Gå til innhold

Glir ut av fokus når jeg zoomer ut..


Anbefalte innlegg

Heisann,

vi har noen sånne semi pro sony kameraer, men noen av dem holder ikke fokus.. Altså, de står på manuell fokus, jeg zoomer inn på objektet, stiller fokus og zoomer ut igjen, men da glir også fokusen ut - ikke veldig mye, men nok til at det er irriterende og ikke lenger skarpt!

 

Noen som vet hva årsaken er?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er her snakk om to forskjellige typer linsedesign, "parfocal" og "varifocal". De fleste zoom-linser til stillbilde-kamera er av "varifocal"-typen, som vil si at de ikke beholder fokus når man zoomer inn/ut. Linser av "parfocal"-typen beholder fokus når man zoomer, og er mer vanlige innenfor profesjonell video- og film-produksjon, hvor det er viktigere å beholde fokus mens man zoomer. Men disse er gjerne betydelig dyrere enn vanlige varifocal-linser.

Endret av WD-
Lenke til kommentar

Vi har 4 stk slike kameraer og de har ikke alltid vært sånn.. Det ene kamera fungerer fortsatt fint, men på de 3 andre sklir altså fokus ut. Har du fått seg en støyt under transport? Eller hva kan være årsaken? og vet noen om det er en mulighet for å reparere?

 

Takk for hjelp!

Lenke til kommentar

Jeg mener å ha lest et sted at noen videokamera har varifocal-linser, men bruker autofokus-systemet til å kompensere, slik at fokus justeres kontinuerlig mens man zoomer, for å simulere en parfocal-linse. Om dette vanligvis er aktivt når man bruker manuell fokus, vet jeg ikke, men jeg ville ikke se bort i fra at det finnes en innstilling et sted som påvirker dette. Men hvis kameraene har parfocal-linser, så kan det godt hende det er noe feil med dem, da de linsene skal være mekanisk konstruert slik at zooming ikke påvirker fokus.

 

Dette er dog bare spekulasjoner fra min side.

 

Hva reparasjon angår, regner jeg med at dere må forhøre dere gjennom de vanlige kanaler (forhandler/produsent/support/etc.).

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...