Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Noen som ikke vil ha barn?


Anbefalte innlegg

Det har jo en enkel forklaring i at vi er mer eller mindre programmert til å for det første overleve og for det andre få avkom. De individene som ikke lever etter de prinsippene kommer aldri til å bli en majoritet i "flokken". Vi har samtidig en sterk flokkmentalitet. De som da skiller seg veldig i fra flokken blir jo ofte sett litt rart på. Og det er der skoen trykker, det er jo selvsagt ikke greit i seg selv. Folk får leve sitt liv slik de vil, innen rimelighetens grenser, og enten få barn eller la det være. Heller flere par som er barnløse enn flere barn som kommer veldig uplanlagt og dårlig timet for mange. Vi er absolutt mange nok på kloden, vi får produsere mindre og heller sørge for bedre levevilkår for alle.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Godt voksen gubbemann her i midten av 30-årene. Jeg har aldri hatt lyst på barn, og lever veldig godt uten fremdeles. Ser absolutt ingen grunn til å forandre på en formel som fungerer. Man kan tute og styre på med all verdens forskning på menneskepsyken, og teit statistikk som forteller noe om "de fleste".

Noen av oss er bare koblet annerledes, mener nå jeg.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kanskje ikke i Norge, men verden generelt lider av overbefolkning så ser ikke på det som egoistisk å ikke ville ha barn. Og om noen sier det, så til helvete med de.

 

Synes langt flere av de som faktisk får barn burde tenke gjennom det på forhånd og være litt mer intelligente ved en slik avgjørelse. Dessverre er det slik at det er gjerne de som ikke burde fått barn som får flest, mens de som burde fått enten ikke får eller ikke får nok.

 

Er selv ikke sikker på om jeg ønsker barn. Tenker vel nå at jeg kanskje vil en gang i fremtiden (når jeg er 40), men er ikke sikker enda. Akkurat nå har jeg mer enn nok med meg selv. :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

 

Galskap å sette barn til verden i 2018. Tenker ikke bare på kostnadsnivået, men også den økte uroen. Ville tenkt meg om minst tre ganger, i hvert fall om jeg bodde i Oslo. 

 

Anonymous poster hash: 9261f...a12

 

 

Hvis du ser på det i et litt større tidsperspektiv enn uker eller måneder er det ingen ting som tyder på at verden, eller Oslo, er blitt et mer urolig sted.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Galskap å sette barn til verden i 2018. Tenker ikke bare på kostnadsnivået, men også den økte uroen. Ville tenkt meg om minst tre ganger, i hvert fall om jeg bodde i Oslo. 

 

 

Anonymous poster hash: 9261f...a12

Økt uro? Stemmer ikke med virkeligheten.

 

Alle trender peker nedover på både krig og terror, og det har det gjort i mange tiår.

Lenke til kommentar

Jeg er egentlig ikke i den situasjonen at jeg ikke vil ha barn, men dere som opplever mas om barn fra familie, venner og nyfrelste småbarnsforeldre.

 

Jeg er derimot i den situasjonen at jeg ikke kan få barn, i alle fall om jeg ikke skal bytte ut kona. Vi har prøvd det meste og det har kostet oss mye på mange måter, og hadde vi ikke til slutt greid å slå oss til ro med at vi aldri kom til å få barn hadde det nok kostet oss forholdet også.

 

Skulle det mot formodning dukke opp barn er de hjertelig velkomne, men vi har like mye rett på et godt og lykkelig liv uten. Vi har heller valgt å dyrke de gode tingene i livet man kan gjøre i livet som barnløs og som er vanskelig å gjøre som småbarnsforeldre.

 

Selv dette møter jeg lite forståelse for. En 100% legitim grunn til å være barnløs er likevel ikke nok til å stoppe kjeften på enkelte. Det kan godt tenkes at det vel ment, men tilbakemeldinger som "du vet ikke hva du går glipp", "dere MÅ gjøre flere prøverørsforsøk", "da MÅ dere adoptere" osv. skulle jeg gjerne vært foruten.

 

Vi har gjort alle vurderingene, det er ikke noe vi har tatt lett på, avgjørelsen er tatt og vi lever godt med det. Hvorfor er det så vanskelig for mange å akseptere?

 

"Har dere barn?" er greit å spørre om. "Skal dere ha barn?" og "Hvorfor har dere ikke barn?" er en privatsak og i utgangspunktet ikke noe man spør hvem som helst om. 



Anonymous poster hash: 1a125...b5b
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...