Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

[Løst] Alkohol og diaré


fyllik

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lol du spiser altfor ensidig. Du kan ikke leve godt av mest brødmat og en gryterett i ny og ne uten kjøtt i kostholdet ditt. Du må kompensere hvis det skal funke, noe det virker som om du ikke har gjort da du selv innrømmer at du spiser ensidig.

Kroppen din sliter med alkoholen din på toppen av at du nekter den riktig næring. Feil ernæring fører veldig ofte til diaree, så du kan dessverre ikke si at det er alkoholen sin skyld hvis du ikke har utelukket feilernæring. 

Gå til en lege.

Lenke til kommentar

Du er feilernært og fortsetter å gi deg selv feil ernæring i form av ensidig kost, alkoholen hjelper selvfølgelig ikke på, og dehydrerer deg så det kan ikke være pga for mye væske i kroppen din, du pisser det jo ut med en gang sammen med alt du kan ha fått i deg av næring. 

Jeg hadde spurt meg selv om hvorfor skulle du ikke hatt disse problemene med det "kostholdet" du har. 

Lenke til kommentar

Alkoholinntak er skadelig for tarmsystemet, og diaré er en av mange uønskede virkninger på kroppen. Er et faresignal om at noe er galt, med alkoholinntaket, at skade allerede har inntruffet:

 

 

Digestive system

The connection between alcohol consumption and your digestive system might not seem immediately clear. The side effects often only appear after there has been damage. And the more you drink, the greater the damage will become.

 

Drinking can damage the tissues in your digestive tract and prevent your intestines from digesting food and absorbing nutrients and vitamins. As a result, malnutrition may occur.

Heavy drinking can also lead to:

For people who drink heavily, ulcers or hemorrhoids (due to dehydration and constipation) aren’t uncommon. And they may cause dangerous internal bleeding. Ulcers can be fatal if not diagnosed and treated early.

People who consume too much alcohol may also be at risk for cancer. People who drink frequently are more likely to develop cancer in the mouth, throat, esophagus, colon, or liver. People who regularly drink and use tobacco together have an even greater cancer risk.

Kilde: https://www.healthline.com/health/alcohol/effects-on-body#modal-close

Lenke til kommentar

OK. Så da er det bare å innse problemet og ta en imodium dersom jeg skal ut.

Jeg takker for svar! Nye er velkomne!

 

Er i såfall en veldig kortsiktig løsning og korttenkt løsning også. Beklager men realiteter er brutale. Håper du finner veien.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan selvsagt ikke love at ting fungerer som de påstår, jeg har ingen førstehåndserfaring selv. Men dette er sikkert verdt å google videre på, samt å ta en dialog om med sin fastlege vil jeg tro.

 

Det er heller ingen som presser deg til noe. Dine valg, og folk bryr seg som regel alt for lite til å kunne hjelpe folk som har sklidd ut. De vet ofte heller ikke hvordan de skal kunne være til hjelp. Fastlegen bør være en god venn her, og det er lov å bytte fastlege 2 ganger i året, dersom en ikke finner ut av det med den man har for øyeblikket. Endring tar også tid.

 

Mentalt, å få endret en vane tar minium 2-3 mnd., pluss all den tiden det tar å pleie endringen i ettertid, inntil det setter seg. Men alkoholavhengighet er jo mye mere enn å kun endre på vaner. Det er en form for dop for reseptorene i hjernen. Kan slå ut den mest viljesterke.

Endret av G
Lenke til kommentar

Jeg er en fyllik som sliter med kronisk diaré.

Har noen råd for å få bukt med diaréen foruten om å slutte å drikke?

Jeg er ganske sikker på at det er drikkingen som er årsak til denne diaréen.

 

 

Ja, da er det bare en ting som virker men jeg tviler på at du vil like å høre svaret.

Men jeg kan jo anbefale deg å gå i terapi hos AA hvis du har problemer med å slutte. Å gi deg anbefalinger om å opprettholde alkoholisme med uten diare vil du ikke få av meg ihvertfall. Og heller ingen andre oppegående mennesker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...