Gå til innhold

SAMLETEST: De fire flaggskipene med aktiv støydemping: Dette er det beste for akkurat deg


Anbefalte innlegg

Vet det er flere somener touch panelet på siden av den ene øreklokker på Sonyene er plagsomme, som han i redaksjonen. Selv er det sammen med NFC tilkoblingim favoritt med dem. Dobbeltapp for pause. På podcast appen min har jeg i instillinger gjort at slide til venstre spoler tilbake 15sek og slide til høyre frem 15sek. Samme med videoapp. Har dog opplevd når jeg går med de i kulda at touch funksjonene blir veldig mye dårligere. Helt tilfeldig uansett hvor jeg trykker. Men har ikke lest manualen, kan hende minusgrader advares mot der.

 

Et skummelt problem jeg har opplevd er meget dårlig kundeservice av det eksterne byrået som driver kundesupporten for Sony. Så vær obs på det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lurer på om vurderingen av byggekvalitet på Sony sine må nedgraderes dersom de ikke har endret det kraftig siden versjon 1 som sliter med at plastikken i bøylen sprekker der den flukter med leddet. De fleste som klager får reparert de gratis og det gjelder muligens bare et begrenset utvalg serienummer New development from the sony community thread:

https://community.sony.com/t5/Webcast-Discussion/MDR-1000X-Headband-Cracks/td-p/619760/page/5

The affected serial numbers with potential cracks are 5000001-5256984

Lenke til kommentar

Og her sitter jeg på togene i tokyo med mine sennheiser hd4.50btnfc og hører knapt noe utenfor øreklokkene, og det til halve prisen og ett lydbilde som er mindst like bra som disse (testa alle toppmodelene på yodabashi). Feelsgoodman

 

På togene i Tokyo (eller tog generelt) trenger man strengt tatt ikke støykansellering spør du meg. Nå bruker jeg riktignok propper når jeg sitter på tog eller t-banen (i Tokyo), og sånn sett er det kanskje ikke like mye "lekkasje" inn som med øreklokker, men jeg hører absolutt ingenting annet enn lyden fra proppene.

 

På fly derimot er saken noe helt annet.

Lenke til kommentar

Jeg har både B&O H9 og Sennheiser Momentum Wireless, og ville valgt sistnevnte av de dersom jeg skulle kjøpt på nytt.

Lyden er ett par knepp bedre i H9, og det samme er vel komforten. Det jeg ikke liker er kontrollen som er av touch typen. Stopper musikk og videoer bare man dulter borti en pute eller noe, og treffer man litt feil med fingeren når man skal regulere volum så skifter man spor eller stopper avspilling da og. I tillegg er støydempingen dårligere enn på momentum, og de er vel ikke regnet som de beste heller.

For meg er lyden i Momentum god nok til slikt bruk som disse er tiltenkt, og ingen av de trådløse når opp til Sennheiser HD650 hverken på lydkvalitet eller komfort.

I tillegg er prisen alt for høy til vanlig på H9. De er rett og slett ikke verdt det ekstra man betaler for de etter min mening. Hvis ikke Sony er mindre komfortable vil jeg tro at de er ett bedre valg i forhold til pris. Nå kan riktignok H9 være på salg av og til, og da kan det være greit nok. Syns å huske at de var til 2990 i sommer.

Lenke til kommentar

I alle tester av hodetelefoner innen dette segmentet, så har jeg savnet Parrot Zik 2.0 (nå 3.0).

De gruser jo samtlige i testen ovenfor, iallefall etter egen erfaring. Kun QC35 som kan ta de på komfort. For ikke å nevne den knallgode appen som lar deg skreddersy lydopplevelse og ha god oversikt over batteritid.

Lenke til kommentar

Takk for kjappe svar og beklager mine breiale svar. Men jeg er rett og slett oppriktig forundret og nysgjerrig. Symptomene dere beskriver er de samme jeg opplevde I starten og det er så veldig rart ikke dere opplever at de forsvinner. Vet ikke om det er hodeform, eller at settet kanskje har en tendens til å forme seg til et hode (det er jo inne ideelt ved videresalg), eller om noen sett ikke er like gode evt at noen trenger lengte innspilling. Jeg elsker dynamikken px hvor man hører innmari godt twang lyden i hvert gitar anslag og lyden et skarptromme slag som dør bort. Veldig synd hvis bw har variasjoner i lyden og at noen sett rett og slett ikke lar seg spille inn

 

Forundret.

 

Ja, det er litt underlig for oss også, for vi kan jo ikke unngå å få med oss at de fleste andre tilsynelatende liker PX veldig godt. Men vi kan ikke unngå å påpeke at ingen av de tre som tester lyd her synes de låter fabelaktig. Det ville i alle fall vært saueflokk-tendenser.

 

Og det faller jo uansett ned på nyanser her, siden vi jo faktisk tester hodetelefoner som alle er påkostede og koster godt over 3000 kroner. Hovedformålet var å guide leserne litt mot hva som passer best for akkurat dem.

 

Og en litt personlig sidenote: Jeg synes PX er direkte vonde å ha på etter rundt 45 minutter med lytting, og dét er ikke noe som skiller seg fra så mange andre anmeldere der ute. Hva synes du om komforten?

 

Det som multigens kan være forklaringen er passformen å putene og at hvis det er åpninger som lekker lyd så ødelegges hele lydbildet. Jeg merker jeg kan fremprovosere litt ved å tilte litt på klokkene slik at det slipper ut luft og at jeg da opplever lyd som om jeg satt inne inni plastbøtte eller et rør. Mens når jeg slipper dem og de er tette så er lyden tight og fin. Det kan også forklare litt det med break in tid på disse og at det kanskje like mye dreier seg om å få putene til å forme seg riktig som å kjøre inn driverne. Putene er mye stivere og litt mindre enn de fleste over ear sett. Hvis de blir så personlige så er det vinlotteri synd for videresalg på Finn og det vil jo bli vanskelig å dele settet med kompiser eller la flere teste samme sett

 

Jeg er overbevist at dette er mer enn bare smak og behag, at det er en reell forskjell på lyden jeg får i mitt sett, men en eller annen fysisk faktor eller rett og slett at de har ujevn kvalitet fra sett til sett ( det hadde virkelig ikke vært bra). Jeg kjenner så veldig godt igjen de symptomene dere beskrev og jeg likte de like dårlig som dere og jeg husker så veldig tydelig forskjellen når jeg merket at de forsvant. Så det er et eller annet som gjør det som jeg ikke klarer å forklare. Jeg får bare være lykkelig for at jeg ikke har vært blant det uheldige mindretallet.

Lenke til kommentar

 

Jeg kjøpte disse på www.frisktpust.no : https://www.frisktpust.no/collections/smarte-ting/products/bluedio-hodesett-med-aktiv-stoydemping

 

Meget god lyd til en lav pris! Anbefales.

 

Virker som en annonse...om du virkelig liker disse, kan man likegodt kjøpe dem på ebay el. til halve prisen av dette...

Dette stemmer ikke. Du slipper moms og tollavgifter ved å handle på en norsk side.

Lenke til kommentar
Når det gjelder portable hodetelefoner har jeg ikke all verdens med sammenligningsgrunnlag, men jeg er likevel forbauset over noen av karakterene dere gir til QC35 II. At de får "middels" på både lydkvalitet, design og byggekvalitet er jeg veldig uenig i, og ville uten å nøle gitt "meget god" på alle tre.

 

Dette er ikke for å forsvare et produkt som jeg selv "tilfeldigvis" har kjøpt - så jeg kan starte med hva jeg opplever som negativt, uavhengig av deres omtale:

 

* Navigasjons-knappen fungerer heller dårlig. Dobbeltklikk for neste sang, og trippelklikk for å gå til forrige sang blir ofte "feiltolket" av QC35. I følge en kamerat som har Sony fungerer swipe-funksjonen svært bra, og de har jo også noen flere funksjoner, så her tror jeg absolutt at Bose har endel å ta igjen.

 

* Bluetooth-paringen er upålitelig når man veksler mellom forskjellige avspillere. Når jeg har brukt den på iPhone, og deretter skal pare dem med iPaden kreves det ofte to forsøk. Tilkoblingen er heller ikke helt overbevisende stabil, og jeg må noen ganger tenke på hvilken lomme telefonen ligger i.

 

* Støt forplanter seg gjennom kroppen og kan bli svært hørbare - selv ved nokså "myk" gange er dette litt sjenerende. Dette trakk Lyd & Bilde frem som en spesifikk ulempe ved Sony-modellen, og mente at Bose ikke hadde dette problemet, noe jeg stiller meg svært undrende til (men for alt jeg vet kan dette fenomenet være sterkere på Sonys modell).

 

 

Så over til de punktene hvor jeg mener testen er altfor kritisk:

 

* Designmessig ville jeg plassert QC35 på førsteplass av disse fire, med PX på en sterk andreplass, og Sony på en soleklar sisteplass. I mine øyne leverer Sony rett og slett et gørrkjedelig design, med et tydelig plastpreg. Klokkene på QC35 er også smart utformet i det at store ører får plass til å legge seg på skrå bakover, så de er mer romslige enn de ser ut som.

 

* Lydkvaliteten vil jeg si er meget god i denne klassen - altså til å være en svært portabel Bluetooth-modell. Jeg har et heftig stueoppsett, med blant annet K701 og Burson Soloist,  som selvsagt er i en annen liga, men det blir liksom ikke en rettferdig sammenligning. Den største lydmessige svakheten til QC35 vil jeg si er at bassen kan bli for kraftig til tider.

 

* At byggekvaliteten skal være middels er jeg også totalt uenig i - de er både svært smidige og robuste. Mine er ikke synlig brukte, og det samme gjaldt mine gamle QC25, som var mitt faste reisefølge i halvannet år.

Endret av Kim-Kyrre Khomeini
Lenke til kommentar

Har et par QC35 selv, men kan virkelig anbefale andre som vurderer å skaffe disse til å tenke seg litt om. Om lyd står sentralt, gå heller for Sony. Billigere og bedre. QC er nok bedre å ha på ørene i lengden, men tviler på flertallet har de på så lenge i strekk at det er nødvendig å ofre lyden for det.

Lenke til kommentar

Ut ifra vurderingstabellen så er det Sony som er best i tillegg til at de er billigst.

 

Jeg kjøpte forrige modellen for 2690, men så hadde dnb mc 20% på power, så leverte inn 1000x ubrukt og hentet ut 1000xm2. Veldig fornøyd med de, synes komforten er veldig bra, god lyd,god lyddemping, greit etui, lang batterilevetid, pen app og intuitivt touch område. Liker også at man kan holde hånd på høyre klokke for å høre lyd rundt en.

 

Aktiverte aldri autodeteksjon av aktivitet, men kjørte kalibrering fra lydtrykk. Jeg var på forhånd skeptisk om jeg trengte klokker med lyddemping, men det er ganske deilig på buss, på kontor med ventilasjonsanlegg osv. Man kan velge hvor mye demping man vil ha, samt man kan spille lav musikk uten støy. Alt i alt veldig fornøyd, mer enn jeg forventet å bli.

 

Merker ikke at jeg har klokkene på, blir ikke klam eller klemt hardt, samt putene går utenfor ørene mine.

Lenke til kommentar

Jeg har hatt Bose QC25 som fungerte bra, spesielt støydemping på fly. Men ser ikke test av Parrot Zik3 noen plass. Liker disse meget bra. Touchpad og trådløs lading er også et pluss. Styrer alt fra mobilen eller Apple Watch. Et lite minus er touchpad hvis man feks jobber i hagen og kommer borti busker med touchpad. Da stopper musikken opp. Enkelt å starte opp igjen men men. Hadde vært morsomt å sette test av denne.

Lenke til kommentar

 

 

Jeg kjøpte disse på www.frisktpust.no : https://www.frisktpust.no/collections/smarte-ting/products/bluedio-hodesett-med-aktiv-stoydemping

 

Meget god lyd til en lav pris! Anbefales.

Virker som en annonse...om du virkelig liker disse, kan man likegodt kjøpe dem på ebay el. til halve prisen av dette...

Dette stemmer ikke. Du slipper moms og tollavgifter ved å handle på en norsk side.

 

Jeg tror deter motsatt; Du betaler alltid moms og tollavgifter når du handler på ei norsk side. På Ebay derimot kan du slippe dette hvis ordren inkludrt frakt er under 35onok hvilket er tilfellet for nettopp de hodeteoefonene du anbefaler; http://www.ebay.co.uk/itm/Bludio-Wireless-Bluetooth-4-1-Stereo-Headset-Heaphone-For-Apple-iPhone-6-5-LG-G4/362187601171?hash=item5454103513:g:JB8AAOSwPcVVysHx

Lenke til kommentar

Jeg må virkelig si meg enig i det som blir nevnt her i tråden angående PX og at de må spilles inn. Jeg skal absolutt ikke påstå at jeg er verken «audiofil», eller en «hodetelefontester», men der tror jeg strengt tatt at jeg er i samme «bås» som majoriteten av de som er i målgruppen til disse hodetelefonene...

 

Da jeg først tok i bruk PX`ene ble jeg mer enn litt skuffet over lyden, etter å ha lest alle de gode omtalene rundt omkring. I starten var det nesten som det var et lag med «bomull» mellom musikken og meg. En litt ullen lyd, som det beskrives som her i denne artikkelen.

Etter å ha lest dette med å spille de inn tenkte jeg å gi det en sjanse. Koblet de til Mac`en min og lot de spille over 6 netter. Du slette min tid for en forskjell dette skulle vise seg å utgjøre. Borte er bomullen og jeg sitter tilbake med det som for meg er noe av det beste jeg har hørt av trådløse hodetelefoner. Av de hodetelefonene som er i denne artikkelen har jeg eid QC35 og H9. Begge gode hodetelefoner, hvor jeg synes at QC35 er de mist gode. H9 hadde veldig fin lyd, men spiller rett og slett for lavt for meg. Jeg liker å kunne «guffe» lyden litt opp om jeg skulle ønske det. Her var H9 rett og slett for dårlig. Jeg testet de mot iPhone 7+, iPhone 8+ og Samsung S8+

 

Tilbake til det å «breake inn» PX`ene: dette anbefales på det sterkeste! Men, når det er sagt så gjelder nok dette alle hodesett vil jeg tro - noe jeg nok har gjort på et fåtall av hodetelefonene jeg har eid. Det er få hodesett jeg har beholdt lenge nok, eller gjort en innsats på for å «breake inn».

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

 

 

Forstår iallfall ikke de som kjøper Bose QC35. Er ekstremt dårlig og lite engasjerende lyd i disse sammenlignet med Sony.

syntes det er upåklagelig lyd i Q35, lydkvalitetet er langt ifra "middels" bør hvertfall ha god og så Sonys på meget god

 

Har du prøvd Sony og Bose side om side? Bose er helt frustrerende kjedelig å lytte til. :p Innestengt og snevert lydbilde. Nå er jeg litt bortskjemt ved å ha Beyerdynamic DT 770 Pro som fast kompanjong. Skulle jeg hatt trådløse hodetelefoner kunne jeg aldri tatt steget ned til Bose. Sony derimot funker. :) 

 

Synes ærlig talt Jabra Move er på nivå med Bose, og den koster 499. 

Jeg har også Beyerdynamic DT 770 Pro som jeg har brukt i studio i mange år. Men jeg har Bose QC35 som jeg bruker til ”vanlig” og jeg er totalt uenig i at lyden er frustrerende kjedelig. Men klart sitter du å hører på uengasjerende/intetsigende dunk dunk ”musikk” der målet er mest mulig bass så synes du nok det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...