Gå til innhold

Google Wifi og Get bredbånd problemer


Anbefalte innlegg

Heisann,

 

Akkurat gått til innkjøp av Google Wifi og har hatt lite hell med oppkoblingen, har vært i kontakt med Get kundeservice og de har vært til lite hjelp. Har aktuelt tv og bredbånd fra Get, modemet/ruteren (Inteno VOIP router FG101R2) er koblet til nettet via en coax-kabel og Google Wifi er igjen koblet med nettverkskabel fra LAN porten på ruteren til Google Wifi WAN porten. Under setup så får jeg beskjed fra Google Wifi appen at modemet, "isn't giving your wifi point a connection". Har prøvd å skru av og på modem og GW som appen foreslår uten at dette har vært til hjelp. Får ikke til å fullføre setup i appen, men jeg kobler fint til nettet via det midlertidige nettverket GW har satt opp.  Regner med at problemet sitter i selve modemet, har forsøkt å sette Inteno routeren i bromodus, men det har ikke gjort noen forskjell. Kan det være pga. at TV-signalet går igjennom Inteno routeren? Er det noen kloke hoder her som kunne ha hjulpet meg? På forhånd takk for svar.

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var det jeg regnet med ja, Loqal ble kjøpt opp av Get for noen år siden, derfor har du ikke et typisk Get oppsett hos deg.

Først og fremst så må ruteren settes i bridge modus. I og med WLAN lampen ikke lyser så antar jeg at det er gjort?

 

Det kan se ut som Get(loqal) bruker fiber, muligens ethernet? Og så coax videre til TV uttak?

Basert på det lille jeg kan se så ser det ikke ut som det kommer coax utenfra og inn i boligen?

 

Kan du ta et bilde av utganger/innganger på ruteren?

Lenke til kommentar

Ok, ja det gir mening når du sier det, begynner å bli en del år siden. Det er fiber som kommer inn via den hvite ledningen inn til modemet og coax til tv uttak ja. Aktuelt så står den ikke i bromodus, da jeg prøvde dette så skrudde "internett" lampen seg av på ruteren og jeg mistet tilgang til internett og ruteren, så jeg måtte resette den. Er det mulig at den ikke kan settes i bromodus pga. at det er fiberoppkobling/ en begrensning fra Get sin side? Legger ved bilde av portene og oppkoblingsdelen som er festet til veggen.

post-468000-0-84185200-1512846518_thumb.jpg

post-468000-0-07002000-1512846547_thumb.jpg

post-468000-0-88630400-1512846632_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Du får ikke Bridge mode hos Get lengre, løsningen hos Loqal / get gjør at de bruker opp 3 eller 4 iper om de gir deg Bridge.

Så kun kunder som fikk det før ipv4 krisa satte inn for fult har det i dag. 

 

Får du ikke satt opp google wifien som reine aksess punkt og ikke router?

Lenke til kommentar

Ja, Get/Loqal ser ikke ut tilby bridge mode på fiberløsningen.

For de som er på HFC nett så ser det ut som Get fortsatt tilbyr rene modem som du kan bruke i kombinasjon med hvilken som helst ruter.

 

Hvis du bridger Google wifi så er du begrenset til kun ett AP hvis jeg forstår dette riktig. Du mister mesh løsningen.

 

Alternativet er kanskje rene AP-er som du kobler til modem/ruteren via ethernet kabler. Tror ikke mesh løsninger kan brukes som AP-er, litt av poenget faller da bort.

Endret av Uderzo
Lenke til kommentar

Det var det jeg fryktet ja. Uansett, takk for hjelpen! Dette var langt mer informativt enn hva Get kundeservice kunne tilby. 

 

Nei, får ikke satt opp GW som AP, svært begrenset med innstillinger og jeg mister mesh funksjonaliteten som nevnt over her. Jaja, jeg får ta meg en prat med Get og høre hva de tilbyr av evt. løsninger.

Endret av Venividivici
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...