Jump to content
Sign in to follow this  
AndersT2

Video går saktere når det er lyd?

Recommended Posts

Har ett underlig problem. Merket noe rart i går kveld når jeg så en Youtube video, at lyden var litt rar.

I dag så var det flere rare ting ved avspilling av videoer, både streaming, youtube og VLC avspilling av filer.

 

Når jeg spiller av video uten å ha på noe lyd, mute f.eks. VLC så spiller ting fint. Med en gang jeg setter på lyd, samme hvor, så går videoer saktere.

 

De siste dagene så har det ikke vært noe nytt installert, heller ikke oppdateringer til Windows. Kun normalt bruk. Det eneste som har vært er at det har kommet noen blåskjermer. Det er ekstremt sjeldent jeg har opplevd på denne maskinen. Har vært den mest stabile jeg noensinne har hatt (Intel I7-3820).

 

Blåskjermene har vist forskjellige ting hver gang.

 

Sist noe skjedde med maskin, så kom jeg inn til den så var alle skjermene sorte, og fikk ikke liv i dem før jeg byttet skjermkort, fra GTX650 til GTX970 (Kjørte DDU etter skjermkort bytte når jeg la inn driveren). Det er ca 2-3 uker siden.

 

Kan det av en eller annen grunn ha skjedd noe med lyddriverene sånn plutselig, eller er det maskinen som begynner å ta kvelden. Kikket på ordre historikken hos Komplett, og maskinen er ifra sommeren 2012. Den er egentlig aldri spesielt varm heller, selv de gangene  jeg kjører full last, selv om det er trangt i kabinettet.

Share this post


Link to post

Enkleste er å sjekke med annen PSU. Om det ikke hjelper, se visuelt over kondensatorer. Virker mest som du har dårlig regulert spenning. VLC har i allefall brukt adaptiv sync før med bildeprioritet, så prøv f.eks MPC-HC og se om det oppfører seg likt.

Share this post


Link to post

Ser kanskje ut som det kan ha vært RAMen. Byttet nå til ett sett jeg hadde i en annen PC, og lyden i youtube går når som normalt, og ikke hatt blåskjerm som jeg hadde i går etter restart av PCen.

 

Får se i løpet av dagen at den ikke resetter seg igjen. Men bør nok tenke på å oppgradere snart uansett. Har hatt PCen i snart 6 år, og den har nok stått på 70-75% av tiden, så den er godt brukt.

Share this post


Link to post

RAM-feil kan forårsake mye rare symptomer. Kjører du Memtest86+ kan du finne ut mer. Har vært borti situasjoner hvor alt som skulle til var litt rensing. Er det bare en liten del av minnet som permanent ikke funker og du er på Linux kan du teste BadRAM.

Edited by vidor

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...