Jump to content
Woff

[Løst] "Duppeditt" for å streame NRK mm.

Recommended Posts

Hei.
Jeg har nå sendt oppsigelse til NRK angående lisens på TV da vi (nesten) aldri ser på TV.
Men jeg har et par skjermer jeg godt kunne tenkt meg å ha MULIGHET til å streame NRK-programmer på.
Ser jo at NRK har en app som funker 100% på mobiltelefonen min. Finnes det en 'boks' som gjør det samme og som kan kobles til HDMI på tv? Og hvor prisen ikke er for høy på enheten eller evt apper!
Selvsagt en stor fordel om denne enheten også kan streame fra et rikholdig film-bibliotek som jeg har på en NAS. 
De skjermene jeg har kan IKKE ta i mot bakkesendt NRK da de i følge kravet ikke har mottaker-del. (De er 'for gamle' til å kunne ta i mot digital-tv uten dekoder!)

 

Share this post


Link to post
Annonse

Den har jeg hørt om ja. Tusen takk for forslagene. Noen andre forslag? Liker duppeditter med flere muligheter, men blir litt 'overkill' å sette opp en egen pc for hver skjerm... 
Kjøpte et par bokser fra cdon, men de ville ikke funke med appen til NRK selv om de er bra til å spille av med.

Share this post


Link to post

Mener plex har mulighet til å streame til Chromecast. Du kan jo sjekke om din Nas kan sette opp plex server. Tror og Chromecast er enklest å sette opp og billigst om du skal ha flere skjermer.

Share this post


Link to post

Jeg har Kodi på de boksene fra cdon, og det fungerer veldig bra til å spille av filmer fra NAS. Men disse boksene nekter å ta i mot / legge inn appen til NRK. 
Jeg ville ha foretrukket enheter som kan kobles opp med kabel da mitt trådløse nett ikke dekker de plassene disse skjermene står. Har derimot tilgang til bredbåndet her kablet.
Plex server? Det skal jeg sjekke. Godt mulig at NAS har det den trenger av muligheter uten at jeg har mye peiling på hva og hvordan! :)  Har en QNAP TS 453A (med 3*8Tb og SSD) og en QNAP TS 239 (med 2*4Tb) som er oppe i nettet her og er tilgjengelige.
Men har mest lyst til å ha lokale bokser på hver skjerm...

Share this post


Link to post

Jeg har Kodi på de boksene fra cdon, og det fungerer veldig bra til å spille av filmer fra NAS. Men disse boksene nekter å ta i mot / legge inn appen til NRK.

 

Det var spesielt. Hvilke bokser er dette? Hvilken feilmelding får du når du forsøker å legge inn NRK-addon?

Edited by mobile999

Share this post


Link to post

NRK TV har apper for Android TV (Smart TVer, Nvidia Shield), Nettbrett/mobil (Chromecast) og Apple TV.

 

Siden du vil ha kablet er vel Nvidia Shield og Apple TV de eneste som også støtter NRK TV appen. Du kan få det på Roku også, men da må det kjøres via en Plex Plugin og det er litt styr å sette opp (vet ikke engang om det fortsatt virker. Dette burde virke i plex uansett enhet, så du kan alltids teste med de boksene du har nå hvis de støtter plex: https://github.com/eithe/NRKTV.bundle).

 

Både Shield og Apple TV støtter også Plex, men å spille innhold direkte fra NAS kan være ymse pga. transcodingen til Plex som krever litt CPU. Det er derfor bedre å kjøre Plex Server på en PC (eller server..) som har tilgang til innholdet på NASen. Du kan lese litt om Plex + PC + NAS her: https://forums.plex.tv/discussion/124747/pms-on-separate-pc-w-nas-as-media-storage

 

Merk også at Shield i tillegg til å kjøre Android TV også støtter Chromecast.

 

Edit: Merk at PCen som Plex server kjører på ikke behøver å være koblet direkte i Shield/Apple TV, men må være på samme nettverk. Det fungerer dog utmerket å streame 1080p bluray over ac wifi, har ikke testet 2160p selv enda.

Edited by Feh

Share this post


Link to post

Tusen takk for alle innspillene her! 
Grunner for å kutte tvangspålagt NRK-lisens er at vi ser minimalt på faenskapet de serverer da vi her i huset hører til på høyresiden i politikken, noe NRK ikke forstår / aksepterer. I tillegg liker jeg ikke å betale for EN kanal som også er reklamefinansiert og jeg aksepterer heller ikke deres pro-muslimske holdninger..
Nok om grunnene, lisensen er sagt opp og det betyr jo at jeg må finne på ting å vise på skjermene mine. I hjemmekinoen her har jeg ingen problemer da jeg har 6.000 filmer på DVD og BluRay og ALT som er tilgjengelig på 4K Ultra HD av filmer så langt!
Ser at en grei løsning er et par NVIDIA SHIELD ANDROID TV enheter.
Anser problemet for løst inntil jeg får sjekket ut den mer.
Takk nok en gang!   :)  

Edited by Woff

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...