Gå til innhold

Ser ut som det er tid for en liten oppgradering fra sandy bridge til Coffe lake


Anbefalte innlegg

hardware Phantom.txt

 

Da ble det svart skjerm igjen.Har hatt en del problemer med det i det siste. Ved oppstart får jeg en lang og tre korte "beep" som ifølge manualen til hovedkortet betyr "no vga detected".Enkelte ganger får jeg fire "beep" som betyr hardwarefailure. Har sendt skjermkort til komplett,men regner med at feilen ikke ligger der.Må bare være sikker på at jeg har ett skjermkort som virker før jeg ev går til bestilling av nye komponenter og her kommer jeg til dere. Har lagt inn en "ønskeliiste" på komplett. Ser den grei ut eller er det noen som har noe å si om den.    

 

 

https://www.komplett.no/wishlist/shared/c9cef19a-b626-446f-b247-8b49a5dc1708

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den typen feil du opplever kan veldig ofte skyldes en strømforsyning som synger på siste verset. Strømforsyningen er som oftest den komponenten som ryker først i en PC, kanskje bortsett fra harddisk. PSU-problemer kommer vanligvis snikende litt etter litt. Komponenter som CPU, RAM, GPU osv. varer vanligvis "evig".

Så det hjelper ikke nøvendivis å bytte ut CPU, HK, RAM, GPU og SSD og håpe på at det fungerer. Du skriver ikke hvor gammel PSUen din er, men de ledetrådene jeg finner på google indikerer at den kan være fra 2011-2013, altså mer enn 5 år gammel. Hvis så er tilfelle vil jeg sterkt anbefale deg å prøve med en ny PSU i stedet for å bytte andre komponenter på måfå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk, det er jo noe å tenke på, men er det sånn at begge pci ex forsyningene kan ryke mens alt annet virker? Alt starter jo. Flytte penger fra cpukjøler til 8700 k tror jeg blir overkill med ett gtx 1070. Prøver også å holde kostnader nede, men tusen takk for innspill. Det er det som er meningen. Kommer uansett ikke til å gjøre noe før jeg får tilbake kortet. Tar gjerne imot flere innspill her

Lenke til kommentar

Angående feil

Du har «Graphics 3000 built into the i7 2600k processor.» , men får ikke testet det på ditt hovedkort.

Har du et «annet» pci express grafikk kort som virker i PCen ?

 

Problemet med grafikk subsystemet kan i teorien ligge i hovedkortet , cpu (pci express 2.0 bus), i PSU eller i selve grafikk kortet.

 

Det kan også være et kompabilitets issue med lecagy vga bios vs uefi vga bios i grafikk kortet mot hovedkortets bios (deteksjon).Du sier det har vært slik i lengre tid. Kom problemet når du skiftet grafikk kort til gtx10xx serie ?

Lenke til kommentar

Beklager at det tar tid,men får ikke gjort noe før jeg får tilbake skjermkortet.Når det gjelder årstall jeg bygde denne pc så blir den 7 år i april. Ga meg noe og tenke på . Til "sveibuen".alle hardware spes stå øverst under "hardware phantom". Så jeg tar til meg dette om psu feil. Hvis det blir ett nytt bygg så vil jeg legge til en psu. Er det noen som har en formening om denne :  https://www.komplett.no/product/852771/datautstyr/pc-komponenter/stroemforsyning/enheter/evga-supernova-g2-650w-psu?gclid=CODN45GUvdkCFRPSGQodebQBMA&gclsrc=ds&dclid=CPyr8pGUvdkCFZKdmwodAGYODg&gclid=CODN45GUvdkCFRPSGQodebQBMA&gclsrc=ds

Endret av elraj
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...