Gå til innhold

[Løst] Tips til lærlingsøknad?


Thwen

Anbefalte innlegg

Søknad som elektrikerlærling 

Hei. Jeg jobber i praksis hos dere og dette synes jeg er veldig trivelig. Det er også veldig spennende, fordi jeg får gjort veldig mye. Jeg har fått en følelse av arbeidslivet og søker nå som lærling. Jeg er en 17 år gammel gutt og går 2.året på ------- videregående skole på el.energi linja og trives veldig med det.

 

Jeg er som sagt elev på ------videregående og går på el.energi linja. Når jeg er på skolen gjør jeg alltid mitt beste og følger med på undervisninga. Jeg har gode karakterer og minimalt med fravær. Når vi får praktiske oppgaver står jeg alltid på og gjør mitt beste med problemer som oppstår underveis, i tillegg prøver jeg å hjelpe andre medelever som trenger litt hjelp. Og hvis det er noe jeg ikke forstår spør jeg alltid om hjelp hvis jeg enda ikke har fått det til på egenhånd.

 

 

Jeg har hørt at dere har veldig stort fokus på offentlige og private prosjektoppdrag, noe jeg har vært med på under praksisen. Og at dere er veldig flinke på smarthus, noe som bare blir mer og mer vanlig frem i tid. Dette synes jeg er veldig interessant og vil veldig gjerne jobbe med det.

 

 

Mine interesser omfatter elektronikk, noe jeg har hatt en interesse for så lenge jeg kan huske. Jeg trener også litt styrketrening på fritiden min, noe jeg garantert vil ha behov for i fremtiden og i jobbsammenheng. Spesielt når man må trekke tunge kabler. Dessuten er jeg veldig nysgjerrig og elsker å lære nye ting, enten fra bøker, filmer eller erfaring.

 

Som person er jeg hyggelig, punktlig og veldig motivert og konsentrert når jeg er i arbeid. Jeg er ikke en som gir lett opp, men jeg spør gjerne om hjelp når jeg sitter fast. Jeg liker å gjøre en god innsats og tenker at hvis jeg ikke er fornøyd med det jeg har gjort, bør jeg gjøre noe med det. Jeg er også veldig serviceorientert og liker å hjelpe folk. Selv om jeg ikke har så mye praktisk erfaring, lærer jeg fort og jeg jobber trygt. Jeg tar HMS alvorlig for å passe på min egen og andres sikkerhet.

 

 

Igjen – jeg håper virkelig jeg får jobbe som lærling hos dere, fordi jeg har virkelig bare fint å si om min erfaring hos dere under praksis periodene mine. Her har jeg lært mye og jeg har veldig lyst til å lære mer. Dere kan hele tiden nå meg på telefon, eller epost. Og jeg stiller veldig gjerne til intervju når som helst, etter avtalt tid.

 

EDIT: Takk for alle tilbakemeldingene!

<script> </script>

Endret av Thwen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Søknaden er godt skrevet, konsis og inneholder all informasjon som arbeidsgiver er ute etter. Hvis du ikke får lærlingplassen så er det ikke på grunn av søknaden ihvertfall.

 

Enig med de andre her, prøv å unngå repetisjoner. Ellers er det ingenting annet å påpeke.

Endret av Uderzo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du kan korte ned søknaden din enormt mye ettersom du har jobbet i praksis hos dem

 

Skal si det rett ut som det er. Det er montørene som du har vært ute å jobbet med som i 99% av tilfellene bestemmer om du får plass eller ikke

 

Noen tar en kjapp samtale med læreren din om deg, men det er de du har jobbet med i praksisen som sier om du er egnet for de eller ikke. ( Ikke den beste løsningen hvis du treffer en skikkelig dust ) men det er sånn det er

 

Det å jobbe hardt og vise hva du kan for de du jobber med er hva som sikrer deg jobben

Du blir kjapt dømt dessverre, men igjen det er altfor mange som ikke skulle vært elektriker o.l

Regner med at du har et halvt år igjen med praksis hos disse?. Ihvertfall er det bare å stå på denne tiden og hvis at du er interessert i å lære.

Fleste ordentlige montørene ser potensiale først og fremt og tar med det i vurderingen din ganske mye

 

Skal du sende søknaden til andre firmaer som ikke har hatt deg så er en utfyllende søknad en god start! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...