Gå til innhold

CityAirbus projisert å komme i 2023


Anbefalte innlegg

http://www.airbus.com/newsroom/press-releases/en/2017/10/cityairbus-demonstrator-passes-major-propulsion-testing-mileston.html

 

De kaller det en flyvende bil som går på batterier, men det er vel heller en form for helikopter med vertikal landing og avgang. Men teknikken er nok enda nyere enn tradisjonell helikopter-teknikk, det er mer basert på rakett-teknikken som SpaceX og Blue Origin bruker.

 

Vi får se hva det blir til. Tror ikke jeg våger meg i en av disse ettersom helikoptre ofte krasjer grunnet feil med rotorer og gravitasjon og slikt. Dette virker muligens enda farligere med den nye rakett-baserte teknikken VTOL.

 

Hva synes dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

8 propeller drevet av 8 elmotorer høres ikke ut som rakettdrift. Det er nok heller en oppskalert drone for 4 passasjerer.

 

Flyfart er i dag vesentlig sikrere per person-km enn biltrafikk. Men en kollisjon mellom to droner er vesentlig mer alvorlig enn en bilkollisjon, fordi det etter kollisjonen er en mulighet for å ramle ned og treffe bakken, altså en kollisjon nummer to. Airbus bedyrer dog at disse dronene skal flys i faste "luftkorridorer" og styres av et datasystem, å kjøre dronene manuelt vil ikke være mulig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...