV.jpg

Til et litt bedre sted å sove default_wink.png

ZCXMaQy.jpg

YQp0EKg.jpg

Her brukte jeg spraylim og høyttaler/basskassestoff fra Biltema, tykt og fint stoff som sikkert isolerer en smule også. Eneste isolering hittill er der vinduene skulle ha vært, der har jeg fylt opp med litt poleystervatt. Hele taket ovenfor takplatene skal isoleres før vinteren tar tak igjen, det pleier å hjelpe godt på til å holde varmen. På gulvet har jeg skjært til et gammelt gulvteppe jeg hadde liggende. :) 

 

Utrolig kjekt å ha en far som jobber på sagbruk, bestiller plank etter mål og får levert default_smile.png Dette skal bli ei seng over hjulbuene bak, sannsynligvis blir det å kle treverket i stoff også, men ikke helt bestemt meg der. Mål på senga blir 155x130, jeg ligger aldri med beina rett ut, så det passer meg fint. 50cm lastehøyde under senga blir fint :) 

6KY4vKG.jpg

 

Selve konstruksjonen vil være helt løs, og stroppet fast i stroppefestene i gulvet. Da er det ikke fastskrudd, og i teorien en seng man frakter med seg. Biltilsynet kan ikke si noe på det, i forhold til at den er varebilregistrert :) 

 

Kjøkken har jeg ikke helt bestemt meg for løsning enda, men har tenkt tanken på å kjøpe en 80cm seksjon av Ikea-kjøkken. Da med kjølebag og kjøkkenutstyr inne i den. Kokeplate, vannkoker, Microbølgeovn er planen også, da jeg hovedsaklig kommer til å satse på landstrøm på campingplasser, og de tilfeller hvor jeg fricamper blir det kun å hive seg rett i seng, sove, kjøre videre :) 

 

Strømopplegg er også delvis lagt opp, kontakter er skrudd fast, mangler bare å få elektriker til å koble det opp :) 

pqoPzTJ.jpg

b1ZMftH.jpg

 

 

Videre skal jeg hente varevegg med gitter til uka, så jeg får varma opp hele kupeen mens jeg kjører. Har planer om eget 12v batteri til bodelen, samt en UPS for å kunne varme seg litt hurtigmat mens man fricamper. Kanskje et solcellepanel om økonomien åpner for det :) 

 

Skal prøve å holde dere oppdatert :) 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Spennende prosjekt!

 

1: Det er vel ikke noe problem om sengen er fast montert, hvis du vil det? Det er da stadig en varebil.

2: 230V kontakten står temmelig eksponert for vannsprut. Har du fått det greit tett?

 

 

 

Lykke til!

Ole

 

Takk for det :) Sengen kan ikke være fastmontert når det er grønne skilter, da regnes det som en bobil, og biltilsynet er ikke veldig glad i det... ;) Kontakten skal kobles på til uka, så skal det limes rundt kanten mot lakken med Tec7. Selve kontakten skal være tett, da dette er kjøpt hos proff caravan-forhandler og sitter på campingvogner :) 

Lenke til kommentar

Så lenge du får plass til "avgiftskassa" så kan vel sengen være fastmontert?

 

(Godsrommet skal være utformet slik at det skal kunne romme en tenkt, rettvinklet kasse med lenge 140 cm, bredde 90 cm og høyde 105 cm.

 

(Men det kanskje ikke noe poeng for deg uansett?)

 

 

Ole

Lenke til kommentar

Idag fikk jeg bygd ramme til senga i bilen :)

 

Litt måling og planlegging...

o15kDmv.jpg

 

Skruing og litt vinkeljern, samt en solid treskrue rett inn

DuCfJzp.jpg

 

Og vôila! Ramme ferdig :)

nttAe5W.jpg

 

Litt hjelp av pappa til å kappe bena litt, da den ble noe høy, og litt skruing senere;

7TL66pB.jpg

 

Brukte den gamle treplata som lå på gulvet og fant frem stikksaga, så hadde jeg plate på plass også :)

77cdkYX.jpg

 

Alt skrotet lempa inn i bilen her, men... Gardinstenger fra Ikea på plass. Mamma syr gardiner til uka :)

nbiqFg0.jpg

 

Nye/brukte sommerdekk ble det og, da forrige eier ikke sendte med bolter og senterringer til alufelgene, så da ble det noen rustfrie stålfelger :)

OoLM64k.jpg

 

Nye bremseskiver og klosser foran ble det på verksted igår også

 

Imorgen skal jeg heimatt og trekke ramma i stoff, samt skjære til madrasser og pakke bilen for tur på onsdag :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Var på tur idag og fikk fatt på noe gratis-hyller på Finn, vipps, så var innredning på plass! Utrolig kjekk løsning, plass til alt i skuffer og skap, samt TV oppå og boltreplass til annet :) 

R1Xk4S0.jpg

cNEm24w.jpg

 

Micro er tenkt plassert her, med litt bygging av hyller her. Skal også få lagd et pent trekk foran på et vis, så det ser litt mer skikkelig ut :) 

fthy1b9.jpg

 

Etterhvert er det også planlagt å fastmontere vanndunk under senga, og koble opp ei elektrisk pumpe, samt en liten vask med avløp til annen tank. Så blir det litt mer lettvindt med vannløsning :) 

Midlertidige gardiner er hengt opp, mens mamma syr og fikser noen skikkelige noen. Skal på plass et lag til med madrasser, for bedre komfort. Ble en kjekk løsning med plass til utestoler, gardintrapp, nivåklosser og strømledning under senga :) 

Aniqlh1.jpg

 

Fikk også med tre sykler på taket, kjekt med så lang bil at det går to i lengda :) 

oXElD5F.jpg

 

Neste på lista er mest småting, så får en se hva lommeboka åpner for fremover. Endel går til å handle tilhenger, så da går noe av budsjettet bort der, men da får jeg en knall måte å frakte sykler på :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Har skjedd endel med innredning den siste tiden. 3-ukers ferie med 6500km har gjort endel erfaringer, så her har jeg snudd bilen på huet innvendig fra slik den var  :)

 

Det begynte med å flytte senga helt frem i bilen og fjernet kommoden jeg brukte, for å ha lagringsplass helt bakerst til Nimber-oppdrag på Haugesunds-turen. Deretter fant jeg ut at det var jo egentlig ganske smart å ha tak over med bakluka, så da ble det plukket sammen litt div for å opprettholde et kjøkken :) 

g9GnJIo.jpg

 

Nye gardiner ble det også. Både for bakdøra, skyvedøra med glass og foran i kupeen. Likt hele veien, og enkelt og greit et par billige pledd fra IKEA som er klipt hull i til gardinstanga :) 

YOxetz5.jpg

 

Takboks og takstativ ble kuttet ut til fordel for en liten tilhenger istedenfor. Da har jeg masser av praktisk plass med meg ved behov, og man kan fortsatt komme under underganger som er lavere enn 2,5m. Hadde faktisk måttet kjørt 5mil tilbake om takboksen hadde vært på i ferien, så det lønte seg :) Gammel, god og rusten, men trilla 500mil uten problemer :) 

sIL1HMe.jpg

 

Nå idag har jeg krympa senga inn til 75cm, lengde ca 175cm. Perfekt i og med at jeg er 170. Da har jeg fått plass til minikjøkkenet, og det nyinnkjøpte porta-potti-toalettet helt ytterst, på samme vegg. Der madrassene ligger på gulvet inntil veggen skal jeg bygge en ramme, så jeg har en sofa, evt "gjesteseng" ved behov. Lagringsplass under :) Driver også å legger opp en liten kran med pumpe, så jeg lett kan fylle vannkoker, glass, etc med vann. Foreløbig uten avløp :) 

YTendQb.jpg

 

Neste plan er å male nedre del av bilen meg bengalakk, for å ta noe rust i hjulbuer, etc, og for å få vekk varebil-utseendet. Litt usikker på hvilken farge jeg skal gå for, men tenker rødt... Noen innspill? Forslag? 

 

Ellers har den runda 305000km, ikke annet enn en tullete EGR ventil, ellers har den gått som en drøm. Blenda enkelt og greit EGR, billig og bra fiks :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...