Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Alkoholsom medisin?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selvmedisinering er en dårlig idé uansett, så nei. Men alkohol kan virke som blodfortynner og som motgift mot metanolforgiftning. Det kan også være et effektivt verktøy for folk med sosial angst.

 

Bortsett fra at alkoholabstinenser inkluderer en god del angst så vinninga går opp i spinninga, ender opp med å måtte være full for å klare å hente posten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Alkohol har mange negative helseeffekter. Du -kan- gjøre det, men bare hvis du er helt bevisst på at du kan ødelegge leveren, og generelt leve med sideeffektene. Det er de færreste som klarer å ta seg en fyll og kontrollére inntaket 100% over tid. Før eller siden blir det for mye. En medisin skal "serve a purpose". Hvis det er en underliggende grunn, er det beder å ordne opp i den først, så kan man heller drikke for moro skyld etterpå.

Lenke til kommentar

Det er de færreste som klarer å ta seg en fyll og kontrollére inntaket 100% over tid.

 

De fleste alkoholikere kontrollerer faktisk inntaket 100%, snakker av erfaring. Partydrikkere derimot...

 

Når jeg snakker om at alkoholikere kontrollerer inntaket 100% så mener jeg selvfølgelig at det på et punkt når en slags topp, man finner en slags balanse. Det som er riktigst å si er at de færreste klarer å kontrollere inntaket 100% før de drikker hver dag.

Lenke til kommentar

Igrunn litt rart at nesten alle er avhengig av et eller annet stoff å tilføre kroppen... noen mer skadelige enn andre. Men hvorfor er det så bra å putte noe i kroppen? Det er bare vann og kcal vi trenger... trenger ikke alkohol, sukker, ulike tabletter, koffein, sprøyter, røyk, urter... jaja det ble en avsporing. Men pils er jo noe man tilfører kroppen. Det er mange filosofiske og religiøse tanker om at det er negativt... kanskje det er riktig, uten å hevde at det er det som fungerer innen behandling av rusavhengighet

 

Anonymous poster hash: 369ed...45b

Lenke til kommentar

Men dropper pilsen ja, hovedsakelig i alle fall. Det var greit med en påminnelse

 

Anonymous poster hash: 369ed...45b

 

Neida, ta deg et par pils du, men ikke mer enn en til to ganger i uka maks. Hvis du tenker "medisin" så skeier det fort ut, men hvis du tar en pils på lørdagen for å slappe av så er det noe annet :)

Lenke til kommentar

Anonym: Godt poeng det der. Etter min (livs)erfaring, så er det sånn at mennesket i seg selv er et veldig komplekst vesen. Det er mange prosesser som foregår til enhver tid .. hormoner, metabolisme, næring/mineralbalanse. Alt dette påvirker humøret, og former våre tanker om selve livet. På toppen av dette har man det psykologiske og det psykososiale.

 

Så det er ikke det minste rart at man kan føle et savn etter noe som kan "fikse" en litt, av og til. Noen er avhengige av mat, andre av trening, andre igjen kan være avhengige av å jobbe! ^^ "Arbeidsnarkomane". Det finnes sikkert de som har jobbet seg ihjel også. Men de slipper unna stigmatiséring, siden de betaler skatt ^^ Jaja, en litt annen diskusjon.

 

Soseks har et poeng ja. Så lenge man er reflektert, har oversikt over ens historie, og et visst bilde over ens fremtid, og ikke setter alt på spill over overdrevent selvdestruktive vaner .. så vil jeg si at man har kontroll.

 

For til syvende og sist, så dreier mye av livet seg om tilhørighet og økonomi. Vinner man 100 millioner i lotto og kan leve på rentene, så vil ikke NAV bry seg om du drikker deg ihjel i løpet av en uke. Men om du mister jobben og må få trygd, lene seg på samfunnet, og da begynner å drikke, da skal de tyne siste rest ut av deg. Og DA kommer merkelappene og stigmatiseringen fort krypende! Da skal man stemples og tynes. Så det er mange etiske hensyn å ta her i livet. Man må sette seg i mange forskjellige situasjoner for å få et klart og tydelig bilde av hvordan livet fungérer. For det er ikke riktig at noen som er født inn i rikdom bare skal få en gratisbillett gjennom livet, og de som er født i fattigdom skal bære 2 x 40kgsekker med sement på skulderne hele livet. Alt må balanséres ut. Og først når man har tenkt igjennom alt det her, -da- kan man begynne å kontemplére om man er "avhengig" eller ikke, eller kan bruke rusmidler som "medisin".

 

Det er ikke nok å bare "tro" hva "de fleste" tenker, ergo sosial stigmatiséring. Man må vite hva realiteten faktisk er.

 

Man tåler nedturen bedre også, hvis man har et klart og tydelig bilde over hvordan (verdens)samfunnet fungérer. Mye har med samvittighet å gjøre. Hvis man klarer å tenke at man er en del av et veeeldig stort samfunn, og at man i bunn og grunn ikke er en av de verste seriemorderne i historien .. så har man ikke så mye å ha dårlig samvittighet for. Åpne hodet og tenke stort. Vi lærer ikke noe om det her i skolen (selvrefleksjon, psykologi), så det er ikke rart mange sliter med sitt forhold til rus.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En kan lure på hva forskjellen er mellom å jobbe på seg en skade man vet man kommer til å få, som vil koste samfunnet mye, og livsstilsskader som feks av drikking... det er noe heroisk over det å jobbe til man stuper, selv om vitenskapen sier det sannsynligvis blir dyrere... i regnestykket vi alle er en del av...

 

Anonymous poster hash: 369ed...45b

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...