Gå til innhold

Ta opp matte (og fysikk) som privatist


SpiroAgnew

Anbefalte innlegg

Hei! 
Jeg har lyst å ta opp matte og fysikk som privatist.

Jeg gikk ut av videregående i 2005, og hadde da en dårlig karakter i matte, og hadde ikke fysikk. Mattefaget het da 1MY.

Jeg har lyst å lære meg den vanskeligste matten og fysikken på videregåendenivå. Det som hette 3MX og 2FY før, men vet ikke helt hva jeg skal søke. Jeg er i 100% jobb, men jeg har tid og er motivert til å studere litt på siden.

Har sett litt rundt på Sonans, NKI, og Akademiet.

Er det noen her som har noen anbefalinger og\eller tips til hva jeg kan gjøre?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg var i nøyaktig samme situasjon.

 

Vet ikke hvor dårlig tid du har? Eller hvor store ambisjoner du har? Skal du bare ha en grei karakter for å komme inn eller vil du bli flink?

 

Hvis sistnevnte, så hadde jeg startet fra bunnen av med ungdomskolematematikk. Det finnes en bok av John Haugan som heter Matematikk På Nytt. Den er fin. 

 

Når dette er gjort, så fortsetter du på 1T og videre til R1 og R2.

 

Det største problemet til folk som sliter med matematikk er at de har hull i kunnskapen og et inkomplett grunnlag. Det hjelper lite om du forstår abstrakte konsepter i R2 og R2 hvis du sliter med enkel faktorisering og øvrige mellomregninger.

 

Anbefaler Sinusbøkene. Med alle tilgjengelige ressurser (bøker, internett, matematikk.net), så mener jeg at du ikke trenger noen oppfølging på skole.

 

Lykke til! :) 

Lenke til kommentar
Gjest medlem-400411

Etter min mening, så er det å gå på de privatskolene bare bortkastet med penger. Det holder å bare kjøpe bøkene i matematikk og jobbe godt og målrettet med faget deretter. Så er det bare å melde seg opp som privatist når du føler at tiden er inne. Sinus bøkene er helt geniale og har svært gode eksempler som du bare kan følge der. Løsningsforslag finner du også på nettsiden til sinus. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...