Gå til innhold

Holder på med fagprøve, lov å se på tidligere fagprøver fra folk med besvarelse?


Anbefalte innlegg

Jeg er elektrikerlærling, men holder på å ta fagprøve. Det er ganske fin ordning i bedriften, der jeg kan drive med planlegging som varer ca 5 dager på kontoret. Jeg kan spørre hvem som helst på kontoret om hjelp, og jeg har fått hele oppgaven og besvarelsen i fra min forrige lærlingen som fikk Meget Bestått, som jeg kan se i og blad i. De på kontoret ga den meg. Det er jo egentlig fasit føler jeg.

 

Men så kom tillitsvalgte i bedriften i dag. Jeg tror han ikke liker meg, fordi jeg meldte meg ut av fagforeningen i fjor sommer. Han pleier å hjelpe lærlinger som er medlem, men ekskluderer de som ikke er medlem. Hvor det er kun meg og to andre som ikke er medlem av 40 mann. Han har vært sensor mange ganger.

 

Spørsmål: Jeg holdt på å skrive på PCen og så i "fasiten", så kom han plutselig inn og spurte hvordan det gikk. Dernest, så han permene jeg drev å leste i, skrevet av den forrige lærlingen, også så ble han stille, og så gikk han ut ganske raskt. Jeg begynner med praktisk på mandag. Han har ganske mye makt blant sensorene. Bør jeg være bekymret for at han kan si noe, eller er det helt lov det jeg gjør?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis han bruker "du leste i en annens besvarelse" som argument for å gi deg stryk så er han ikke objektiv som han skal være. "Fasiten" du leser kan anses som et læreverk og oppsummering og det er helt innafor å bruke som hjelpemiddel.

 

Du har selvfølgelig lov til å bruke den forrige lærlingens oppgave som hjelpemiddel, men hvis du regelrett kopierer den så går det dritt. Det er meningen å vise at du har god nok forståelse for faget så hvis oppgaven din er for lik forrige mann så kan man bruke det som argument på at du har kopiert og ikke kan vise til at du har god nok forståelse.

 

Med andre ord så bør du være forsiktig med å bruke andres besvarelser som hjelpemiddel. Det er lett å "glemme seg bort" så ting blir mistenkelig likt.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...