Gå til innhold

Side med poenggrenser


PPN

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg har jobbet med et lite hobbyprosjekt en stund som jeg hadde håpet at noen kunne testet ut. Det er en webside der jeg samler alle poenggrensene for samtlige studier man finner hos Samordna opptak, med historiske data fra 2003 fram til nå. Dette blir presentert i en graf for hvert studie slik at man kan se trender over hvordan ting endrer seg over tid.

 

vis-studie-2.png

 

Det jeg hovedsakelig var interessert i når jeg starta var å beregne egne poeng og se sammenlikne de opp mot poenggrensene til studiene jeg var interessert i. Jeg har derfor mekka en poengberegner også, slik at man kan favorisere studier og sammenlikne beregnede poeng mot poenggrensene i en egen graf. Slik kan man analysere eller spekulere på hvilke studier man kommer inn på med karakterene man har. Man kan beregne poeng for flere år. 

 

Jeg har også et mål om å forecaste poenggrenser fram i tid. Jeg har tross alt alle poenggrensene, samt metadata som for eksempel studieområder, lokasjon, osv. Med litt regresjon og sunn fornuft (olje går dårlig, data går bra) bør man kunne guesstimere seg fram til noe fornuftig. Dette er fremdeles work-in-progress riktignok.

 

Hvis noen har planer om å søke på studier til neste år hadde det vært kult om dere testa ut siden. For å beregne egne poeng må man registrere, men det tar 5 sekunder siden man ikke trenger å verifisere epostadressen eller noe slik. Bare angi et brukernavn og passord og man er good-to-go.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veldig god side, har testet den ut litt og ser fram til å bruke den opp mot neste søk i 2018. Jeg har også noen spørsmål. Jeg hadde noen problemer med å finne andre års fremmedspråk som tysk 2 og spansk 2, er disse fagene lagt inn? Jeg fant heller ikke faget kristendom som noen videregående skole har.

Lenke til kommentar

Hei,

 

De går nok under Fremmedspråk nivå I, II og I/II tenker jeg. Hvis man har tatt flere fremmedspråk kan man legge til flere fremmedspråk-rader.

 

For kristendom, er det snakk om Kristendomskunnskap, Vg2 studieforberedende utdanningsprogram (KRI1004)? Mulig det er en del fag som ikke er der fordi de ikke er en del av hierarkiet til Udir (enkelte spesialtilfeller som er vanskelige å fange opp) eller fordi de er under en catch-all-kategori. I så fall kan jeg legge til det manuelt. Ellers kan man også legge til hvilket som helst annet fag, siden de teller likt med tanke på karaktersnitt.

 

Ellers skal jeg prøve å få laget en søkeboks på fag istedenfor å ha en stor komboboks. Har bare ikke kommet så langt enda.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...