Gå til innhold

Slik skal vegvesenet varsle sjåfører om farer bak neste sving


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 1 år senere...

Håper dette arbeidet passer inn i V2V / V2X. Det kjører allerede titusener av biler i USA som kommuniserer med hverandre, for å varsle hverandre om farer. Dette er standardisert og går i hop med europeiske systemer. I utgangspunktet skulle V2V blitt standard i amerikanske biler, fordi USA har en forferdelig utvikling mtp trafikksikkerhet, de har på relativt få år gått fra ca 25000 drepte til ca 40000 drepte i trafikken i året.

"The Donald" sørget selvfølgelig for å fjerne dette kravet, men amerikansk bilindustri implementerer det likevel, om enn i noe senere takt.

 

https://www.rsaconference.com/writable/presentations/file_upload/prv-w03-connected-cars-a-security-and-privacy-by-design-study-10-years-in-the-making_copy1.pdf

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan noen forklare hensikten av å bygge dette inn i veidekket? Det må jo koste formidabelt mye mer enn å kreve at bilene kommuniserer med hverandre og utveksler data om vei og føre. Via en eller annen norsk skyløsning.

 

GPS er har middelmålig nøyaktighet og er utsatt for jamming. Men brukt i kombinasjon med lokal finkalibrering bør det kunne dekke presis navigasjon utmerket. Den lokale finkalibreringen ser jeg for meg gjøres med IR-blitser på bilen i kombinasjon med IR-reflekser på faste punkter ganske tett langs veiene og IR-kamera på bilene. Refleksene kan skrus fast i fjellvegger, steiner, eksisterende skiltstolper, på bygg og andre hovedsaklig vertikale flater (pga snø), men også noen horisontale flater. Disse refleksene danner trianguleringspunkter i terrenget. Punktenes innbyrdes posisjoner lastes lett opp i skyen. Med nok punkter har man redundans til å kunne oppdage og rekalibrere punkter som flytter seg. F.eks en stolpe som blir påkjørt eller en refleks som dekkes til av støv og skitt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...