Gå til innhold

[Løst] "Duppeditt" for å streame NRK mm.


Anbefalte innlegg

Hei.
Jeg har nå sendt oppsigelse til NRK angående lisens på TV da vi (nesten) aldri ser på TV.
Men jeg har et par skjermer jeg godt kunne tenkt meg å ha MULIGHET til å streame NRK-programmer på.
Ser jo at NRK har en app som funker 100% på mobiltelefonen min. Finnes det en 'boks' som gjør det samme og som kan kobles til HDMI på tv? Og hvor prisen ikke er for høy på enheten eller evt apper!
Selvsagt en stor fordel om denne enheten også kan streame fra et rikholdig film-bibliotek som jeg har på en NAS. 
De skjermene jeg har kan IKKE ta i mot bakkesendt NRK da de i følge kravet ikke har mottaker-del. (De er 'for gamle' til å kunne ta i mot digital-tv uten dekoder!)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den har jeg hørt om ja. Tusen takk for forslagene. Noen andre forslag? Liker duppeditter med flere muligheter, men blir litt 'overkill' å sette opp en egen pc for hver skjerm... 
Kjøpte et par bokser fra cdon, men de ville ikke funke med appen til NRK selv om de er bra til å spille av med.

Lenke til kommentar

Jeg har Kodi på de boksene fra cdon, og det fungerer veldig bra til å spille av filmer fra NAS. Men disse boksene nekter å ta i mot / legge inn appen til NRK. 
Jeg ville ha foretrukket enheter som kan kobles opp med kabel da mitt trådløse nett ikke dekker de plassene disse skjermene står. Har derimot tilgang til bredbåndet her kablet.
Plex server? Det skal jeg sjekke. Godt mulig at NAS har det den trenger av muligheter uten at jeg har mye peiling på hva og hvordan! :)  Har en QNAP TS 453A (med 3*8Tb og SSD) og en QNAP TS 239 (med 2*4Tb) som er oppe i nettet her og er tilgjengelige.
Men har mest lyst til å ha lokale bokser på hver skjerm...

Lenke til kommentar

NRK TV har apper for Android TV (Smart TVer, Nvidia Shield), Nettbrett/mobil (Chromecast) og Apple TV.

 

Siden du vil ha kablet er vel Nvidia Shield og Apple TV de eneste som også støtter NRK TV appen. Du kan få det på Roku også, men da må det kjøres via en Plex Plugin og det er litt styr å sette opp (vet ikke engang om det fortsatt virker. Dette burde virke i plex uansett enhet, så du kan alltids teste med de boksene du har nå hvis de støtter plex: https://github.com/eithe/NRKTV.bundle).

 

Både Shield og Apple TV støtter også Plex, men å spille innhold direkte fra NAS kan være ymse pga. transcodingen til Plex som krever litt CPU. Det er derfor bedre å kjøre Plex Server på en PC (eller server..) som har tilgang til innholdet på NASen. Du kan lese litt om Plex + PC + NAS her: https://forums.plex.tv/discussion/124747/pms-on-separate-pc-w-nas-as-media-storage

 

Merk også at Shield i tillegg til å kjøre Android TV også støtter Chromecast.

 

Edit: Merk at PCen som Plex server kjører på ikke behøver å være koblet direkte i Shield/Apple TV, men må være på samme nettverk. Det fungerer dog utmerket å streame 1080p bluray over ac wifi, har ikke testet 2160p selv enda.

Endret av Feh
Lenke til kommentar

Tusen takk for alle innspillene her! 
Grunner for å kutte tvangspålagt NRK-lisens er at vi ser minimalt på faenskapet de serverer da vi her i huset hører til på høyresiden i politikken, noe NRK ikke forstår / aksepterer. I tillegg liker jeg ikke å betale for EN kanal som også er reklamefinansiert og jeg aksepterer heller ikke deres pro-muslimske holdninger..
Nok om grunnene, lisensen er sagt opp og det betyr jo at jeg må finne på ting å vise på skjermene mine. I hjemmekinoen her har jeg ingen problemer da jeg har 6.000 filmer på DVD og BluRay og ALT som er tilgjengelig på 4K Ultra HD av filmer så langt!
Ser at en grei løsning er et par NVIDIA SHIELD ANDROID TV enheter.
Anser problemet for løst inntil jeg får sjekket ut den mer.
Takk nok en gang!   :)  

Endret av Woff
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...