Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøp av bruktbil med heftelser


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg ser på en Mercedes som selges på auksjon. Bilen har en minstepris på 50 000kr, noe jeg synes er billig. Jeg søkte opp registreringsnummeret, og fant ut at den har økonomiske heftelser på 223 000kr.

Derfor lurer jeg på hvordan det er med kjøp av biler med heftelser over bilens verdi? Kan man kjøpe bilen, og samtidig være sikker på at man ikke blir gjeldsslave? Hvordan skal et profesjonelt auksjonsselskap handle, og hvilken rolle spiller den forrige eieren?

 

Link:

https://auksjonen.no/auksjon/2011_Mercedes-Benz_E-KlasseE200_CDi_136Hk_AVANTGARDE_AUTOMATSKINNXENONLEDTAKLUKEAIRMATICPARKTRONIC/100424

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

bilen koster i praksis 273 000kr, som er en ikke unormalt høy pris ifølge FINN.no, men ikke billig heller. Om du tror du hadde fått den for 50,000 er du naiv.

 

Er helt vanlig å avtale og fastsette i kontrakt at heftelser slettes ved kjøp av forrige eier, det må du nesten spørre auksjonshuset om.

Endret av Sampson
Lenke til kommentar

Sampson, det er bare vås. For en bil som har gått så langt og er så sliten er det en pris langt over hva den ville vært verd. Men nå har jo du bomma grovt uansett..

Følgende står i annonsen:

Alle tinglyste heftelser slettes ved salg med mindre annet er opplyst

 

Helt rett, de har nok bare satt minimumsprisen lavt fordi de vet den går langt over. Prisene på FINN er 200-300,000

Lenke til kommentar

Sampson, om du har sett annonsen, km-standen, og dokumentene fra NAF-testen, tror jeg ikke denne går for veldig langt over 50 000kr. Jeg synes uansett at det er rimelig for en slik bil. Om jeg kjøper den er jeg forbered på en del kostnader for å få den i tipp topp stand, hehe...

Men uansett spiller ikke det noen rolle, det er heftelser jeg er interessert i. Så lenge de blir sletta og jeg ikke blir innblanda i de, er jo det også avgjørende. Var egentlig det jeg lurte på siden jeg ikke har erfaring med bilkjøp med heftelser.

Tusen takk for svar:) Bilkjøp haster ikke, siden jeg har en w211 i langt bedre stand enn denne, med noen hundre mindre på telleren nå.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...