Gå til innhold

Betale hjemme?


Wonderwinder

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja, som posten over sider, det kan være relevant hva slags familie du kommer fra. Det kan jo være høflig av deg å si at du betaler det det koster å ha deg i hus, så de ikke betaler for at du lever når du har 12 000,- i mnd. Tenker litt for strøm og mat.

Det kan jo hende du kommer fra en familie som ikke merker noe til at du bor der også, og heller vil at du setter tilsvarende sum på sparekonto, for eksempel... :) 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hvis det er kultur for å snakke om økonomi i hjemmet, så kan du jo høre om muligheten til å få kjøpe ditt eget hus fortest mulig. Samarbeide med foreldrene når det kommer til økonomi. Du er ganske priviligert med en sånn utbetaling og bosituasjon. Kanskje du er den som starter en god økonomisk kultur i familien?

 

Hvis foreldrene dine har god økonomi, hva skal de med ekstra penger? Det beste hadde antageligvis vært om du samarbeidet med de om økonomi, og begynte å spare til å kjøpe ditt eget hus så tidlig som mulig. Spør om dere kan sette opp budsjett sammen, helt fra hverdagslige ting opp til huskjøp, fra 1 år til 50 år frem i tid.

 

Da blir det lettere å ta de store valgene. Du kan jo så klart også nevne at du har lyst til å betale litt for å vise at du er ansvarsbevisst og seriøs.

Endret av Taurean
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg betalte 4000 i måneden da jeg bodde hjemme hos min foreldre. Det var omtrent halvparten av inntekten min.

 

Bodde i et lite kått i andre etasje, med skråtak hvor jeg ikke kunne stå oppreist. Kun plass til sengen min, en stol, pult og en PC.

 

Sammenligner man med leieprisene i området, og tar med i betrakningen at foreldrene mine matet meg, så synes jeg ikke det var noe ille i det hele tatt.

Endret av Skurupu
Lenke til kommentar

 

Ingenting. 

Seriøst? En 20-åring med 12.000 i netto inntekt skal ikke betale for seg? Snakk om bjørnetjeneste, det er på høy tid å lære seg verdien av penger og hva det koster å leve når man er 20.

 

 

Det kan man jo fint lære seg når man flytter ut.

Er man hjemme, så er man hjemme.

Jeg leide en sokkel-leilighet av foreldrene mine for 6000 en gang i tiden men det blir noe annet.

 

Man valgte ikke akkurat å bli født så foreldre kan ikke bare kreve penger fordi man eksisterer i samme rom.

Man kan betale for å rettferdiggjøre at man ikke har flytta ut enda, men det burde ikke settes krav.

Endret av Edgelord
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Man valgte ikke akkurat å bli født så foreldre kan ikke bare kreve penger fordi man eksisterer i samme rom.

 

øh.. foreldrene har da heller absolutt ingen plikt til å huse en 20-åring.

Når man er voksen(20 er voksen) og har inntekt, om det er fra arbeid eller NAV, så får man jammen dra sin egen vekt på ene eller andre måten. Klart, hvis personen tar seg av all husvask og matlaging så er det en måte å betale på.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg og dama flytta inn i gamle hybelen i huset til foreldra mine for 10 års tid siden, da vi var 20 omtrent, etter å ha leid en leilighet sammen en stund før dette.

Vi bodde der mens vi lette etter en leilighet å kjøpe.

 

Betalte 1000,-/mnd, dels symbolsk og dels for strøm.

Foreldrene mine trengte det på ingen måte, men vi synes alle det var ålreit at vi i alle fall dekket opp for ekstra dusjing og klesvask.

Lenke til kommentar

Det som er mest relevant her er at du ikkje lenger går på skule. Då er du ikkje lenger beskytta av dine foresattes lovfesta forsørgingsplikt. Forsørgingsplikta forplikter dine foresatte til å forsørge deg fram til du fyller 18 år, eller så lenge du fortsatt er under utdanning som ellers må reknast som normalt, per i dag er det vidaregåande opplæring som er ansett som normal utdanning.

 

Dine foresatt kan derfor heilt lovleg sette deg på gata om dei vil.

Av den grunn så meinar også eg at du bør tilby deg å betale husleige, eller på anna måte bidra til husholdninga. Som minimum bør du dekke din del av forbruket i husholdninga, dette er utgifter som du uansett måtte betalt dersom du må ut på leigemarkedet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Om ikke du betaler noe for selve rommet, bør du i hvert fall betale din del av utgiftene til mat, strøm og eventuelle andre ting du bruker hjemme. Som student har jeg betalt inntil 5500 kroner i leie og samtidig hatt mindre enn 12000 kroner til disposisjon de fleste månedene. Det er normalt, så det bør være overkommelig.

Lenke til kommentar
  • KVTL låste denne emne
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...