Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ny romslig familiebil med plass til 3 barneseter, hund, baggasje ++


olavgb

Anbefalte innlegg

Vi tenkte å bytte ut den lille golfen med en litt større familiebil. Dette har opprinnelig vært bil nr. 2, og vi har en VW passat 2008 stasjonsvogn som hovedbil, men denne blir nå "nedgradert" som bil nr. 2 hvis vi finner det vi er på utkikk etter ☺

 

Når minstemann skal ut av spedbarnsete og over i barnesete så har vi nå to slike seter, noe vi har prøvd, men da får jeg ikke stilt setet mitt langt nok bak til bena mine. Jeg er nesten 190cm på strømpelesten, så det er jo ikke avskrekkende høyt, men allikevel høyt nok til at det ikke er tilfredsstillende med plass i Passaten.

 

Vi har også en del nær familie/venner med barn på ca samme alder, som det også hadde vært kjekt å ha plass til med barnesete, helst med isofix på alle.

 

Budsjett ligger på rundt 150"-200". Av de bilene vi har sett til denne prisen så kan det se ut til at vi kan få noe ala Mitsubishi outlander, Nissan qashqai +2, eventuelt Ford s-max 2010 modell?

 

Krav er som bl.a. Nevnt:

- AWD.

- plass til 3 barneseter m/isofix.

- like god bagasjeplass eller bedre enn i passat stasjonsvogn.

- ryggekamera.

- mulighet for skiboks.

- god benplass, selv med barnesete bak.

- litt høyere bakkeklaring enn passat (SUV?).

- kan gjerne være 7-seter, trenger ikke nødvendigvis bruke de 2 ekstra setene, men det blir kanskje bedre bagasjeplass med de slått ned? Så kan det jo hende de blir brukt innimellom også ☺

- gjerne integrert dab/bluetooth.

 

Er de alternativene vi har funnet gode? Eventuelt noen andre vi burde se på? ☺

 

Mvh

Endret av olavgb
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, takk for svar ☺ Ser nå at jeg har jo helt glemt å si at vi skal ha AWD. Da faller vel så vidt jeg kan se Ford s-max bort? Vi har noen bakker hjemme som kan være ganske krevende på vinterstid, og vi har blitt vandt med dette på Passaten, så frister ikke å gå tilbake til kun 2WD.

 

Er det noen ikke "små-suv" som kan passe til våres krav/ønsker?

 

Mvh

Endret av olavgb
Lenke til kommentar

Nye S-Maxen fåes jo med trekk på alle fire

Stemmer. Nye modellen fra ca 2015 om jeg husker korrekt.

 

Vi har en 2010 modell (facelift) og den har plass til 3 barneseter med isofix. Går ikke nevneverdig utover plassen til de som sitter fremst.

 

Skal du ha noe større er det vel Galaxy et akternativ. Den ekstra plassen ligger for det meste i bagasjerommet/tredje seterad.

Første og andre seterad er så godt som identisk mellom de to modellene.

 

Skal du bruke tredje seterad mye er det kanskje bedre med en Galaxy.

S-max er en 5 seter som kan oppgraderes til 7 seter. Galaxy mener jeg leveres med 7 seter som standard og har ekstra plass der bak. 

Lenke til kommentar

4WD-kravet dreper det meste av familiebiler med god plass. Og mellom- (og de fleste av de store) SUV'ene  kan du bare glemme å få tre barneseter inn i.

 

Av alle bilene på Finn finner jeg kun disse mulighetene: Skoda Superb og V70 AWD/XC70. 

Endret av toffo
Lenke til kommentar

Takker for alle svar, vi har sett på de som har blitt nevnt, og dratt innom omtrent alle bilforhandlerne her i byen for å høre hva de har å anbefale, samt prøvekjørt og testet med faktiske barneseter.

 

Etter mange timer og mye prøving fant vi til slutt en bil som oppfylte alle kravene, så fikk vi faktisk kjøpt den i dag ☺ det ble en Mitsubishi outlander 2010, 2,2l 156 hester, diesel ☺

 

Mvh

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hei. Jeg har hatt S-Max i 7 år. Har en 2.0 140HK Aut, 7seter, Titanium. Fantastisk bil  og akkurat passe stor. Har også vurdert 4x4 (den nye) men etter jeg kjøpte nye (vinter) dekk satt den som klistra på vinteren (Goodyear). Har hatt 3 barneseter og hele pakke (har ikkje bikkje) men kan absolutt anbefale bilen.

 

Jeg har ikke hatt noen problemer. Jeg er forresten 1.87 cm og har ikke setet i bakerste hakk så det er litt å gå på. God plass til de bak. 7-seter bruker vi jevnlig. 

 

Skal du se på noe alternativ så er det stort sett VW Sharan. Vurderer å selge min men ville gjerne hatt hybrid S-Max men dette finnes ikke. Prøvde den nye og den var liksom "grei". Savner ikke noe i bilen min nå så jeg kan bare anbefale.

 

Skal du ha automat så ville jeg sjekket at olje er skiftet på automatkassen.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...