Gå til innhold

E-SPORT: En negativ trend brer seg om LAN-Norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er 5 jenter per 100 stk på et lan så jeg er veldig enig i at hvis ikke foreldrene til jentene hadde holdt de hjemme hadde vi ikke hatt dette problemet. Problemet er definitivt ikke det at kids i dag ikke synes lan er like appellerende som for 5-15 år siden.

Lenke til kommentar

Jeg synes det er litt rart ikke alle arrangører som vil overleve ser ut i verden, og samtidig ser på tidligere LAN i Norge for rundt 10 år siden. Skal man få nok betalende gjester må man ha hard core gameing turneringer for de største spillene med GODE premiepenger som i det aller minste går i pluss individuelt etter alle kostnader med reise etc. Pro-lag(kjente semi-elites hvis lite budsjett) må helst inviteres seedet inn i bracket for en viss økonomisk trygghet(snakker ikke om norske casuals som tror de er verdt mer enn de er). Turnering MÅ være BYOC. Se til CPH games, Oslo-LAN, eller TG når de faktisk kjørte store premieringer allerede tidlig 2000-tallet. Dette må ligge i bunn for å kunne appellere til dagens marked, og dermed gi en plattform for de andre som liker programmering, 3D og mekking.. Alle seriøse gamere ser proffer må på lan, derfor drar de selv for å møte overmakten og lære pluss observere etc. Disse "barnelanene "overlever aldri. Dessverre har lan-norge for lite suksess økonomisk å vise til for sponsorer. Noen aktører bør gå sammen, skaffe sponsorer, og vise de kan generere både litt profitt og god reklame. Appeler til seriøse gamere. Jeg gjentar: aksepter dette som grunnlag for billettinntekter, og alle de andre nisje-nerdene kan drive med sitt på samme kan. Og profilen som "arena for barn og ungdom som kan møtes sosialt for å dele felles interesser" mot kommunen er bare ikke holdbart. Det må være en sidegreie for litt subsidier. Gå tungt inn med folk som har peiling på økonomisk drift, ikke bare nettverk. Lag en buisnessplan for f! Dere må ha noe å selge ❤❤❤

Lenke til kommentar

Det er på sin plass å legge til det er fantastisk det finnes mennesker og ildsjeler i Norge som gjør alt de kan for å gjennomføre et event! De bruker masse fritid og ofrer mye. Det setter alle pris på. Men det er begrenset hvor mye penger som bare gis bort uten ROI i det minste gjennom stor eksponering. Hva vanlige casual gamers prioriterer er lite relevant. Hvem flokker til LAN gang på gang uavhengig av alder? Seriøse konkurrerende gamers. De betaler villig for å møte motstand.

Lenke til kommentar

Jeg er på LAN nå. Samtlige er seriøse gamere. Det er ikke snakk om å stikke på TG. Dårlige premiepenger mot tung svette og støy med laserlys overalt holder ikke. Alle tenker likt i dette segmentet, spesielt de som faktisk er i en alder til å kunne legge igjen penger. Vil dere overleve må dere adapte og akseptere realitene. Hvis ikke forvitrer dere sakte men sikkert. Kjør compo i cs med stor pot, og folk er villig til å svette.

Lenke til kommentar

Er med og arrangerer et lokalt lan i ei lita bygd (typisk 50-60 deltagere medregna et crew på 10 stykk). Vi ser samme effekt. Før hadde vi andre fordeler som sikkert hjalp oss litt og som ei veldig bra linje sammenligna med ADSL-en folk flest satt med, men med utbredelsen av fiber mister vi det og.

 

Foreløbig held vi det gåande ettersom det er veldig billig leige i lokalet, men vi begynder og tenke på og gje oss med faste treff ettersom det er so lite interesse og fleire av oss har flytta heimanifrå og no bruker både feriedager og anna på dette. Hadde noken yngre tatt over so kunne man jo fortsatt, men det virker som tilgjengeligheten til gode internettlinjer har medført at dei yngre generasjonane ikkje gidder og styre med det. Det er på mange måter litt synd. Er jo mange artige situasjoner frå vår tid som handler like mykje om det som skjer rundt treffet som det som foregår på skjermen. Sitter du heime får du jo med deg deler av dette aspektet, men det blir ikkje helt det samme.

Lenke til kommentar

 

Det er jo teit folk forsvinner når de blir eldre, da kommer jo lanet aldri til vokse

Synes det er helt greit jeg. Kan ikke si jeg med trygghet hadde sendt 15 år gamle dattera mi til å stenges inn i en mørk sal sammen med en 30 åring som liker å døgne med videospill.

 

Mens å sende hu ut av huset hvor det finnes 30 åringer som IKKE liker å døgne med videospill er greit - i en sal full av folk skjer det vel ikke så mye galt, har tross alt vært en del LAN i det her landet gjennom årene.

Endret av fo2re
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser enkelte meiner at pengepremier er løysningen, men for å være ærlig trur eg ikkje det betyr noke. I vårt lokale LAN har vi hatt et par treff der vi prøve dette. Vi rigga opp til 80 plasser og hadde pengepremier på topp 3 CS lag der førsteplassen betydde 1k i lomma til kver speler. Våre inngangspriser ligger forøvrig på 150 til 250 kroner og compoen gikk over 1 natt. Vår nermaste "by" med 10k innbyggara klarte likevell ikkje bidra med et fult lag og frå bygdene rundt kom det i beste fall 5-10 personer som følge av kompoen ellers var det den vanlige gjengen. Med andre ord tapte vi på det både økonomisk og i forhold til tida vi la i det. Det er tross alt ein del planlegging som skal til når du plutselig må hente ekstra bord få fatti fordelingsskap og kjøpe inn nytt utstyr.

 

Problemet med pengepremier er at du konkurerer med ligaer og turneringer som går på nett. Det som kunne virka er om du vant penger og fikk ein plass ved ei større turnering (altso kjørde ei slags satelitt turnering), men det er nesten umulig og få til sia alle treff foregår på samme tid og ligaspelet uansett foregår over heile året.

Lenke til kommentar

Før de i det hele tatt tenker på å kjøre opp premiene på konkene burde de skaffe seg noen bedre admins for hver av konkene samt bedre casters.

 

Adminsene satt der i over 1 time når det var haglende beskjeder om at server passordene ikke fungerte og var satt opp feil, admin nektet og ba folk prøve igjen. Etter 1 time tok admin og reseta serverene og det fungerte igjen. Har vært samme røra 3 år på rad nå.

 

Når det kommer til casterna så har ingen av de peiling på spillene de caster og sitter derfor å bruker mer tid på å forklare hverandre spillet enn det de bruker på å kommentere matchen. Et godt sitat fra en av de i fjorårets TG "Force buy er like sterkt som full buy".

 

Mitt råd: Involver deltagerne mer, lag noen polls for å finne ut hva man burde legge størst vekt på og prøv å forandre på ting. Istedefor å invistere penger i flere konserter som er helt katastrofalt dårlig så heller bare gå for 1 bra artist og resten til premier istedet. Å ha artister som Sandra Lyng og Hours var absolutt ikke et godt sjakk trekk. Kan ikke tilfredstille alle men man kan tilfredstille en stor mengde. Tenk på det.

Lenke til kommentar

 

 

 

 

Skal på TG for første gang i morgen.. Gleder meg til Galaxelan i mai au..

Hører Trine Skei Grande skal åpne TG... Hvis du spiller Farm Simulator ville jeg passet på. :o
Farm simulator? Er det en ting enda? (Men så ingen Trine så OwO)
Sikkert en youtube'r som jeg ikke vet om :3

Nei, spøken spilte på en nasjonal nyhetssak som hadde veldig mye oppmerksomhet på starten av året.

Lenke til kommentar

 

 

 

 

 

Skal på TG for første gang i morgen.. Gleder meg til Galaxelan i mai au..

Hører Trine Skei Grande skal åpne TG... Hvis du spiller Farm Simulator ville jeg passet på. :o
Farm simulator? Er det en ting enda? (Men så ingen Trine så OwO)
Sikkert en youtube'r som jeg ikke vet om :3

Nei, spøken spilte på en nasjonal nyhetssak som hadde veldig mye oppmerksomhet på starten av året.

 

Nasjonal nyhetssak? oioi, sært at jeg har gått glipp av den da ;)

Lenke til kommentar

Disclaimer: Er medarrangør av ZarGate

 

Vi ser samme trenden selv, og måtte nå i vinterferien avlyse vårt arrangement grunnet sviktende billettsalg. Vi har prøvd forskjellig, både høye premier, rask internett og høy kvalitet på underholdning. Fellesnevneren er at uavhengig premier så svikter billettsalget. Det har i de siste årene eksplodert i antall dataparty som arrangeres, og det ser ut som det er maks to til tre gode lag som orker å ta turen for å konkurrere om førstepremien da ingen flere "tar sjansen".

 

Jeg tar gjerne imot tips om hva som kan gjøres for å lokke deltakere igjen. Vi har som sagt rask internett, 10Gbit, med 10Gbit uplink til radene, og 1Gbit ut mot deltakere, så her er vi vel på maks på hva vi kan få til per dags dato. Vi har testet høye premier uten effekt, og skal vi sikte høyere må vi ha flere deltakere, for én plass må pengene komme ifra, og i dag ser vi ingen som vil sponse pengepremier. Så hva sier folket? Hva må til for at DU skal kjøpe billett og sitte i en idrettshall i en helg?

Lenke til kommentar

Synd å høre at alle de sosiale delene/aktivitetene i forskjellige samhold innenfor diverse spill forsvinner sånn som det står beskrevet her. Aner ikke hvorfor dette er tilfellet, men kan gjette meg til som et par andre her at det kan ha litt å gjøre med hva slags hastigheter på internett man kan få hjemme hos seg selv pr i dag, hvor stort streamingstjenester som twitch osv har blitt og til slutt at miljøet rett og slett har forandret seg med de nye generasjonene. Tilbake på begynnelsen av 2000 tallet, blomstret jo TG som aldri før og vi var en stor gjeng fra alle kanter av Norge som møttes der mange år på rad, samtidig som vi administrerte et par av norges største Counter Strike Communities på den tiden. Møtte hverandre, alle våre faste brukere fra forumene osv. I tillegg benyttet vi oss av muligheten til å laste ned filmer og seier fra andre brukere med datidenes raskeste linjer. Helt konge på den tiden, men ikke i dag. For å endre denne trenden må man vel først og fremst se på hva slags behov og ønsker disse ungdommene har i dag. Hva er det man kan tilby som de ikke får oppleve eller har mulighet til hjemme på gutterommet? Det var jo akkurat derfor vi dro opp på den tiden.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...