Gå til innhold

Kina har bygget verdens største luftrenser


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De fleste andre land har jo ikke behovet for slike luftrensere..

Er ikke det bedre da, å ikke ha så forurenset luft i byene at man må rense den for at det ikke skal være helsefarlig å gå ute uten maske?

 

Den type kommentar ser jeg stadig oftere. Barn av i dag peker nese av dagen i går og tenker om seg selv at en er så meget bedre. Bare vent i noen tiår, så er det dine "barn" som peker nese av deg for dine teknologiske valg som var så bra så bra så....

 

Flott Kina. Mycket bra!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ikke det jeg mente, men at å se opp til at kina gjør så mye bra for miljøet mens vi driver med symbolikk er feil.

F.eks ville en slik luftrenser her i landet vært meningsløst, grunnen til at vi driver med det som kan tolkes som symbolikk er jo at det er det vi har igjen å bry seg om.

 

Det er jo kjempebra at Kina gjør slikt, all respekt til de for det, men å sammenligne Kina sine store tiltak for sine enorme forurensningsproblemer med våre små tiltak for våre små problemer blir litt feil.

 

Det er jo en grunn til at vi gjør små tiltak og kina store..

 

Det var ikke ment som ett spark til kina, men til at vesten gjør så lite.

Endret av aklla
  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Så går Kina foran igjen.

Mens vestlige politikere bare prater og driver symbolpolitikk.

 

Tja, leser du artikkelen ser du at dette er teknologi fra Nederland. :) 

 

https://www.tu.no/artikler/gigantisk-stovsuger-skal-rense-byluften/363565

RTFA!

Nei det er ikke det som står i artikkelen! Artikkelen linker til en annen artikkel som beskriver den Nederlandske, mindre og mindre effektive, "støvsugeren!

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke kreve filter på kullkraftverkene? Det blir jo som å spa ut av en lekk båt istedenfor å tette den...

 

Det er ikke bare kullkraftverkene som er problemet, men mye annen industri i tillegg.. I Kina er det ogsp vanlig å fyre med kull og koks i hjemmene. Kina er der vi var i Norge på 50-tallet, og da var luftforurensningen ekstrem i mange norske byer (til tross for at det knapt fantes biler).

Lenke til kommentar

 

All kudos til dem, men enig med ham her over, hvorfor fikse symtomer når man kan gå rett til kilden?

Problemet er vel at "alle" fyrer med kull inne i byen, ikke bare kullkraftverkene (som jeg tviler på ligger inne i byen).

 

I India gjør dem!

 

Så hvis du ser på lister over byer med med luftforurensning så er nesten alt i India. Alt bare er samlet rundt byer, uten noe videre sentral planlegging rundt det.

 

 

Problemet i Kina hadde lett vært 4 ganger verre i byene om de ikke hadde hatt veldig god planlegging for hvor de legger industri, kraftverk, veier, boliger ol. Og de har mange aktive prosjekter med å flytte folk og industri fra de mest rammede områdene og sprer det.

 

 

Så til tross for at Kina sin forurensning er veldig høy, så er den veldig fordelt, som ikke er vanlig at den er (så fordelt). Så lokal forurensning i byer i Kina er faktisk relativt veldig lav nettopp pga det. 

 

 

Ellers er områdene som er mest rammet mest pga klima enn noe annet. Kystområder som rundt Shanghai, Guangzhou (Hong Kong) har mye mindre enn Beijing. Beijing trekkes alltid frem, fordi Heibei provinsen er der det blir verst, pga at alt stenges inne, som også skjer i Bergen og deler av Oslo. Bergen har ikke så mye høyere forurensning enn Stavanger f.eks, men Stavanger er helt åpent og har alltid vind.

 

 

Og hvis du tar Heibei + Beijing + Tianjin (De to siste er bare små byprovinser omringet av Heibei, så er det en total befolkning på 111 millioner. Og hovedstadsområdet til et tidligere veldig sentralisert styre. Så faktisk kun 52, 57 for Tianjin/Beijing. Delhi er eksempelvis nr 11 i verden på  høyest konsentrasjon av luftpartikler per år.

 

Så jeg synes egentlig det store fokuset på Kina er litt merkelig med tanke på lokal forurensning, fordi selv om det er rimelig ille og Beijing er vel minst 10 ganger verre enn en europeisk storby så er ikke den lokale forurensningen i Kina like ille som Co2 utslippet tilsier. Og når de har ekstreme målinger og bilder, er det jo samme situasjon som gjorde at diesel ble forbudt noen dager i Bergen og Oslo (med langt lavere verdier enn Beijing selvfølgelig).

 

Har ellers vert i Beijing på en rimelig ille dag. Kinesisk nyttår + tåke. Kan bekrefte at du kunne føle kullpartiklene i luften. Neppe veldig sunt...

Lenke til kommentar

Det må vel være rimelig å anta at en slik innretning vil konsumere energi fra strømnettet. Når man tar høyde for at alle ledd har moderat virkningsgrad, og at elektrisiteten kommer fra kull, er det disse forskerene i prinsippet har gjort å rense luften i sitt lokale nærområde og økt forurensingen i områdene omkring.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...