Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Isolere taket mot trinnlyd


Anbefalte innlegg

Hei, etter noe oppussing i leiligheten over og nye eiere har vi slitt veldig mye med trinnlyder og andre lyder. Vi bor i 1 etg i en andelsleilighet fra rundt 1950, mur. Jeg har lurt litt på dette med å isolere taket, er det noen som har erfaring med dette? Har funnet litt blandet informasjon ang dette. Kunne det evt blitt kombinert med spotter? Vi hører trinnlyder godt når de går helt vanlig. Vi kan også noen ganger høre prating og tv. 

Endret av TheNarsissist
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror jeg ville brukt akustikkplater limt i taket, 60x60 eller 60x120. Rockfon, tykkelse kanskje 50 mm. Fins fra 20 til 100 mm tykk.

Ville nok hjulpet vesentlig tenker jeg. En forholdsvis enkel løsning som bør være mulig å utføre på egen hånd med å lese seg opp på det eller få noen til å instruere deg litt. Litt dokumentasjon her, fins sikkert tilsvarende løsninger fra andre leverandører.

http://rwiumbraco-rfn.inforce.dk/media/3622233/no_system_ab_adhesive.pdf

Lenke til kommentar

Dette er ikke helt et svar på det du spør om, men likevel...

 

Jeg leier andre etasje i en enebolig og i mitt gulv ligger det tykke gummiplater under parketten (hvilken type vet jeg ikke, men det er ikke snakk om fancy akustikkprodukter).  De som bor i første sier at de aldri hører et knyst fra min etasje, hverken skritt, TV eller musikk.

 

Jeg tipper at å få til det samme ved å legge noe i ditt eget tak vil bli svært vanskelig, siden det da blir snakk om å stenge ute lyd som allerede er produsert heller enn å forhindre lyden i å oppstå i første omgang (da tenker jeg på lyden fra skritt), noe som er langt mer komplisert og involvert.

Endret av Belfaborac
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...