Gå til innhold

[Løst] Ustabil WiFi tale - noen ideer?


Anbefalte innlegg

Etter masse pes fikk jeg til Wifi tale på min Xperia X Performance i november (ny ROM, med sletting av alt). Men det blir ikke helt stabilt. Selv om jeg er tilkoblet det trådløse nettet hjemme eller på hytta hele tiden og har satt mobilen til å foretrekke wifi framfor mobilnett, så skjer det rett som det er at det blir stille i mobilen i 5-10 sekunder, før det fungerer igjen. Det kunne virke som om det bytter mellom wifi og mobilnett (som er helt elendig begge steder, derfor vil jeg ha wifi tale til å funke), men jeg skjønner ikke hvorfor det skal ta så lang tid å koble om. Og når jeg ser på infolinja øverst i mobilvinduet, er det 50/50 om ikonet for aktivert wifi tale er synlig, uansett om jeg sitter tre meter fra ruteren og har perfekt wifi-signal. Er det noen som har hatt lignende problemer og funnet ut av det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det burde ikke være noe problem med båndbredden, jeg har 31.65 ned og 11.94 opp. Pingen er på 39 ms. Kan det være noe problem? Dette var tatt over det trådløse nettverket fra en pc. Og jeg kan legge til at vi nå har funnet ut at fruens S6 heller ikke er stabil på tale over wifi, så hvis ikke det er nettverket, er det faktisk to mobiler som har problemer.

Endret av Mastiff
Lenke til kommentar

Hmm... Jeg googlet litt og kom over et forslag om å aktivere QOS med q_codel på DD-WRT-ruteren min. Det førte plutselig til A på bufferbloat, istedenfor D (jeg har iblant hatt C på det før, men aldri A). Og så ga jeg IPSEC maksimum prioritet. Men jeg vet ikke om det er nok, jeg er usikker på om tale over WIFI bare bruker IPSEC til tilkoblingen, eller om også selve samtalen går over det.

Lenke til kommentar

Det er det jeg nettopp har gjort. Og nå har jeg sittet i den venstre vinduskarmen i stua og ringt Komplett (det er bare der de hører hva jeg sier i den andre enden...), og de foreslo å slå av og på igjen wifi tale i tjenestene hos dem, og så starte mobilene om igjen. Så vi prøver det, men jeg har ganske liten tro på det. Det burde vel ikke være noe med at begge mobilene er fra 2016, vel?

Lenke til kommentar

Vel, jeg har hele tiden holdt mobilene våre oppgradert, så jeg har Oreo på min, og nyeste Samsung Nougat på fruens. Men vi får se om vi får lurt inn noen som har en nyere mobil og kan teste. Og jeg har faktisk nettopp Telenor som bredbåndsleverandør, så det burde ikke være noe problem der. Jeg kjører bredbåndmodemet i "bridge mode", med en Asus RT-AC68U med DD-WRT på innsiden som ruter. Det skal vel ikke gjøre sånt noe verre? Det gjør iallfall at alt annet funker helt stabilt, også en VPN-tunnel jeg har til hytta.

Lenke til kommentar

Her er det tydeligvis noe veldig merkelig ute og går, ja. Jeg endret en eneste ting, og det var å gå over fra bridge mode til ruter mode hos Telenor (og da måtte jeg utrolig nok ringe til betalingstjenesten Telenoreksperten, for vanlig kundeservice sa at de ikke hadde tilgang til å gjøre dette! Elendig service!). Og nå funker det bare. Takk for tipset! Det virker som om det er noe knot i DD-WRT, eller i oppsettet mitt av det. Jeg lurer på om jeg skal ta en nullstilling av DD-WRT og kjøre det opp helt på nytt for å se om det hjelper.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...