Gå til innhold

Tannlege ikke under helsevesenet


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+2534

Jeg skjønner bare ikke hvorfor dette er forskjellig mellom tannhelse og all annen helse. VI har tilogmed fri mental helse, vi har fri psykiatri, fri fysioterapi for utrolig mange...

"Fri"? Mener du "Gratis"? Ingenting av de tingene du nevner her er gratis, tvert i mot koster de skattebetalerne hundrevis av millioner av kroner i året.

Endret av Slettet+2534
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

 

En avhengighet er på en annen skala altså. Selv om de vil klarer de ofte ikke å la det de er avhengig av ligge, så det blir ved ett punkt nesten ufrivillig, at de blir fengslet av sin avhengighet, og da burde de så absolutt få all hjelpen de trenger for å bli kvitt den. Som sagt så er sukker også en av de verste tingene å være avhengig av, er mer vanedannende enn kokain. 

Da er det avhengigheten som er problemet, og det blir en helt annen diskusjon vel!?

 

 

 

Det er akkurat det jeg prøver å si, at slike ting ikke er svart/hvite og det blir derfor dumt å generalisere og si at alle colaslukere ikke fortjener hjelp når konsekvensene innhenter dem.

Lenke til kommentar

 

Tannlegene har også en egen lobbygruppe, som bruker store summer på å smøre politikkere.

Dersom det blir slik at tannhelse er noe som skal komme under det offentlige, da vil man nok se at tannlegene begynner å skrive ut regninger med høygaffel. Det er ingenting som får opp prisene på en tjeneste like effektivt som at det offentlige overtar ansvaret for det.

 

Dvs om dette går gjennom: var da parat på enda høyere skatter og enda flere avgifter.

 

 

Dette er fullt mulig å regulere. Faste satser for typiske behandliger, etc. Og to kategorier tannleger, de som ønsker statens kunder og innretter seg etter reglene, eller de som vil ta seg betalt så mye de vil og dermed ikke får statens kunder.

 

Ingenting er perfekt, men dette ville vært en ganske naturlig parallell til fastlegeordningen. Og jeg tror de fleste ville vært enig om at det ville være bedre om tannlegeordningen speilet dagens fastlegeordning enn det motsatte!

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...