Gå til innhold

Roadtrip i Europa med leiebil


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg og kjæresten har planlagt en reise i Europa, det blir en rundtur til/fra Munchen, igjennom deler av Østerrike, Sveits, Liechtenstein, Italia og Frankrike. Skal leie en premium bil (Audi a5 eller lignende). Det står under Rental information fra Sixt at alle disse landene er Sone 1 land, som betyr at det er lov å kjøre i disse landene. Det jeg lurer på er om noen har gjort lignende, og møtte på problemer rundt dette? Ekstra kostnader, spesielle ting man må huske på?

 

Ser at ruta jeg har lagt opp blir på 2800-3000 km og dette er godt innenfor inkl. kilometer. Skal ha leiebilen i 14 dager, og reisen er i Juni/Juli. 

 

Alle tips mottas med takk :) 

 

 

For de som er interesserte så er ruta -> Munchen, Neuschwanstein Schloss, Berchtesgaden, Grossglockner Alpepass, Vaduz, Lavertezzo, Bergamo (evt Milano), San Remo (par dager på solseng), Verdon Gorge, Huez/Chamnoix, Rust - EuropaPark -> Munchen. 

 

Noen gode forslag til stoppesteder er også topp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+5132

I Sveits må du kjøpe en såkalt "Auto Vignette" for rundt 40 CHF (rundt 320 NOK) [ https://www.ch.ch/en/swiss-motorway-sticker/ ]. De fleste steder selger dette, men du trenger det altså for å bruke flere av veiene der.

 

I Sveits ville jeg anbefalt å gå til (du må nesten vurdere hva som ligger enklest til, og vurdere det opp mot pris):

  • Diavolezza Isbre  ( litt utenfor planlagt kjørerute kanskje, men ikke så mye. Med gondolbane opp til toppen https://www.diavolezza.ch/en/ )
  • Når du allerede skal kjøre igjennom Ticino, ville jeg nok besøkt Lugano og/eller Locarno
  • Også siden du er i Ticino er  Valle Verzasca en veldig fin dal, av enden av dalen finner du en veldig søt liten landsby kalt Sonogno
  • Hvis du vil utvidere kjøreruta litt er Luzern er en veldig fin by å besøke.
  • Når du først er i Luzern kan du vurdere å ta en dagstur til Pilatus ( https://www.pilatus.ch/ ). Gåturen opp er ganske fin, men det finnes også en gondolbane opp
  • Igjen, hvis du vil utvide kjøreruta litt og hvis du vil bruke litt mer penger, er Jungfraujoch å anbefale (https://www.jungfrau.ch/en-gb/jungfraujoch-top-of-europe/ ). Dette er vel den høyeste jernbanen i Europa. Togbilletten opp dit er ganske dyr dog (rundt 2000 NOK per person).
  • Jeg ville besøkt området rundt Interlaken og også Grindelwald, men dette er nok også litt utenfor kjøreruta.
Endret av Slettet+5132
Lenke til kommentar
For de som er interesserte så er ruta -> Munchen, Neuschwanstein Schloss, Berchtesgaden, Grossglockner Alpepass, Vaduz, Lavertezzo, Bergamo (evt Milano), San Remo (par dager på solseng), Verdon Gorge, Huez/Chamnoix, Rust - EuropaPark -> Munchen.

Man reiser veldig mye på kryss og tvers her og det legges opp til veldig mange lange transportetapper som lett tar det meste av dagen. Spesielt ned mot og langs middelhavet blir trafikk veldig ille i feritiden.

 

Neuschwanstein: mye folk skal dit så ikke tro du kan få parkert nært. Jeg ville tatt tog fra Munchen til Fussen, og dere skal jo østover senere. Om dere kjører dit er det ikke mye lengere til den fine byen Lindau. Og derifra kan man ta båttur på Boden-sjoen (billig) med mange byer man kan besøke eller fra Friedrichshafen kan man ta Zeppelintur (dyrt).

 

Berchtesgaden: regner med at det er Kehlsteinhaus dere skal opp til. Var der i midten av juni og det ligger såpass høyt at bilveien opp til heisen ble sperret grunnet snefall. Så pass dere for været der. Legg ellers merke til detaljene ved hytten, det er en imponerende byggekvalitet. Det er mange saltsminer i området som man kan besøke, men de er ikke for imponerende om man allerede har besøkt større slike med utsmykking slik som ved Krakow.

Saltzburg ligger ikke for langt unna. Fin by og noe meget spesielt er "Sound of Music"-bussturer som er stor business der. Det er en stor andel asiatere som tar disse turene og verstingene ser filmen minst én gang i uken og kan alt utenatt selv om de ikke skjønner språket. Og flere hyperventilerer når de få se de idylliske stedene som er med i filmen. Det er som sagt en veldig spesiell opplevelse.

 

Vaduz: Lite å se og gjøre. Det handler vel mest om å bare ha vært innom enda et land for de fleste.

 

Bergamo: Kronglete gammelby som man når via funicular. Ikke regn med å kjøre inn der.

 

Jeg ville droppet San Remo og heller funnet en solseng ved innsjøene lengere nord. Garda-sjøen er bra med mange fine småbyer rundt den. Ta gjerne båt. De andre sjøene skal også være fine, men jeg har enda ikke besøkt dem. Verona er også lett tilgjengelig og det er mye å se der i tillegg til balkongen fra Romeo og Julie. Byen Mantova har litt mindre turister, men mange gamle bygninger med storslagne veggmalerier.  Camera degli Sposi bør man sikre seg billetter til tidlig på dagen... veldig populært.

 

Ville ikke dratt så langt sørvest som Verdon, men heller tatt en egen tur for Frankrike senere da det er mye mer å se lengere den veien: Porquerolles, Calanques d'en Vaud, Baux de Provence, Aigues Mortes, Pont du Gard, Arles, Avignon...

 

Drar du nordover gjennom sveits så stopp i den fine byen Montreux og ta den smalsporede jernbanen opp til Roches de Naye. Se utsikt og murmeldyr.

Lenke til kommentar

Har faktisk sett på overnatting i Salzburg etter Neuschwanstein og berchtesgaden, å bruke neste dag her. Vurderer å sette opp en liten tidslinje/plan, da hovedsakelig over overnattinger og estimert kjøretid mellom de forskjellige stedene. Nå er kjøringen i disse områdene en stor del av turen, også grunnen til at jeg vurderer en nokså dyr leiebil :) 

Lindau og bodensjøen skal jeg notere meg. På en tur som denne har man mulighet til å se så vanvittig mye mer en man ellers ville, man blir svært mobil, men også noe innskrenket med bil. Problemet er faktisk å velge det viktigste, ettersom valgmuligheten er så store! 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...