Gå til innhold

Facebook lanserer Finn.no-konkurrent i Norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Haha, er bildeviseren på desktop fortsatt slik at ramma tilpasser seg kvart bilete og pila du må trykke på er 10x10 piksler og flytter seg konstant? Kven skal moderere lokalt kjøp og salg? Skal det bli forbudt med den standard facebook-praksisen å markere som "free" og skrive 300kr i beskrivelsen?

 

Jack of all trades, master of none.

Lenke til kommentar

Skal bli spennande å sjå kva dei får til, men ein av grunnane til at andre aktørar ikkje har klart å konkurrere med finn.no er jo at Finn.no har svært gode søkekriterier i alle kategoriar, er brukarvenleg, samt at dei meir eller mindre har monopol på mange områder.

 

Skal ein selge huset, bilen eller sykkelen sin så er det i dag slik at ein omtrent må ha ei annonse på Finn.no, ein kan også annonsere andre plassar men det kjem nesten alltid i tillegg og ikkje som erstatning for Finn.no.

 

 

Eg trur at dersom Facebook skal klare å konkurrere ut Finn.no så må dei satse på det som er styrkane sine. Slik som eg ser det så er Facebook sitt største kronkort at dei kan sjekke selger og kjøper opp mot vennelistene. Så dersom Facebook gjer ting rett så kan dei kanskje få til ein funksjon som enten direkte eller indirekte seier noke om påliteligheita til den andre parten.

Sannsynlegheita for å bli lurt er sjølvsagt mindre når du ser at selgaren har 4 felles venner med deg, er tanta til kollegaen din, og jobbar og bur i nabokommuna, enn det er med Finn.no sin løysning der du berre får vite kvar selgaren bur.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det finnes flere alternativer til finn.no, ikke kun Facebook, å flere kommer!

 

Jeg jobber selv med alternative til finn.no, mer informasjon kommer snart! Mer informasjon vil bli tilgjengelig på www.facebook.com/imoddi & www.imoddi.shop

 

Med vennlig hilsen

Internet Moddi

 

Vanskelig å konkurrere med facebook. De har all informasjon om dine vaner, hva du og dine venner liker. Dette gjelder på alle arenaer. Så facebook kommer til å stå sterkt nesten over alt.

Lenke til kommentar

"Endelig blir det enklere å kjøpe og selge varer via Facebook også her til lands."

 

Endelig og endelig fru blom... Med tanke på logaritmene som jobber i bakgrunnen på Facebook for å overvåke og kartlege brukerene av Facebook anser jeg at jo mindre relevant Facebook blir jo bedre. Dermed blir dette et skritt i helt feil retning! Tidligere ble DDR og "A brave new world" sett på som skrekkeksempler på grunn av overvåkningen. Nå LAR folk seg overvåke i MYE større grad. Ikke av staten som i demokratiske samfunn presumptivt er ute etter innbyggerenes beste, men av private selskaper som ene og alene ønsker å benytte/utnytte innformasjonen de innhenter om folk for å tjene penger på kunnskapen om brukerene! Og da av selskaper hvor brukerne har enormt mye mindre kontroll over innformasjonen og hvordan denne innformasjoenn benyttes enn om staten skulle samlet inn den samme innformasjonen.

Lenke til kommentar

Facebook betaler ikke skatt i Norge, gir svært få arbeidsplasser, og er generelt en svært lei konkurrent for mange Norske bedrifter. Facebook har vunnet sin plass som sosial plattform, men det betyr ikke at deres søken etter å konkurrere ut Finn.no bør støttes. Finn er en god tjeneste, den er norsk, og vi vet at de ikke tuller med oss, slik vi aldri kan vite med Facebook, Google og dere like. kommer ikke til å annonsere noe eller kjøpe noe på marketplace. Ser jeg noe, spør jeg om jeg finner det på Finn.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg er jo ikke på fb, hvordan kan jeg da benytte tjenesten?

 

Det blir vell på samme måte som med Finn.no og alle andre tjenester at du må ha ein konto for å bruke tjenesten.

Så kan det godt være at Facebook åpner opp slik at man også kan lese annonser uten å være innlogget, men for å kjøpe så må man være innlogget på tjenesten.

 

Ein anna ting er også at det er ikkje sikkert at det er ønskelig å gjere det lett for folk som ikkje er aktive på Facebook å bruke tjenesten.

Som nevnt tidligare i tråden så er det Facebook sin store styrke at dei alt har samla inn mykje informasjon om brukarane sine, så dersom Facebook legg seg på ei linje der ein f.eks. må ha kommentert/reagert på innlegg innan den siste måneden og må ha minst 50 vennar for å kunne bruke tjenesten, så vil det kunne fungere som eit vern mot svindel. Og dersom ein svindlar lagar 50 falske kontoar for å fylle eit slikt kriterium så kan alt slettast ved å avsløre at ein av profilane er falske.

Det er langt lettare å lyge på Finn.no sidan du kun treng ein epost og ellers kan skrive inn dei personlege opplysningane som du vil. Facebook kryssjekkar personopplysningane på både godt og vondt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
×
×
  • Opprett ny...