Gå til innhold

Hva fikk du i bot for å ha kjørt for fort ?


Mr Pepe

Anbefalte innlegg

Har vært snill på fartspedalen i de siste åra, men ut i fra husken av gammel morro var det en bot på rundt 10k i 80-sone, en på 7,5k i en 60-sone, en fotoboks på ~3k i en 50 sone, og 2 på ~4500,- i 70-sone. Mener fortsatt den dag i dag at ved ingen av tilfellene var det uforsvarlig kjøring, bare ulovlig.

 

Parkeringsbøter har jeg også dessverre en 3-4 av på 750,- stykk, bare idioti og glemt å passe på tiden.

 

Men jeg kjører da BMW så dette er forventet av meg :p

 

(se bort i fra at min største bot kom fra da jeg kjørte Mazda)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes dette virker særdeles tvilsomt. Jeg ville ikke uten videre godtatt noe forelegg om de ikke hadde en måling på meg. Det er jo ikke sikkert at alle bilene i rekka kjørte like fort. Dersom det var 20 biler i rekka og radaren stod 300 meter etter 80-skiltet var garantert noen av de bakerste bilene fortsatt i 90 sona når målingen på førstemann ble tatt. Hvis ikke ville avstanden mellom bilene ha vært så liten at flere ville mistet førerkortet av den grunn. 

 

 

Nå tellet jeg ikke akkurat bilene, men det var over 15, og som nevnt så var jeg blant de siste.

Det var ikke mye å protestere på for min del, når jeg oppdaget radaren så registrerte jeg at jeg hadde et sted i mellom 95 og 100 km/t, så jeg var mest glad for at de satt det til 92km/t.

 

Jeg forstår hva du mener og har ingen problemer med å være enig med deg i dette, men den gangen så var jeg rett over 20 år (og dette er jo snart 27 år siden) og tenkte ikke i det hele tatt i den retningen som du nevner her, jeg ble nok både litt stressa og oppjaget av dette også. Men med mer erfaring og kunnskap så er jeg som sagt enig med deg. men som ung sjåfør og når jeg i tillegg ble klar over at jeg kjørte for fort (selv om jeg bare fulgte trafikken, og det er min egen skyld) så var det for meg den gangen ikke så mye å protestere på.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Ble tatt i 82 i 60- sona i fjor på en øde strekning i Hedmark som jeg i ettertid har hørt er beryktet for å forvirre. Jeg trodde det 80, men onkel politi fortalte meg annerledes. Jeg kjørte den gang en Nissan Micra fra 1996, så det hele var noe tragikomisk. 8300 sure laken.

Endret av minigrill
Lenke til kommentar

Tror det var 110 i 90 sone motorvei, men det var så mange som kjørte mye fortere så jeg ble stoppet ned til 0 av en stakkars tufs av politi som holdt på å bli overkjørt, før han veivet meg videre uten å bry seg om min fartsovertredelse.

 

Ellers var jeg rimelig uheldig å ikke klare å bremse ned de ekstra 7 km/t altså 57 i 50 sone. Husker ikke beløpet nå i farten. Men sikkert noe liknende dere andres. Gikk inn å så fotoet for moroskyld på politihuset. Fikk ikke lov å få kopi (strengt forbudt? Foto var utrolig klart og tydelig) til å ramme inn og henge på utedass eller noe sånn :wee:

 

Har ellers få parkeringsbøter, men de få jeg har fått er sure nok. Blir jo fort kr 700 for sånt. Spesiellt kjedelig når det også skjer rett utenfor butikklokale, når de har solgt parkeringsrettigheter til EuroPark eller Qpark.

Endret av G
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...

Den siste nå var på 2100,- for 58km/t i 50-sone. Ble tatt få meter etter at fartsgrensen gikk ned fra 80 til 50. Bare tåpelig sted å ha kontroll siden det ikke utgjør noen nevneverdig risiko på stedet.

 

Jaja, får vel bare betrakte det som en liten ekstrabeskatning for å kjøre bil.

Det mest tåpeligste for min del var en bot 1-2 år siden. Rolig på E18 sørover 4-felts, jeg ligger i 125 i 110 sone og blir tatt MENS jeg blir forbikjørt av en annen bil. Viktig å ta slike fartssyndere som utgjør så stor risiko for lekende barn og dyr langs veien på E18.

Lenke til kommentar

Min første bot etter mange år bak rattet fikk jeg for noen år tilbake og den var da på 2800 kr (er gått opp til 3800 kr i dag) for å kjøre i 61 km/t i en 50-sone. Dette var på en vei som burde hatt 70-sone, men det er en annen diskusjon. Jeg irriterte han som ga ut boten ved å spørre om de ikke skulle legges ned snart (var UP). Var heldig for min del at de ikke tok meg et par km lenger bak på veien; der lå jeg oppe i rundt 90 i 60 sonen  :wee: Var sent ute til et møte, men ble selvfølgelig ytterligere et kvarter senere etter det.

 

Den andre og siste boten jeg fikk ble knipset av en ATK i Arnanipatunnelen. Da kjørte en gammel mann i en gammel Volvo i 55 km/t i 70-sonen, og jeg ga gass og kjørte da selvfølgelig forbi akkurat der fotoboksen er, i 86 km/t, og fikk en dagslønn i bot. Glemte rett og slett at det var fotoboks der, til tross for å ha kjørt der mange ganger før.

Lenke til kommentar

Min siste bot var tidlig i sommer. Enda ikke fått den i posten ettersom jeg ikke godtok forenklet forelegg, og ikke svarte på purring. Får den nok senere en gang på året.

 

Dama ble jo helt forskrekket og lurte på om jeg virkelig ville bli anmeldt. Ja var svaret, og da spurte hun om jeg bare gjorde det på pur faenskapet. Neida var svaret, men hvis du først skal ha laser midt på natta på en øde landevei og ta en som kjører bittelitt over grensa får du tåle litt papirarbeid før du drar hjem fra stasjonen var svaret mitt...

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...