Gå til innhold

Krav til innvandrere: Jobb eller reis hjem!


Anbefalte innlegg

Det er en uting at utlendinger kommer til Norge for å leve på nordmenns skattepenger. Det er en økonomisk byrde og et stort irritasjonsmoment for nordmenn, og det bidrar til polarisering og fiendtlighet i samfunnet. 

 

Jeg mener det bør stilles krav om at utlendinger som ønsker å bosette seg i Norge ikke er netto skattemottakere. Kort sagt bør de få beskjed om at de må jobbe og tjene egne penger dersom de vil bo her. Først etter mange år (10 år?) i arbeidslivet bør de få tilgang til velferdstjenestene på samme måte som nordmenn. 

 

Hva synes partiene om et slikt forslag?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei, VR-katten,

 

først og fremst er det viktig å huske at de aller fleste som kommer på flukt til Norge, ønsker å integrere seg og bidra i det norske samfunnet. De ønsker å bidra, men har ikke nødvendigvis verktøyene de trenger for å få det til. Derfor har vi satset spesielt på mottak og introduksjonsprogram. 

 

Så har vi gjennomført flere innstramminger når det gjelder tilgang til velferdstjenester. Blant annet krever vi nå fem års botid i Norge for å kunne motta kontantstøtte, og vi har strammet inn kravene for å bli norsk statsborger. Fra og med 1. september 2017 stilles det krav til utlendinger om at de må ha vært selvforsørget de siste tolv månedene for å kunne få rett til permanent oppholdstillatelse i Norge.

 

Høyre mener at det er viktig at reglene er slik at innvandrere raskest mulig kommer seg i jobb eller utdanning, og vi mener at de innstrammingene vi har vedtatt vil være med på å gjøre dette. Vi vil derfor foreløpig ikke gå lengre enn dette, men vil følge med på hvordan integreringsarbeidet fungerer og gjøre eventuelle endringer ved behov. 

 

-kristoffer

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...