Gå til innhold

Equinors navneskifte: Et tveegget sverd?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor er det negativt at de fjerner "oil"? De driver med mer enn bare olje og det er ikke slik at alle oljeselskaper bruker ordet "oil" i sine navn, verken før eller i dag. 

Jeg jobber i oljebransjen i utlandet (offshore stortsett), og kan faktisk fortelle at folk stusser over at vi har et oljeselskap i Norge som kaller seg for "State Oil"

Endret av bshagen
Lenke til kommentar

Det som slår meg som pussig er navnelikheten med Equifax, et selskap det ikke akkurat bugner med positiv omtale for etter store datalekkasjer, og den generelle assosiasjonen til hestesport. Navnet virker intetsigende og lite gjennomtenkt. 

Edit:
Mulig BI bachelor i marketing sier annet, men et selskapsnavn som kunne ha vært klistra på hvilket som helst selskap er ikke et godt navn. Det sier ingenting om virksomheten.  Et navn som ikke beskriver noenting er et tulleord, ikke et navn.

Edit 2:
Det kan riktignok tenkes at tidligere Statoils kjernevirksomhet har blitt endret fra oljeutvinning til arbeid for likhet nord for ekvator, og at denne endringen bare har gått meg hus forbi, men det virker noe usannsynlig. Navnet virker om mulig også litt for intetsigende og diffust for et tidligere oljeselskap, nåværende kommunistisk/feministisk/antirasistisk non-profit organisasjon. 

Endret av Roedthaarogfregner
  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Hvorfor er det negativt at de fjerner "oil"? De driver med mer enn bare olje

Fordi det er det Equinor handler om. Hvor mye av overskuddet deres tror du genereres av vindmøller?
Så alle selskaper skal ha navn som representerer det de gjør? Hvor mange oljeselskaper har navn som ikke inneholder petroleum eller oil? Og hvorfor er dette så inni hampen viktig for folk her inne som ikke har eller har hatt noenting med Statoil å gjøre?

 

Hva har du med Statoil å gjøre i det daglige? Hvorfor skal Statoil marketsføre seg for deg? De handler jo ikke med privatpersoner en gang

 

For den vante mannen i gata så har dette navnebytte null innvirkning

Endret av bshagen
Lenke til kommentar

I det store og det hele så er disse pengene småtterier. 250mill for et selskap som Statoil er en dråpe i bøtta. Det har vært dyrere navneendringer enn dette før, for ikke bare snakke om logoendringer. Det er en grunn til at de gjør det, det er ikke som om de bare sitter rundt et bord i 5min og bare sier «ja, skal vi bytte navn da, Per?»

Lenke til kommentar

Det er ikke vanskelig å se hva Statoil omsetter for. Dessuten, de ville ikke gjort dette om de trodde de kom til å tape en haug av penger på lang sikt. Kutt i gratis kaffe er bare en bittelite del av et større kostnadskutt de følte de var nødt til å gjøre. Det finnes et større bilde i denne sammenhengen også, og det gjelder også navnebyttet de når gjør

Endret av bshagen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...