Gå til innhold

Anbefaling av trådløs gateway


Anbefalte innlegg

Jeg har i dag en Edge router som jeg har koblet opp med 2 routere en til eget bruk, og den andre (gammel Asus router) er satt opp som gateway til utleie leilighet. Til denne asus routeren har jeg også en netgear extender. Problemet er at det nesten ikke er nettkapasitet på det trådløse nettet til utleieleiligheter. Har målt det til 5-8 Mb/s ned og 2-5 Mb/s ned.

 

Direkte på Edge routeren har jeg 80-90Mb/s ned og 20Mb/s ned, på samme port som Asus routeren er koblet til.

 

Jeg har mao behov for en trådløs gateway eller en enkel router, og en kapabel ekstender får å kunne få større hastighet på det trådløse netteverket. Er det noen som kunne være behjelpelig med noen god forslag til å få leietakeren fornøyd med hastigheten. Kabling er ikke et alternativ.

Endret av orjack
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva mener du egentlig med "Problemet er at det nesten ikke er nettkapasitet på det trådløse nettet til utleieleiligheter."

 

Hvor mange enheter er tilkoblet det trådløse aksesspunktet samtidig?

Og hvorfor du har 3 routere skjønner jeg heller ikke. Måten du forklarer nettverket på, så er dette trolig et hjemmenettverk. Mistenker at du fort kan få problemer med NAT. 

Lenke til kommentar

Om du gir litt mer info om hvor mange utleieenheter og antall brukere som deler på dette nettet så hadde det hjulpet litt på.. Har du forsøkt å endre mellom 2,4ghz og 5ghz nett..

 

Har du testet om det kan gi bedre ytelse å dele ut nett via strømnettet? Eksempelvis strøm til strøm via en plagsom murvegg så ny trådløs ruter...

 

Er det mur og store avstander i huset, bruker mange mikrobølgeovn? Er det tettbebebygget strøk etc...

 

Du beskriver det som at det er problemet er med nettverket til Asus ruteren (de som leier). Men det kan jo også tenkes at når du som administrator over nettverket og full tilgang vil få en automatisk QuOS rettighet og gir deg full prioritet når du tester det ut..  Hver gang du laster ned en fil dreper du hastigheten til leieboerene dine.. Du vil automatisk få 4K, mens de må dele på det som er til overs...

Lenke til kommentar

Jeg har Edge routeren kun for å kunne dele linjen min og ha to helt adskilte trådløse nettverk. Det er satt opp quos på utleienettverket, men her er det satt til 100mbs opp og ned. Jeg har to leiligheter. På utleienettverket er det vel 5-10 enheter som er påkoblet, men alle enhetene bruker nok ikke nett samtidig (telefoner, sonos, tver og nettbrett, pcer).

 

Det er et hjemmenettverk ja.

 

Det er veldig dårlig dekning til leilighetene pga murvegger og det at det er ståldragere i gulvene.

Har forsøkt med strøm til strøm, men den jeg prøvde likte ikke at jeg satte router i andre enden - routeren klarte ikke å finne noe nett. Koblet fint opp laptop med kabel. Det finnes kanskje andre typer strøm til strøm som fungere bedre enn den jeg prøvde - husker ikke hvilken type det var. Målte ikke hastigheten da vi forsøkte, iom at vi ikke klarte å få opp wifi.

 

På min egen router har jeg vel 30-40 enheter som kobler seg på - ikke alt samtidig.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Sett opp en Ubiquiti security gateway som ruter. Koble den opp mot en unifi PoE switch (størrelse etter behov) Og kjøp x antall Ubiquiti unifi AP lite som du trenger for å dekke området. Og en cloud key for å styre hele greia med.

 

Så setter du opp 2 nettverk. Et til deg og et til leiligheten. Deretter lager du 2 wlan, et til deg og et til leilighet. Hvor du da velger det nettverket du nettopp laga til hver enkelt. 

Så velger du hvilke AP som skal sende hvilke Wlan. Så har du god dekning og et enkelt system med egen app for overvåking. AP'ene vil også fungere som et Mesh nettverk. At enhetene dine (PC,mobil osv)  blir automatisk koblet over på det raskeste nettet. 

 

Har montert likt anlegg både i kontorlandskap og bolig opp mot 1000m2. Enkelt å bygge videre på også.

 

Ofte kan det bli problemer med å kjøre ruter etter ruter etter ruter. Gjerne da med dobbel trippel NAT'ing, som kan gjøre at ting ikke virker. Systemet koster ikke skjorta heller. Du får 1 Gateway, 1 8 port switch (4PoE porter), 3 AP, 1 cloud key til ca 7000. Skal du ha skikkelig trådløs ruter koster den fort 4-5000. Men halvparten av dekningen.

Endret av TSandvik
Lenke til kommentar

Kan jeg ikke bygge videre på Edge routeren jeg har i dag?

Jo du kan bruke den, og ikke ta den gatewayen jeg nevnte. Men Edge ruteren er ikke med i Unifi serien til Ubiquiti. Og du får den ikke med i samme styring som de andre komponentene. Da må du bare sette den opp for seg. Litt mer tungvindt system. Og den gatewayen koster ikke mer enn 1100,-

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...