Jump to content
TheNarsissist

Isolere taket mot trinnlyd

Recommended Posts

Hei, etter noe oppussing i leiligheten over og nye eiere har vi slitt veldig mye med trinnlyder og andre lyder. Vi bor i 1 etg i en andelsleilighet fra rundt 1950, mur. Jeg har lurt litt på dette med å isolere taket, er det noen som har erfaring med dette? Har funnet litt blandet informasjon ang dette. Kunne det evt blitt kombinert med spotter? Vi hører trinnlyder godt når de går helt vanlig. Vi kan også noen ganger høre prating og tv. 

Edited by TheNarsissist

Share this post


Link to post

Hjalp en jeg kjente en gang med det det. Man monterer slike lydbøyler på lektene. Tette med glassvattruller mellom lektene, noe som er en helsikes drittjobb. Så skru på to lag gips til lektene. Det hjalp litt, men hørte fremdeles lyd.

Share this post


Link to post

Tror jeg ville brukt akustikkplater limt i taket, 60x60 eller 60x120. Rockfon, tykkelse kanskje 50 mm. Fins fra 20 til 100 mm tykk.

Ville nok hjulpet vesentlig tenker jeg. En forholdsvis enkel løsning som bør være mulig å utføre på egen hånd med å lese seg opp på det eller få noen til å instruere deg litt. Litt dokumentasjon her, fins sikkert tilsvarende løsninger fra andre leverandører.

http://rwiumbraco-rfn.inforce.dk/media/3622233/no_system_ab_adhesive.pdf

Share this post


Link to post

Dette er ikke helt et svar på det du spør om, men likevel...

 

Jeg leier andre etasje i en enebolig og i mitt gulv ligger det tykke gummiplater under parketten (hvilken type vet jeg ikke, men det er ikke snakk om fancy akustikkprodukter).  De som bor i første sier at de aldri hører et knyst fra min etasje, hverken skritt, TV eller musikk.

 

Jeg tipper at å få til det samme ved å legge noe i ditt eget tak vil bli svært vanskelig, siden det da blir snakk om å stenge ute lyd som allerede er produsert heller enn å forhindre lyden i å oppstå i første omgang (da tenker jeg på lyden fra skritt), noe som er langt mer komplisert og involvert.

Edited by Belfaborac

Share this post


Link to post

De som pusset opp i etasjen over burde lagt dempematte under parketten. For din del må du senke himlingen. Du vil nok trenge ihvertfall 10cm rockwool samt etpar cm luftspalte pluss ett eller to lag gips for å dempe lyden.

Rockwool er bedre på lyd enn glava som regel

Share this post


Link to post

Takk for svar, kan vel ikke akkurat be naboen rive opp gulvet sitt å legge på nytt. Faen ass, før de forrige naboene pussett opp hørte vi ingen ting. Hører alt av gåing nå.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...