Gå til innhold

Snart får vi bærbare som kan gi deg over ett døgn batteritid


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så Windows støtter arm snart og det kommer en treig ARM CPU/SOC med lavt effektforbruk. En ny runde med netbooks nå altså...

 

Jeg så en demo av Windows 10 for ARM kjørt på en SnapDragon 820 der de også emulerte Photoshop (x86) og gjorde noen enkle effekter der, og det så ut til å være helt innenfor ytelsesmessig. Nå ville jeg kanskje ikke brukt en slik maskin til PS, men det viser at det tilsynelatende fungerer ok, og at emulering fungerer ok.

 

Om jeg ikke husker helt feil er minstespesifikasjonene for release maskiner SD835. Usikker på om det vil komme noe raskere i første omgang.

 

Men det er klart at man må være klar over hva man kjøper. Man får noen åpenbare fordeler, og noen potensielle ulemper, men det gjenstår å se.

Lenke til kommentar

Bør vel gå greit å installere vanlig Windows 10 på Android telefoner da eller?

 

Windows 10 for ARM er en spesiell versjon av Windows 10. W10ARM støtter SD 835 og om ikke allerede i det minste snart nyere SD varianter. Om en Android telefon har denne maskinvaren så er den altså teknisk sett i stand til å kjøre Windows, men om det er rett fram å gjøre skal jeg ikke uttale meg om.

 

Nå er imidlertid CShell ikke lansert enda, så brukeropplevelsen vil nok ikke være optimal.

 

Så skal Microsoft snart slippe Windows Core OS, som i praksis gjør OS'et mer fleksibelt slik at det kan gjøres lettere og mer anvendelig på mobile enheter.

Lenke til kommentar

Så var det ikke windows 8 ARM som floppet noe utrolig?

 

Hva er forskjellen med Windows 10 ARM? x86 programvare vil vel fortsatt ikke fungere? Mere tid å se på netflix vs. muligheten til å bruke datamaskinen til noe produktivt?

 

SD835 har x86-emulering, så x86 programvare vil fungere.

 

Microsoft legger telefonplanene på hyllen, men vil ikke dette gjøre det mulig med nettbrett på 6"+ og telefonfunksjon?

 

Spekulasjonene er at dette kommer til å skje. De jobber med en UI som tilpasser seg hvordan en enhet brukes, slik at du for eksempel har en enhet som er 6" som kan brukes som mobil med en UI ala Windows Phone, så kan denne enheten også være brettbar slik at den kan brettes ut til å være en 12" tablet, og får ett mer tablet-aktig UI, og når du plugger den i en dock så får du full desktop. 

 

Vi så starten av dette med Continuum, men der gikk de for ett mobil-OS som hadde desktop-UI, mens de i fremtiden vil gå for ett desktop-OS som får tablet/mobil-UI.

 

 

Da håper jeg at noen av disse laptopene kommer som Chromebooks og/eller android laptoper, i tynn formfaktor. Det hadde vært kjempebra som en ny nisje innen surfe-pc'er.

 

Det finnes allerede. Samsung har i hvert fall en ute.

Lenke til kommentar

Microsoft legger telefonplanene på hyllen, men vil ikke dette gjøre det mulig med nettbrett på 6"+ og telefonfunksjon?

 

Det er ventet at MS i løpet av 2018 slipper en modulbasert variant av Windows 10 som betyr at de vil kunne gjøre OS'et virkelig lettere ved behov. CShell er i praksis lett fortalt et adaptivt GUI foe Windows som lar Windows 10 tilpasse seg en hvilken som helst visningsflate, fra smarttelefon til hololens og desktop, samt at den støtter en hvilken som helst input type, også ventet i 2018. Dette i tillegg til Windows for ARM så har man oppskriften på neste generasjon Windows mobiler. Det forutsetter at MS legger til telefonifunksjonalitet også da, men det er en relativt lett operasjon.

 

Om det blir MS selv som står for denne er uklart. De kommer i alle fall ikke til å gå til en ny krig i mobilmarkedet med det første. Kanskje lanserer de en surface phone som et proof of consept slik Surface serien i praksis er, eller så overlater de det helt til OEMer, som HPsom har vist interesse for konseptet/plattformen med X3.

 

Det var mye som gikk galt med Windows mobilene, at MS selv var den desidert største skylden i et lite markedssegment var ikke heldig. Det gjorde at andre produsenter raskt slapp pinnen når markedet omsider fikk en oppsving. Og det er klart, å ikke ha en Samsung Windows mobil i alle butikkene hjalp ikke på i en tid alle skulle ha en Samsung heller. Hvilket OS de kjørte var det ikke så mange som hadde et forhold til den gangen. Er ikke uten grunn folk fremdeles omtaler ladere som enten iPhone eller Samsungladere.

 

Det kan altså være at MS ønsker å legge grunnsteinene og la OEMene bygge volumet over tid. Det vil nok starte som et nisjemarked.

Lenke til kommentar

Knuste 950'en min her om dagen, og tenkte jeg fikk prøve en Samsung s8. Elsker telefonen, men hater os'et! Det er så mye surr og Google reklame at jeg blir helt oppgitt! Hvis jeg kunne kjøre Windows 10 på den, hadde den vært gull!! ☺️

Lurer på om W10 kan kjøre på denne equinox saken til Samsung?? ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...