Gå til innhold

TEST: Altibox-dekoder 2017 – Huawei Q22


Anbefalte innlegg

Digi.no skriver følgende:

 

Med den nye løsningen spiller det ikke lenger noen rolle hvilken av Ethernet-portene på hjemmesentralen du bruker til TV, så plugg mottakerboksen rett inn i ett eget uttak på sentralen. Så plugger du ruteren din inn i ett av de andre Ethernet-uttakene (ikke plugg TV-mottakeren inn i din egen ruter).

 

Stemmer dette? Funker vel kanskje ikke hvis den står i bridge?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Hvordan er bildekvaliteten hos dere? Var noe misfornøyd da jeg hadde Bitraid på 4Mbps, med mye feilsøking så fant vi feil på Q22 boksen, Bitraid bør ligge på ca.16Mbps

Er det noen mulighet for å sjekke bitrate direkte på Q22? Eller må jeg ha egen avansert ruter/svitsj?

Lenke til kommentar

Noen som har vært borti at lyden faller ut på HBO appen? Jeg har stort sett hver eneste gang jeg har spilt av en serie på HBO opplevd ett eller flere dropouts på 2-3sekunder. Dette er alltid når lyden er satt til flerkanals. Hvis jeg velger 2-kanals lyd i innstillingene så opplever jeg det ikke.

 

Var i kontakt med support som skulle laste inn en beta-versjon av software på Q22 rett før helga som var (natt til fredag mener jeg). Har ikke sjekket versjonsnr før og etter på Q22, men i går opplevde jeg i alle fall at lyden falt ut igjen (med eller uten beta-software).

 

Veldig irriterende selvfølgelig...

 

DrE

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Bare for å sjekke prøvde jeg usb stikken til midt trådløse G933 headset bak i usb utgangen på boksen. Til min store overraskelse og glede begynte den umiddelbart å sende lyden trådløst. Så da ble det westworld på TVen langt etter leggetid til kjerring og unger gitt :D

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Ny Viken Fiber/Altiboks-kunde her.

 

Overtar fra tidligere huseier "modem" og tv-boks. Hva skal jeg sjekke, og hva bør det stå på de forskjellige, slik at jeg vet at jeg har det nyeste som skal være bra? Var snakk om den Huawei-en og slikt..

 

Og, hva mener med den nye løsningen til Altiboks?

 

Takk, takk!

Lenke til kommentar

Hvis dekoderen er en Huawei, så har du den nye TV-løsningen. Hvis ikke, så er det den gamle (som du ikke vil ha).

 

Den nyeste hjemmesentralen heter FMG, og det er en relativt stor og flat boks med et rundt indikatorlys midt på den store flaten. Det er ikke kritisk å ha den nyeste hjemmesentralen, den nye TV-løsningen fungerer også med eldre hjemmesentraler.

Lenke til kommentar

Tusen takk for svar! :)

 

Jeg har fått tak i Huawei, hadde en annen (Arsis?) først.

 

Og, jeg har også en stor rund hjemmesentral, den er i hvert fall hvit og flat med rundt lys på midten.

 

 

Når det er i boks, hva bør jeg tenke på?

 

Boksen, er vel den som inneholder de trådløse signalene? De er nokså dårlige i andre enden av huset, så jeg må gjøre noe der.

 

Men, så det virket nokså enkel å kjøre sånn "bridge", at jeg da kjører kabel direkte i en egen router (jeg har en som er egentlig veldig så god)? Og, hvis jeg gjør det på den måten, så blir alt "som før"?

 

Så mente jeg at jeg leste at hvis man setter opp bridge, så mister TV-en/Altiboks sin dedikerte nettlinje, som .. er en dårlig ting?

Har 500/500-linje nå.

 

Hva gjør folk? Hva anbefaler dere? 

 

 

Takk igjen! :)

Lenke til kommentar

Hvis dekoderen er tilkoblet en port direkte i hjemmesentralen, så kan du fint sette hjemmesentralen i bromodus og bruke din egen router til husets internett. Da kobler du WAN-porten på din egen router til hjemmesentralens port merket LAN3, som anvist i bruksanvisningen fra Altibox:

 

https://www.altibox.no/privat/kundeservice/internett/hjemmesentral/fmg/

 

Da Altibox rullet ut den nye TV-løsningen så kunne man ikke ha hjemmesentralen i bromodus og samtidig ha en TV-dekoder tilkoblet (uten å gjøre større nettverksmessige fiksfakserier selv), men det problemet ble løst, så nå skal det fungere helt fint. Men som sagt. dekoderen må være koblet direkte i hjemmesentralen.

Endret av mroek
Lenke til kommentar

Takker for god hjelp!

 

Er det slik at hvis vi benytter bro-modusen, og kjører kabel fra LAN3 til router, så kan ikke LAN1-2 benyttes til internett?

 

LAN1, slik jeg forstår, koblet til tv-dekoderen.

 

Han som hadde huset før oss, hadde fått satt opp noen kabler her og der i huset, som da antagelig(?) ikke får blitt benyttet?

 

 

Men, det er gjengs enighet om at bro-modus og egen router bør brukes, i stedet for nettverket til hjemmesentralen..?

Lenke til kommentar

Takker for god hjelp!

 

Er det slik at hvis vi benytter bro-modusen, og kjører kabel fra LAN3 til router, så kan ikke LAN1-2 benyttes til internett?

 

LAN1, slik jeg forstår, koblet til tv-dekoderen.

 

Han som hadde huset før oss, hadde fått satt opp noen kabler her og der i huset, som da antagelig(?) ikke får blitt benyttet?

 

 

Men, det er gjengs enighet om at bro-modus og egen router bør brukes, i stedet for nettverket til hjemmesentralen..?

 

Ja, i bromodus kan du kun koble TV-dekodere til de andre portene. Vær også obs på at i bromodus så får du din offentlige IP på LAN3, så du bør alltid ha en egen router/firewall tilkoblet der (og altså WAN-porten på din egen router, slik at den fungerer som en NAT-firewall), og andre enheter bak denne igjen.

 

Jeg vet ikke om jeg vil si det er gjengs enighet om at bromodus bør benyttes, for svært mange er det fullt brukbart å bare bruke hjemmesentralen til alt. Det kommer jo an på dine behov. For ukyndige kan det være greit å la hjemmesentralen gjøre alt, siden de da kan kontakte Altibox for å få hjelp til alt av oppsett og feilsøking. For de som vil ha full kontroll selv, så er det enten bromodus eller å kutte hjemmesentralen helt ut som gjelder (men da blir det mange hakk mer komplisert).

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...

Har nå fått testet Altibox i 6 mnd nå er generelt godt fornøyd med opplegget med opptaksmuligheter og andre valg på TV siden, stabil internett linje (fiber). Det jeg er skuffet over er bildekvaliteten, for meg virker det som om at det er liten forskjell på HD-kanaler og andre kanaler, bilde er uskarpe og slørete. Bilde av hus får en merkelig farge med flyt og uskarphet. Har forsøkt flere HDMI kabler, ingen merkbar endring. TV'n er testet opp mot andre kilder som f.eks PC og DVD spiller gjennom samme HDMI kabel, merkbart forskjell. Hadde NGT-TV løsning tidligere gjennom samme fiber, vesentlig bedre bildekvalitet. Er noe skuffet ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...