Gå til innhold

Galt av kristne å feire jul?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tja ... hva med alle ateister som begår overgrep?

 

Kristne har aldri hevdet at vi er bedre enn andre, men en Gud som holder deg til ansvar for hva vi gjør og forandrer oss på innsia, burde ivertfall gjøre at vi lever mer ut fra samvittigheten, enn utifra intellektet (Joseph Mengele er et godt eksempel på høyt intellekt og elendig samvittighet). Katolske prester som gjør sånt, må svare for det en dag, og det stiller spørsmål ved om de egentlig er ekte troende. For bibelen sier at ikke alle som kaller seg kristne, er kristne, men at vi bl.a skal kjenne de troende på fruktene. Men hvem som er og ikke er, vet til syvende og sist bare Gud, derfor er ikke jeg i posisjon til å dømme hva en katolsk overgripsprest tenker, det er jo sånne gjerninger satan angriper sinnet/sjelen med, og da lever man i kjødet (det vi kaller instinkter som sexdrift etc som tar styringa) i motsetning til ånden, som bibelen sier endel om.

 

Og i alle tilfeller, så var det ikke dette her videoen snakket om, men synden blasfemi mot den hellige ånd.

Endret av marius77
Lenke til kommentar

Og hva mener jeg med at du faktisk kan være prest og ikke tro? Tja, det kan være andre ting enn tro som lokker en til å bli f.eks prest. Følelse av makt og autoritet f.eks. Dette her er nok værre i den katolske kirke hvor prestene faktisk HAR veldig mye makt og autoritet, enn i f.eks den norske kirke, som er veldig flat. Den norske kirke er mer preget av teologer o.l, dvs man blir kanskje prest fordi man synes teologi/historie er INTERESSANT enn at man faktisk tror.

 

Så troende blir bedt om å være kritiske mht kirke, både at det pastoren sier stemmer med bibelen, og at han oppfører seg bra. Og det er og mye derfor jeg synes den katolske kirka er usunn, spesielt når en så mektig figur som paven kan si noe sånt, som er stikk i strid med det bibelen sier, nemlig at vi er frelst via tro og ikke gjerninger (også er det å handle på samvittigheten en frukt av troa):

 

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/pope-francis-assures-atheists-you-don-t-have-to-believe-in-god-to-go-to-heaven-8810062.html

Lenke til kommentar

Ang. klagingen over "barnedrap" i bibelen så ble de jo helliggjort i egypt. Gamle testamentet beskriver messias BLODLINJE, kvinnens ætt, jødene er Jesu familie og pga det Guds utvalgte folk under en helt spesiell pakt, ikke fordi de var de største, men fordi de var de MINSTE av alle, som det står. Men på kong David og Kong Salomos tid, ble de, om ikke de aller største (står det ikke noe om), men blandt de største. Fiendene deres rundt dem (slangens ætt, under satan) ble knust. Så hvis noe er ubehagelig å lese i bibelen, så er det fordi de som var under satan, dvs sånn dere er, ble knust av Gud og hans folk. Og dette går tilbake til edens hage, der mennesket ignorerte Gud og istedet hørte på djevelen, spiste av kunnskapens tre om godt og ondt og fortsatte å gjøre det onde. Da ble dette en fallen verden, døden var konsekvensen av synden, for synden separerte oss fra Gud. Denne verden ligger mao. i det onde.

 

Etter fangeskapet i Babylon, der jødene bl.a fikk en masse tillegg til gamle testamentet (som da var mosebøkene - toraen, kongebøkene etc og profetene) og (sånn jeg har forstått det) fikk inn bl.a talmud som reflekterte et helt annet syn enn toraen, så begynte de å tilbe andre guder enn den Gud som Moses, Jesaja etc som det gamle testamentet handler om. De missforsto og Gud totalt, Gud ba ikke om at de skulle følge lover for å skryte av det, men for å innse at de ikke klarteå gjøre seg rettferdige ovenfor Gud, men trengte en frelser. I Nye testamentet kalles og loven for "dødens tjeneste". Det er mot gamle testamentet Jesus peker når han sier han er den skriftene handler om (jeg har postet flere profetier på Jesus her skrevet lenge før han kom), at de selvrettferdige fariseerne hadde djevelen til far, at Gud er kjærlighet, og at Gud er vår FAR. Den FAR som skapte de første menneskene, Adam og Eva. Kjærlighet er hans motivasjon for ALT, han hadde ikke trengt forsone seg med oss, men valgte likevel å gjøre det og sørge for oss, troende som ikketroende. For vi er skapt i Guds bilde. I Jesus kan du forsones med Gud igjen og bli Guds barn. Men vi må ville det, da vi er skapt med fri vilje. Å bli dratt inn i himmelen mot sin vilje, er ikke kjærlighet, og heller ikke rettferdig. Men ber vi om unnskyldning, så får vi det, og det får vi ved tro på Jesus.

 

Se denne for mer utbrodering ang. Guds oppgjør med det onde, som var det som skjedde da død kom inn i vår verden:

 

Endret av marius77
Lenke til kommentar

Syntes kristne kan legge vekk sin arroganse og frekkhet og ha respekt for at andre ikke feirer de kristne løgnene om bursdagen som aldri fant sted jeg... Om de klarer å respektere andre da, så langt har de ikke jobbet nok med det... 

La folk feire jula som de vil, den er ikke kristen eller hedensk eller ditt eller datt, da dette er en tradisjon som er mye eldre enn det og jula er stor nok for alle.... La folk feire den akkurat som de vil. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jo da, Ateister, agnostiker , kristne , filosofi eller alle kan feirer hedenske jul. Det er ikke noe problemer

 

Høytidsdager som vanligvis kjennetegnes ved at folk har fri fra arbeidet eller fra skolen for å feire eller minnes en begivenhet. Slike dager blir ofte markert ved familiesammenkomster eller offentlige festligheter. Noen av dem som deltar, betrakter dette som religiøse høytider, mens andre stort sett  betrakter dem som verdslige høytider som gir folk anledning til å komme sammen og hygge seg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...