Gå til innhold

"Universet er statisk og fyllt med plasma"


Anbefalte innlegg

Jeg har rotet meg inn i en debatt med en kreasjonist (Han). Det startet med høna og egget (!) og gikk raskt over til "skapelsen av universet" og "guddommelig vitenskap".

(...)
Jeg: Den gamle boka beviser ingenting, du sa det selv.

Han: Ja, og jeg mener det. Det er ikke en lærebok i fysikk eller biologi. Det vet jo alle. Boka har i alle fall svar på hvordan tingene, inkludert livet har blitt til. Bibelen gir svar på universets tilblivelse som kan bekreftes vitenskapelig. Big Bang er utelukket. Når 99,9 % av hele det synlige univers er plasma, er gravitasjon en mikroskopisk kraft i forhold til de enorme elektromagnetiske kreftene i plasma.

Jeg: Kanskje du burde lese deg opp på inflasjonsteorien (populært kalt Big Bang) slik at du vet hva som er alternativet til din egen plasmahypotese? Nei vent litt, religion forutsetter at man ikke tenker selv, men blindt godtar en religiøs doktrine ...

 

Han: Hubble målte økende rødforskyvning dess lenger vekk stjernene/galaksene befinner seg. Teorien er at dette skyldes ekspansjon av universet. Men teorien er feil fordi nyere og mye mer nøyaktige målinger av hydrogenspektret vise at rødforskyvningen er KVANTIFISERT (korrigert for alle relative bevegelser). Det forteller at universet er statisk og at rødforskyvingen skyldes en retardasjon av fotoner som følge av ZPE (zero point energy).

 

Jeg: Jada, du har nevnt dette tidligere. I dette statiske universet, hvorfor beveger jorda seg? Burde ikke jorda også være statisk? Vent litt, det var den ja, og paddeflat, som det eneste objektet i universet.

 

Han: Alle himmellegemer, galakser, stjerner, planeter og måner, roterer på grunn av måten de er dannet av plasma. Plasma MÅ være i bevegelse for å danne noe som helst (Marklund convection).

 

Jeg: Hvorfor går de ellipser og ikke i guddommelig perfekte sirkler, slik et gudeskapt univers burde vært konstruert?

 

Han: Gud har ikke konstruert universet med passer og linjal. Stjerner, planeter og måner påvirkes av hverandres gravitasjonskrefter. Det er en naturkraft som Gud ikke har opphevet. Derfor skal det mye til for at noe som helst skal gå i sirkelbaner. Når plasma er i bevegelse, går det en elektrisk strøm gjennom plasmaet som forårsaker en coil av elektromagnetisme rundt filamentet. Hvis det oppstår en forstyrrelse av dette feltet slik at det dannes en pinch, vil det midt i pinchen dannes en stjerne. I ytterkanten av pinchen vil det dannes planeter og måner. Se eksempel på plasmafilament med coil.

 

post-51414-0-04630000-1516870430_thumb.jpg

Plasmafilament med coil, debattantens egen illustrasjon

 

kilde: https://www.facebook.com/kjektavite/

 

 

 

Mitt spørsmål blir: Er kreasjonismens teori om et plasmaunivers holdbar? Kunne et sånt univers fungert?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Plasmauniverstilhengerne har et eget nettsted: https://www.plasma-universe.com/99.999%25_plasma

 

De har forsåvidt rett i at mesteparten av universets masse finnes som plasma, men kanskje ikke helt slik plasmauniverstilhengerne synes å tro: https://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/1999/ast07sep99_1

 

Plasmauniverset kalles også det elektriske universet (EU). Her er noen motbevis av EU-teorien: http://www.everythingselectric.com/electric-universe-debunked/

Lenke til kommentar

Jeg la ut linken til motbevisene av EU-teorien (se i innlegget over):

 

Han: Jeg tror heller ikke at elektrisitet er energikilden til stjerner. Elektrisitet er sterkt medvirkende til dannelsen av stjerner, men ikke til deres energiproduksjon. Plasma og elektriske/magnetiske fenomener kan observeres overalt i universet både i galakser og mellom galakser. Men dette skjer i filamentene. Også stjernene har filamenter som skyldes at plasma slynges ut fra magnetiske poler (sunspots). Når filamenter kolliderer skjer en elektrisk kortslutning som kalles flares.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har "Plasma" tanken kanskje noe med "eter" idèene folk hadde på 1800 tallet?

https://no.wikipedia.org/wiki/Eter_(fysikk)

 

Dette ble vel avvist som en vitenskapelig tanke, og de fleste som driver med astronomi i dag har kastet bort teorien om "eteren".

 

Det som i dag er annerkjent av de fleste fysikere; er at lyset, fotonene, pakkene med energi fra solen, beveger seg med lysets hastighet uansett om Jorden beveger seg mot Solen eller fra Solen. Lyshastigheten er altså konstant, derav Einstein sin relativitetsteori.

 

Men! Jeg tror at alt bør stilles spørsmål med, det bringer viten og kunnskap fram :)

 

"99% plasma"-teorien høres ukjent ut. Jeg vil gjerne se artikler, vitenskapelige om mulig, og annen informasjon som kan bygge opp rundt teorien.

 

I vitenskapelig kontekst så er plasma definert hvor elektronene frigjør seg fra kjernen. Dette kan kun skje under ekstreme temperaturer, som vi vet finnes i Solen. Det må ekstreme temperaturer før fusjon kan skje.

 

Anbefaler at en søker på Google etter Fusion energy, så er det flere som tenker på dette. Tanken er interessant, for dersom en kan lage fusjons-kraft her på Jorden, så er energi problemet løst.

 

Les mer her: https://en.wikipedia.org/wiki/Fusion_power

 

Det var det jeg kom på nå.. God debatt!

Endret av Tor H. Hammer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...