Gå til innhold

SAMLETEST: Smarte strømplugger


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nexa er fin til slikt. Dog trenger du gateway for å gjøre den "smart". Finnes også mer avanserte enheter som f.eks Z-wave men disse er mye dyrere. Ved bruk av Nexa anbefaler jeg Telldus sin gateway. Telldus støtter Google Home dersom du er premiumbruker. Hvis ikke kan du også bruke IFTTT for å styre Telldus (trenger ikke premium)

 

 

 

Har Z-wave, og fant bare én kontakt som var IP44-sertifisert, fra Popp.

Lenke til kommentar

Synes det skulle bli lagt litt fokus på åpent api og integrasjon mot andre systemer, for eksempel via en gateway.

Alle produsenter kommer med en egen plugg som bruker sin egen app og svært få snakker sammen.

Så det eneste du får er en fjernstyrt enhet som kan gjøre det som den spesifikke appen kan la deg gjøre.

Jeg har testet pluggen som selges på Clas, og den fungerer helt fint sammen med f.eks. Home-Assistant (navngir den som "broadlink"-switch, så er den med).

Lenke til kommentar

Den Clas Ohlson  pluggen ser mistenkelig lik Broadlink sin SP3 ??  ikke noe negativt i det egentlig.

Absolutt1 Kom til samme konklusjon etter å ha sjekket "manualen" fra Clas Ohlson, der det refereres til modellene "SP2 UK" og "SP3 EU". Dette er en Broadlink SP3.

 

Men Broadlink har jo mye mer som som er kult å sette sammen og det funker bra.  Jeg bruker alle sensor pakkene til Broadlink sammen ned brytere og plugger, samt IR RF control modulen.   Så da blir jo Clas Ohlson  sin app litt begrensede

Kjenner ikke produktene fra før. Men et Google-søk gjør meg svært optimistisk i forhold til funksjonalitet jeg synes er viktig i alle (id)IOT-produkter: Funker de uten sky og app? Er protokollen dokumentert? Finnes det opensource løsninger? Og ettersom Broadlink tydeligvis er store i denne businessen, så er svaret på alle 3 JA. F.eks https://blog.ipsumdomus.com/broadlink-smart-home-devices-complete-protocol-hack-bc0b4b397af1

 

Dermed burde det ikke være noen grenser for hva du kan lage av funksjonalitet rundt disse pluggene. Skyfritt.

 

Jeg ble fristet. Trenger bare litt mer leketid :-)

Lenke til kommentar

CmdrKeen, skjer det med integrsjon av webtjenesten eller direkte over lokalnettet?

Rett på snora. Hvilken webtjeneste skulle det ha vært? Snakker den dingsen med en sky?

 

 

..oO( på tide å gjennomføre planen om å segmentere hjemmenettet kanskje? )

edit: ^-- den var en tankeboble til meg selv ja =)

Endret av CmdrKeen
Lenke til kommentar

Rett på snora. Hvilken webtjeneste skulle det ha vært? Snakker den dingsen med en sky?

 

 

..oO( på tide å gjennomføre planen om å segmentere hjemmenettet kanskje? )

Gjør ikke alle disse såkalte smarte wifi-pluggene det? Jeg vet veldig lite om dem, for jeg har holdt meg til lokale løsninger som 433mHz (Nexa og lignende) og Z-Wave, jeg skal IKKE ha noe som helst som er avhengig av kontakt med Internett for å fungere.

 

Og selv om den sikkert ikke var til meg, er jeghelt enig i at det er lurt å segmentere. Jeg har fire segmenter i huset og tre på hytta, begge stedene ved å bruke pfSense-bokser: ett hovednettverk som går via hjemmeserveren, ett hjemmeautomatiseringsnettverk som ikke går via serveren, men som automatiseringsserveren (en VM på den fysiske serveren) har tilgang til, og ett nettverk for VPN. I tillegg har jeg det fjerde segment i huset som er til utleiedelen.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar

Gjør ikke alle disse såkalte smarte wifi-pluggene det? Jeg vet veldig lite om dem, for jeg har holdt meg til lokale løsninger som 433mHz (Nexa og lignende) og Z-Wave, jeg skal IKKE ha noe som helst som er avhengig av kontakt med Internett for å fungere.

Etter å ha googlet litt, så ser det ut til at du trenger en Broadlink RM-dings [1] for å få skyfunksjonalitet med de pluggene. Jeg må være på hjemmenettet for å bruke den vanlige appen (som clas ohlson har brandet - jeg har ikke prøvd noen Broadlink-app).

 

 

1: https://www.aliexpress.com/item/Broadlink-RM-Pro-2019-New-Version-RM-Mini3-IR-RF-WiFi-Smart-Home-Universal-Intelligent-Remote/32964718252.html

 

 

Og selv om den sikkert ikke var til meg, er jeghelt enig i at det er lurt å segmentere.

Den var definitivt til meg. Jeg bør få ut fingeren =) Da kan jeg ha ungene på eget nett også - stoler nada på dem :D
Lenke til kommentar

Aha, jeg forstår. Vel, hvis de ikke kan gå på nett uten en ekstra dings, er de faktisk brukbare for meg også. For jeg nekter å ha mer enn nødvendig som er åpent for nettet. Det eneste jeg har nå (som jeg i farten kan komme på) er varmepumpa, som kjører på Sensibo Sky. Det er til gjengjeld en løsning med en tre mil lang API key, og dessuten er det grenser for hvor mye ugang noen får gjort med en varmepumpe. Ja, de kan skru av varmen, men da får jeg uansett mailvarsel når det kommer under alarmtemperaturen, så det er ingen fare for at det skal bli frostskader.

 

Og når det gjelder ungene, bør du satse på NordVPN-løsning eller noe lignende, så ikke deres bruk av ulovlige fildelingsprogrammer og andre skumle greier kan spores tilbake til deg! :p

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar

Jeg vet ikke om det er nevnt i testen eller i tråden, men Clas har tilbud på sine, satt ned fra 299 til 199, til og med i morgen. :) Og IKEA har tilbud på Trådfri Gateway, som kan styres av Home Asistant, fram til søndag, og også på selve pluggene. Lurer på om jeg skal ta en tur på IKEA og shoppe litt, for å teste greiene.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar

Ny testvinner? :confused: Forstår ikke hvordan dere kan kåre en vinner som kun kan slå av/på strømmen? Mitt primære behov er å styre panelovner, da er det liten vits i bare å kunne slå de av/på uten at de kan måle temperaturen. :thumbdown: Da går jeg heller for en plugg som Mill WiFi der jeg kan styre dette avhengig av temperatur i rommet, men enig i at den er i største laget.

Lenke til kommentar

pesi, det er ganske ubrukelig. Temperaturen der en sånn strømplugg står, er veldig lite representativ for rommet. Derfor bruker man automatiseringssystemer med sensorene plassert på fornuftige steder (for eksempel på fruens side av senga når ovnen står på min side av senga, eller der man vanligvis sitter i stua), tar imot det i en form for sentral (Home Assistant, Home Seer, EventGhost osv.), sjekker opp mot satt temperatur der og sender så av eller på til ovnen, hvis nødvendig. Dermed kan man også kjøre nattsenking, senking på de dagene ingen er hjemme osv.

Lenke til kommentar

Hvorfor er det ubrukelig? Temperatursensoren kan jo kalibreres, og det er vesentlig enklere (og billigere) enn om man må opp med sensorer og et system hvor man må sette opp en logikk bare fore å få laget et ukesprogram eller fjernstyrt ovnene. Kaldras-funksjon kan man heller ikke få om temperatursensoren er plassert et annet sted enn under vinduet.

Lenke til kommentar

Vel, jeg har opptil tre sensorer i rommene, avhengig av størrelsen, og med forskjellige rutiner for når de skal tas hensyn til. Men alt avhenger jo av hvor store krav man stiller til oppsettet sitt. Hvis man har mange nok rom i huset, tror jeg neppe det blir så mye billigere enn hvis man kjøper en Pi til noen få hundrelapper og lar den styre hele greia, enten med Nexa-brytere eller andre typer, det er veldig fleksibelt. Og programvaren er stort sett gratis.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei! Jeg bruker Tibber, appen som erstatter strømselskapet og gjør strømregningen lavere med teknologi. Blir du også kunde, får vi begge 500 kr å handle smarte dingser for: *****


Har du en bil og varmepumpe er det penger å spare.
Lad bilen billigere om natta.
Reguler temperaturen på varmepumpa etter strømprisen uten å gå utover komforten.

Endret av Hårek
Slettet referral
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...