Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Arbeidskontrakt ved småjobb på Finn, noe jeg må være obs på?


Anbefalte innlegg

Er student og tenkte å få noen til å leie ut en leilighet for meg i løpet av sommeren. Jeg tenkte det er greit å ha en arbeidskontrakt siden vi ikke kjenner hverandre fra før. Jeg lurte egentlig bare kjapt på om det er noe jeg må være oppmerksom på mtp gyldighet av arbeidskontrakt eller lignende ettersom jeg ikke er en bedrift men en privatperson. Vil en arbeidskontrakt være gyldig i det hele tatt hvis jeg kun er en privatperson, eller er jeg nødt til å sette opp et enkeltmannsforetak eller lignende? Jeg planla å betale en fast sum hver gang og at dette ikke skal overskride grensen for at arbeidstaker vil betale skatt for arbeidet (mindre enn 6000).

 

Takker for alle oppklarende svar :)

 

 



Anonymous poster hash: d1e2b...d74
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ingenting som hindrer privatpersoner i å inngå arbeidsavtaler, men i og med at arbeidsgivere har registreringsplikt i Aa-registeret fra første ansatte må man i praksis registrere et enkeltpersonforetak.

 

Grensen for at en arbeidstaker skal betale skatt av lønnshonorar er 1000,- kr per år. Grensen på 6000,- kr gjelder kun arbeid utført i oppdragsgivers eget hjem, og omfatter ikke forretningsførsel som f.eks. utleie av leilighet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...