Gå til innhold

Konsulentene skulle fått 160.000 for designjobben - nå må de i stedet betale 2 mill i erstatning etter regnefeil


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har respekt for at folk gjør feil, det er menneskelig. Men det er ikke lettere med moderne teknologi. Jeg har statuert urimelig mange feil fra CFD analyse og andre avanserte beregninger. Feilen er ofte som i tilfellet her, brukt feil data. Men det som går mer igjen er mangel på forståelse av problemløsningen, d.v.s. programvare bukes villedende, det er mere alvorlig og fordummer vitenskapen.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ja, det er denne type feil vi vil få mange flere av når fagmiljøene utarmes.

Dersom det ikke sitter noen på toppen med lang erfaring og vet hvordan turbiner som faktisk er installert i et kraftverk er dimensjoner, så ringer det ingen bjeller.

 

Det er vel heller en eldre kar som ikke skjønte hvordan det nye programmet fungerer

Lenke til kommentar

At en enkel person kan gjøre feil er temmelig menneskelig.

 

I store prosjekter som involverer store summer så burde man gardere seg mot slike feil. Når en kritisk faktor er off med en faktor på 5-6 ggr, burde ikke en peer review av konklusjonen få fram kritiske spørsmål («hvorfor ender vi opp med personbillager i denne når vi i tidligere prosjekter har gått for lastebillager») selv uten å kjøre igang komplekse analyser en gang til?

 

-k

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hele dette prosjektet har hatt flere"hiccups", jeg er ikke overbevist om at dette bare er konsulentens feil, slik det fremstår her. Jeg anser det som minst like sannsynlig, at det brenner under føttene på utbygger, som fant noen å kaste en varm potet til. Og som ydmyk og ansvarlig konsulentfirma, så styrte Dynavec besinnelsen likevel, og reagerte med ro.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Den er fin. Kunden hadde et medansvar. Så når jeg leier inn folk til å gjøre ting jeg ikke har greie på, så har jeg et medansvar for at har utført det jeg ikke kan, riktig?

Jepp, helt korrekt. Akkurat som når du sender bilen på verkstedet. Du som sjåfør er ansvarlig for at bilen du kjører er i teknisk forsvarlig stand. Skjer det er uhell, og du har feil med bremsene så er det du som er anvarlig for det. Om du kan vise til at bilen nettopp hadde vært på verksted for en bremsesjekk, så er det en formildende omstendighet, men du slipper ikke unna ditt ansvar som sjåfør, for kjøretøyets tekniske tilstand likevel.

Dette lærer alle med førerkort, på kjøreskolen, og jeg kan ikke fatte og begripe at folk som ikke har teknisk innsikt til å vurdere en bils tekniske tilstand, faktisk tørr å kjøre bilen! De tar på seg et ansvar de ikke har skuldre til å bære.

Endret av BippeStankelbein
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...