Gå til innhold

Fedora tråd for problemer


Anbefalte innlegg

Hei oppretter en tråd som tar tak i fedora problemer med distribusjonen håper folk vil bidra til hjelp når jeg ikke får særlig svar fra linux1.no forumet men aldri fått noe negativ kritikk der er bare jeg aldri får svar.

 

For det første håper jeg vi kan holde denne tråden seriøs.

 

Det første jeg lurer på:

 

http://www.labtestproject.com/linux_tools/show_hardware_device_information_on_linux_fedora_desktop_using_lshw

 

Her får jeg feilmelding:

(lshw-gui:31766): Gtk-WARNING **: cannot open display: :0

 

 lshw-gui
No protocol specified
 

Beklager jeg ikke klarer å huske ting alltid fordi det skjer så mye nytt i linux verden at hvis man først har guide burde den fjernes ellers blir det til man prøver noe som ikke lengere er i bruk.

 

Neste jeg lurer på:

https://ask.fedoraproject.org/en/question/93778/how-to-know-my-cpu-temp/

Endret av LMH1
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har også et veldig irriterene problem når jeg bruker terminal og skal skrive sudo også passord vises passordet med forslag slik passordet blir feil, prøver å ta sudo yum install men det godtar den ikke.

 

En annen ting LM_sensor vises enten:

lmsensor.png

Eller med spørsmåltegn?

 

Må gjøre det 3-4 ganger for jeg får kommet inn som root.

 

Skjermdump_fra_2018_01_05_18_58_17.png

Her er bevis på flash er installert men nrj.no funger ikke.

 

Hater virkelig: Den gjør det umulig å skrive i forum eller i terminal.

Skjermdump_fra_2018_01_05_19_00_56.png

 

som bruker:

 

[1] 26829
 

 

som root:

(gtk-lshw:7255): Gtk-WARNING **: cannot open display: :0

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Ja får chrome å fungere.

 

Så jeg mener man må aktivere noe i linux eller nettleseren. Husker ikke hva det var.

 

Har også problem etter jeg oppgraderte fedora så logger pcen seg av brukeren og man får en del feilrapporter er noen av disse programmene over årsaken?

 

Prøver: yum install gnome-system-log

 

No protocol specified
Unable to init server: Kunne ikke koble til: Connection refused

(logview:22798): Gtk-WARNING **: cannot open display: :0
 

Har testet det samme nå på 2 laptoper og er samme der, så da må enten installasjonmediet være feil eller oppgradering har feilet på 3 maskiner. Men kun 1 stasjonær logger seg ut og gir feilmelding rapporter.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

Men trenger du egentlig Flash? Det er jo en avleggs teknologi med mange potensielle sikkerhetshull og man kan velge html5-avspilling både på NRK.no og YouTube. Til og med Netflix og Get (som inkluderer blant annet HBO og Viaplay) bruker html5 nå, så jeg har ikke sett noe behov for å knote med Flash i Linux på godt over ett år.

Lenke til kommentar

Vi mangler foreløpig masse informasjon om hva du bruker og hva du har gjort. F.eks:

- Hvilken versjon av Fedora bruker du?

- Du nevner en oppgradering: Hvilken versjon oppgraderte du fra og til?

- Hvilke pakker har du installert så langt?

- Nøyaktig hva skriver i terminalen?

- Bruker du terminalen som vanlig bruker eller som root?

 

Du blander sammen mange forskjellige problemer her nå. Kan du forsøke å løse ett problem av gangen? Det er veldig vanskelig å følge innleggene dine siden de inneholder informasjon om mange forskjellige problemstillinger som er helt urelaterte.

 

Først og fremst:

Ikke bruk yum på nyere Fedora-versjoner. yum er utdatert, og har blitt erstattet av dnf. Bruk dnf i stedet. De bruker stort sett de samme kommandoene.

 

Angående automatisk ordforslag. Har du aktivert typing-booster på nb-NO som beskrevet her? I såfall kan du deaktivere det ved å fjerne "nb-NO typing-booster" og bruke vanlig "nb-NO" i stedet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi mangler foreløpig masse informasjon om hva du bruker og hva du har gjort. F.eks:

- Hvilken versjon av Fedora bruker du?

- Du nevner en oppgradering: Hvilken versjon oppgraderte du fra og til?

- Hvilke pakker har du installert så langt?

- Nøyaktig hva skriver i terminalen?

- Bruker du terminalen som vanlig bruker eller som root?

  • Fedora workstation  27 x86-64 bits
  • Fedora workstation 26 x86-64 bits Har sikkert oppgradert siden fedora 23 hvis jeg ikke reinstallerte mellom der.

Bruker som regel root, hvis jeg har mulighet, men har prøvd som dere ser over uten det funger ikke.

 

Har aldri forstått meg på yum vs dnf begge kan brukes, men man forstår ikke hvorfor det er 2.

Da det bare blir forvirrende.

 

Nå har jeg harddisk på den maskinen en gammel 1,5 TB 3,5 harddisk, tenker å bytte den ut når disken ryker med SSD disk.

Jeg er den typen som installerer mest mulig, har 4-5 faner i menyen så godt mulig det er årsaken til problemene eller feilet oppgradering. Men usikker på det finnes måte å sjekke filsystemet eller pakkebehandleren for å finne ut hvor problemet ligger og rette de.

 

 

yum-complete-transaction

package-cleanup --dupes

package-cleanup --cleandupes

Kan noe slikt hjelpe bare det tar litt tid? Eller sjekker det om pakken er avhening av noe annet, og fjerner de som gjør oppgraderingen feiler, det løser ikke feil på programmer uten å måtte reinstallere, for er litt lei at man må reinstallere hver gang man oppdager feil i linux, slik er det med windows 10 også. Beste vil være å løse problemene uten, for det tar minst tid.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar

yum er gammel og full av bugs. Derfor ble det vedtatt å starte på helt nytt og lage dnf. dnf er nå god nok til å erstatte yum, og derfor skal du bruke dnf i stedet for yum. Du skal _ikke_ bruke begge to siden dette kan føre til krøll, og yum informerer deg allerede om at du ikke skal bruke yum. yum er fremdeles tilgjengelig fordi enkelte spesialtilfelle fremdeles kan trenge den, men du skal _ikke_ bruke den.

 

Jeg er den typen som installerer mest mulig, har 4-5 faner i menyen så godt mulig det er årsaken til problemene eller feilet oppgradering. Men usikker på det finnes måte å sjekke filsystemet eller pakkebehandleren for å finne ut hvor problemet ligger og rette de.

Det er sannsynligvis her problemet ligger. Jeg anbefaler deg å bytte til en litt enklere bruksstil hvor du _ikke_ installerer så mye som mulig. Jo flere ting du installerer, jo flere problemer får du. Dette er også én av grunnene til at vi ikke klarer å hjelpe deg. Du er nødt til å isolere problemene for å fikse dem, og da nytter det ikke å ha en 4 år gammel installasjon med 20000 pakker.

Så jeg vil anbefale deg å installere Fedora 27 på nytt, og ikke installere mer enn du strengt tatt trenger. I utgangspunktet skal det ikke være nødvendig å installere noe som helst på en så stor distro som Fedora.

 

Bruker som regel root, hvis jeg har mulighet, men har prøvd som dere ser over uten det funger ikke.

Vi klarer ikke å se om du kjører ting som root eller vanlig bruker. De små snuttene som du klipper og limer til oss inneholder ingen informasjon om du kjører som root eller bruker eller sudo. I Linux-verdenen indikerer du root eller bruker ved å bruke enten # eller $ foran kommandoen. Du vil se at kommandolinjen din allerede gjør dette, og vi ønsker å se den samme informasjonen. Her er noen eksempler:

- Kjør nano som root:

# nano
- Kjør nano som bruker:

$ nano
- Kjør nano som root gjennom sudo. Legg merke til at sudo i utgangspunktet kjøres som vanlig bruker:

$ sudo nano
- Kjør et GUI-program (gedit) som bruker:

$ gedit
Fra nå av forventer jeg at du bruker denne konvensjonen når du skriver kommandoer her. Hvis ikke er det umulig å hjelpe deg.

 

Du skal vanligvis _ikke_ bruke root. Spesielt ved bruk av GUI bør du definitivt ikke bruke root, siden root i utgangspunktet ikke har noe definert display. Derfor får du meldinger om manglende display. Og siden Fedora nå bruker Wayland er det enda mer komplisert å kjøre GUI-programmer som root, siden Wayland i utgangspunktet ikke tillater root programmer.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Du skjønner ikke hvorfor du skal bruke teksbehandler i Linux? Nei. Si det.

Forøvrig. Skjønner du noe av det du faktisk driver med? Jeg tenker du bruker Engelsk språk på Fedora nå, men skjønner du det? Du kopierer jo og limer inn masse rart i trådene dine, men jeg er usikker på om du skjønner hva som menes med bildene, da du ikke får til nesten noen ting når du prøver på noe.

 

Forøvrig: Hvis det er sånn at du reinstallerer Windows også når det dukker opp problemer på den, så lurer jeg på om Linux er noe for deg i det hele tatt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

nano er vist tekstbehandler i terminal, mens gedit er tilsvarende notepad i windows?

ser ikke helt hvorfor jeg skal bruke det?

Hvis du alltid jobber i desktop så kan gedit (er nok nærmere wordpad eller notepad++ enn notepad i windows) og andre grafiske tekst editorer være helt greit. Når man jobber mot en annen server eller pc over f.eks. ssh så er editorer i terminalen veien å gå.

Hvorfor du skal bruke det kommer an på hva du gjør. Veldig mange linux guider referer til terminal kommandoer når man skal gjøre ting, da dukker nano ofte opp (eller vi/vim). Da kan det være greit å vite hva den er (så man kan erstatte den med en alternativ editor om man ønsker det) og hvordan man bruker den.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
.... Veldig mange linux guider referer til terminal kommandoer når man skal gjøre ting, da dukker nano ofte opp (eller vi/vim). Da kan det være greit å vite hva den er (så man kan erstatte den med en alternativ editor om man ønsker det) og hvordan man bruker den.

 

 

Dette er litt forvirrende for en nybegynner. Man prøver å lære så godt man kan :)

 

Det fins jo x-antall med terminaler. I Ubuntu er det 3 forskjellige tror jeg. Mate har egen terminal, KDE, Gnome, LXDE osv. Hva er vitsen? Eneste forskjellen jeg har sette er kosmetisk utseende på terminalen og fargebruk på tekst.

 

Så vidt jeg har skjønt så gjelder det samme for text editor. Følgende terminal kommandoer utfører, eller gir tilgang, til samme jobb.

 

$ nano ~/.Xresources

 

$ pluma ~/.Xresources

 

$ gedit ~/.Xresources

 

Litt forvirrende for en stakkar :D

 

Er det noen god grunn til dette? Hadde vært greit med en standard.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

.... Veldig mange linux guider referer til terminal kommandoer når man skal gjøre ting, da dukker nano ofte opp (eller vi/vim). Da kan det være greit å vite hva den er (så man kan erstatte den med en alternativ editor om man ønsker det) og hvordan man bruker den.

 

 

Dette er litt forvirrende for en nybegynner. Man prøver å lære så godt man kan :)

 

Det fins jo x-antall med terminaler. I Ubuntu er det 3 forskjellige tror jeg. Mate har egen terminal, KDE, Gnome, LXDE osv. Hva er vitsen? Eneste forskjellen jeg har sette er kosmetisk utseende på terminalen og fargebruk på tekst.

 

Så vidt jeg har skjønt så gjelder det samme for text editor. Følgende terminal kommandoer utfører, eller gir tilgang, til samme jobb.

 

$ nano ~/.Xresources

 

$ pluma ~/.Xresources

 

$ gedit ~/.Xresources

 

Litt forvirrende for en stakkar :D

 

Er det noen god grunn til dette? Hadde vært greit med en standard.

 

 

Bruk den du liker. Det har ikke noe å si - standarden er at det er tekstfiler som kan redigeres med valgfri editor.

 

Det sagt, så er vi den eneste som *garantert* finnes på alle systemer. I tillegg er nano nesten alltid tilstede, så det kan være greit å ha litt kunnskaper om disse. Utover det må vel valgfrihet være et gode?

Lenke til kommentar

nano er vist tekstbehandler i terminal, mens gedit er tilsvarende notepad i windows?

ser ikke helt hvorfor jeg skal bruke det?

 

Uansett fikk jeg ingen feilmelding i oppstart nå.

 

Jeg tror du vil tjene på å fokusere på ett problem om gangen. Ikke lag en tråd der du vaser sammen de ørten problemene du måtte ha - fokuser på ett poeng, og fiks det ene problemet, før du hopper videre til neste problem. Noe annet gjør det mildt sagt forvirrende.

 

I tillegg blander du inn alle mulige irrelevante detaljer.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

 

Feil:

 Problem: package kernel-4.15.3-300.fc27.x86_64 requires kernel-core-uname-r = 4.15.3-300.fc27.x86_64, but none of the providers can be installed

  - conflicting requests

[root@localhost]# yum install kernel-core-uname-r

Last metadata expiration check: 0:01:00 ago on to. 29. mars 2018 kl. 10.31 +0200.

Package kernel-core-4.14.18-300.fc27.x86_64 is already installed, skipping.

Package kernel-core-4.15.3-300.fc27.x86_64 is already installed, skipping.

Package kernel-core-4.15.6-300.fc27.x86_64 is already installed, skipping.

Package kernel-core-4.15.10-300.fc27.x86_64 is already installed, skipping.

Dependencies resolved.

Nothing to do.

Ferdig!

[root@localhost]# yum install kernel-4.15.3-300.fc27.x86_64

Last metadata expiration check: 0:01:16 ago on to. 29. mars 2018 kl. 10.31 +0200.

Package kernel-4.15.3-300.fc27.x86_64 is already installed, skipping.

Dependencies resolved.

Nothing to do.

Ferdig!

 

Nytt problem med yum update forslag?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...