Gå til innhold

TEST: Xbox One X


Anbefalte innlegg

Folk glemmer som vanlig optimalisering.

 

Alle folk her inne med 1080ti etc sier de ikke klarer å dra 4k@60. Vel det er utrolig mye du får til når du kan fokusere om et begrenset sett med hardware.

 

Se på uncharted. Aldri spilt et så flott spilt rent grafisk. Hardwaren der er også total underlegen en kraftig pc. Still. Jeg har ikke sett noe på pc fronten som matcher.

 

Du ser det samme hos apple. De har optimalisert software for hardwaren. Både på telefoner og macene. Android telefoner har jo nå snart mer RAM enn laptopen min. Og en av grunnen til dette er dårlig optimalisering.

 

Så det er fullt mulig

 

Du overdriver effekten av denne optimaliseringen svært mye, det er ikke så stor forskjell.

 

Problemet er at folk driver å kjører spill på Ultra o.l, det er i dag en "tulleinnstilling", som gir ekstremt lite ekstra grafikk for store kostnader i ytelse på de fleste spill, om du kjører det på "konsollsettings", dvs feks medium, kjører du mye på 4K.

 

Ellers, bra at man kan velge 60 FPS på den nye xboxen, 30 fps er kjipt.

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...

Greit å flikke litt frem og tilbake, men noen ganger heller ting voldsomt i en bestemt retning.

 

Hadde veldig lyst til å kjøpe Xbox One X og heller drøye PC-oppgraderingen pga. sinnsvake priser, men ble PS4Pro her. Har en ålreit spill-PC, Vive på vei, Vita+PSP+PS3, en del av PS4-spilla kommer neppe til PC mens mange av Xbox-spilla kommer til Windows nå. Avhenger helt sikkert, men for min del satt jeg plutselig igjen med 40-50 spill til PS4-en oppsamlet gjennom åra fra å ha PS3 med PS Plus, og vet ikke helt hvor jeg skal starte. Antagelig Uncharted 1 igjen, nå til PS4. Sprøtt luksusproblem, så for min del ble PS4 (Pro pga. Black Friday) noe voldsomt mer aktuelt.

 

MEN, må innrømme at pga. granskauens kopisikringer og stores til Ubisoft og EA er det veldig fristende å ha en Xbox One X til PC-spilling nå. Andromeda fikk jeg ikke startet sist jeg testa det, på en himla konsoll hadde det iallefall starta :)

 

EDIT: hmm...ålreit spill-PC var vel litt drøyt, blodoverklokkavannkjølt i7 870 med 1070 iallefall....trofast, men synes synd på den for tiden...den fortjener bedre.

EDIT: 8 år gammel CPU, holy shit.... uhm... ops.

EDIT: Fuck, den andre spillmaskinen min (C2Q 6600) er 10 år! Tror jeg må kjøpe ny rigg nå snart, det her var flaut. Tida flyr.

Endret av Boye
Lenke til kommentar

 

Får håpe Sony kommer med UHD-drev på PS 5 også da.

 

Hvor mye hastverk har evt. Sony med å måtte svare på denne Microsoft-utgivelsen?

 

 

Hva mener du? Sony kommer neppe med en ny konsollutgivelse før Playstation 5, som er antatt å komme tidligst i 2020. Å droppe UHD-drev på PS4 Pro var et bevisst valg av Sony basert på hvor mange som faktisk kjøper fysiske filmer i UHD-format.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tror ikke Sony bryr seg i det hele tatt. Markedet for UHD Blu-Ray er nok temmelig minimalt, og salgstallene til Sony med PlayStation 4 og PlayStation 4 Pro ser jo ut til å fremdeles gå så det griner selv etter lanseringen av Xbox One S og Xbox One X så sånn sett så har de hvertfall ikke stort å bry seg om.

 

Kjenner ikke en eneste person som har noen som helst interesse av UHD Blu-Ray? Og jeg er i en temmelig nerdette omgangskrets og jeg har en familie med mange "entusiaster" som driver med LP og det ene og det andre. Trenden er jo at de fleste skalerer ned, og ikke opp. Mange bytter sine "HiFi-anlegg" med dedikert AV-receiver, kanskje en effektforsterker og gjerne 5-10 høyttalere med dedikert sub osv og går over til løsninger med lydplanker osv.. Sonos har blitt veldig populært blant de jeg kjenner hvor det gjerne går i Sonos Play Sub eller Play Bar + 2x Play 1, 2x Play 3 eller 2x Play 5 som surround og kanskje en Play Sub og Dolby Digital 5.1. Andre går for lydplanke og lydplanke + bakhøyttalerløsning fra Bose, Samsung osv..

 

 

Og på video så har jo nesten alle gått over til streaming. Det er vel kun en jeg kjenner som fremdeles foretrekker Blu-Ray, men selv der så går det for det meste i Netflix, Amazon Prime og Viaplay.

 

 

Selv om jeg foretrekker kvaliteten til Blu-Ray over streaming (Netflix og Amazon Prime er egentlig de to eneste jeg føler tilbyr god nok kvalitet på sine tjenester, alt annet er overkomprimert til tusen..) så er det jo ikke til å skyve under en stol at Blu-Ray og UHD Blu-Ray er alt for upraktisk. Det å måtte foreholde seg til et fysisk medium i 2017/2018 er fryktelig gammeldags og kronglete. For ikke å snakke om at prisnivået også er alt for høyt spør du meg, prisene på UHD Blu-Ray er latterlig høy med tanke på at filmene koster gjerne fra 180kr+ som altså er dyrere enn hva jeg betaler per mnd for Netflix og hele biblioteket der.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er jo både litt lenge til år 2020 da, samt at tiden går ganske fort som regel.

 

Men, hvorfor kjøpe PS4 Pro liksom når man har PS4, nei da venter jeg heller på PS5. Det er jo ikke kun drevet som er noe å trakte etter. Selvsagt så kan man vel snart forvente at et slikt drev ikke koster all verden å implementere for produsenter av konsoller? Sånn sett et sjakktrekk av Sony å la Microsoft-fansen få betale litt en stund.

 

Å nei, vent litt Microsoft er ikke medlem i:

https://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc_Association

 

 

The current 20 board members (as of November 2016) are the following:

Dolby Laboratories
Xperi Corporation
DTS
Hitachi-LG Data Storage
Intel
Koninklijke Philips Electronics
LG Electronics
Mitsubishi Electric
Oracle Corporation
Panasonic
Pioneer Corporation
Samsung Electronics
Sharp Corporation
Sony
Technicolor SA
Toshiba
20th Century Fox Home Entertainment
Universal Studios Home Entertainment
The Walt Disney Company
Warner Bros. Entertainment

 

 

Men Sony er medlem der, så det er vel litt vinn-vinn for Sony å vente da?

 

Er mye annet av muskler i en konsoll som sikkert tjener oss som konsolleiere å få med en PS5 vel, enn kun et nytt optisk drev?

Endret av G
Lenke til kommentar

 

Hjelper ikke med 4k når de beste titlene kommer til Playstation 4 som eksklusive.

Nå er det heldigvis mye andre interessante spill en kun PlayStation eksklusive spill...

Og disse blir fort litt mindre tamme med den økte ytelsen. Når det er sagt, er jeg mer opptatt av å legge 30fps-standarden død en gang for alle enn at ting på død og liv skal være 4K.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Gjest Slettet-qfohT7

Selv om jeg foretrekker kvaliteten til Blu-Ray over streaming (Netflix og Amazon Prime er egentlig de to eneste jeg føler tilbyr god nok kvalitet på sine tjenester, alt annet er overkomprimert til tusen..) så er det jo ikke til å skyve under en stol at Blu-Ray og UHD Blu-Ray er alt for upraktisk. Det å måtte foreholde seg til et fysisk medium i 2017/2018 er fryktelig gammeldags og kronglete. For ikke å snakke om at prisnivået også er alt for høyt spør du meg, prisene på UHD Blu-Ray er latterlig høy med tanke på at filmene koster gjerne fra 180kr+ som altså er dyrere enn hva jeg betaler per mnd for Netflix og hele biblioteket der.

 

 

For de som bryr seg om kvalitet, sånne som meg, finnes det ingen alternativer til Bluray. Klart, det koster og det er mer upraktisk (så jeg er ikke uenig i det), men for min del verdt det. Ser ikke ut som dette kommer til å endre seg i nær fremtid heller, da det ikke finnes noen streaming alternativer jeg vet om i hvert fall som matcher UHD Bluray kvalitetsmessig.

 

Og on-topic, Xbox skal jeg ha meg når RDR2 kommer :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Eneste jeg savner med xbox one x er mer silkemyke menyer. Poenget med X når menyen lagger og sliter med å henge med. Har selv one x og er strålende fornøyd over ytelsen, men er drit lei av lagg i hovedmenyen.

 

Jeg er helt enig. Så kraftig den konsollen er, så lugger det rimelig mye i operativsystemet. Jeg har merket betraktelig forskjell hvis du velger å skru av Xbox'en 100% fremfor dvalemodus.

Da virker det faktisk noe bedre...men på langt når så smooth som for eksempel ps4 er. Men alt i alt, en helt insane kraftig konsoll. Kan ha flere apps kjørende i bakgrunnen uten problemer.

 

Men at ikke det er mer flyt i menyene er helt merkelig.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...