Gå til innhold

OK LED fra 2014 eller "verdens beste" plasma fra 2008?


Anbefalte innlegg

Hei. Skal kjøpe en ny brukt tv og står mellom en Panasonic TW50AW304 50" LED tv 1920x1080 100hz eller en Pioneer KURO plasma PDP-LX 5090 50" 1920x1080. 

 

Panasonicen kostet rundt 5-6000 ny i 2014. Pinoeer Kuro var kåret til verdens beste tv i 2008 og kostet ca 20.000 den gangen. 

 

Hvilken av disse er best i dag? Skal for det meste brukes til netflix og gaming. 

 

 

Panasonic: https://www.komplett.no/product/400610#technical-details 

 

Pioneer: https://www.komplett.no/product/818951#technical-details

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her har jeg bare synsing å komme med, men siden du skal game ville jeg valgt den nyeste tven, det er tross alt snakk om 6 år med teknologisk framskritt, og den er direktebelyst med LED noe som også er bra. Dette er veldig gamle tver så du må nesten lese noen tester fra den gang. Plasma var en gang best på film, men det var i 2008 altså, og selv om den tven var skikkelig bra så vil jeg tro at bildet er minst like bra på LCD-tven om ikke mye bedre.

Lenke til kommentar

3 serien til Panasonic var ikke noe godt tv. Dårlig sort nivå, dårlig bilde. Billigste de lagde. Ble heller ikke laget på samme fabrikk som høyere modeller fra Panasonic. Pioneer tv skulle i utgangspunktet eid denne budsjettmodellen fra Panasonic, på absolutt alt. Men plasma mister sort nivå over tid. 10 år gammelt tv. Hvor lenge regner du med at Pioneer sin plasma vil vare? Og hva er prisen? Jeg hadde ikke gitt mye for Pioneer sitt tv, og mindre enn ingenting for Panasonic sitt.

Lenke til kommentar

Satser på KURO Plasmaen. Begge får jeg for rett over 2000 kr. Så lenge sortnivået fortsatt er bra sier magefølelsen min meg at det er en bedre tv, men som nevnt, hva vil jeg kunne forvente av svinn på en nå 10 år gammel plasma toppmodell? Kommer nok uansett til å oppgradere tv igjen innen et år, så om den holder standarden en stund til er jeg ok med det for den prisen. 

Lenke til kommentar

Ikke gi mye penger for TVen. Pris på en TV modell kan halveres på et år!

 

Ting går raskt fremover i TV-verden og prisfallet er dermed veeeldig stort, fordi det du kan kjøpe i butikken i dag som skrevet over er langt bedre.

 

Med mindre du svaner plasma eller er plasma entusiast tviler jeg på at plasma TVen er verdt det. Samme for pris og. I tillegg til hvordan den er nå, så vet du ikke hva som vil skje fremover med en TV med så mange år bak seg. På samme tid er vel kvaliteten såpass mye høyere at den sikkert har mindre sjanse for feil enn den nyere LED TVen :p

 

Jeg tror de fleste japanske produsenter, og sikkert en del andre og bruker paneler fra kinesiske fabrikker for de billigste modellene, som nevnt over med annen fabrikk enn high end. 

 

 

Men viktigste er å ikke betale for mye.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...