Gå til innhold

GUIDE: Slik fungerer en robotklipper Her er alt du bør vite hvis du skal kjøpe robotgressklipper


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Veldig bra og dekkende artikkel! En ting jeg gjerne skulle visst på forhånd er hvor mye tid jeg ville bruke på å skjøte kantledningen etter at klipperen har kuttet den. Jeg var SUPERNØYE da jeg la ledningen og brukte over 6 timer på min (tålelig komplekse) plen på ca 600m2, men etterhvert som klipperen kjører over den flere og flere ganger før den har satt seg skikkelig så har ledningen en tendens til å bevege seg og ihvertfall i mange tilfeller hos meg så ender den opp med å stå litt opp av terrenget og da skjer jo det uunngåelige. Alt i alt et fantastisk redskap, men jeg har nok brukt mer tid på denne duppedingsen I sommer enn jeg hadde gjort på plenklipping de neste to åra tror jeg. Trøsten er at det er mye mer moro å fikle med dingser enn å klippe gresset sjøl ?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

U-blokker var en løsning, men det holder å banke ned en pinne ca 20 cm fra trestamen. Evt tre pinner i trekant hvis treet er særdeles spinkelt. Uten pinne kan bakhjulet hekte seg på treet slik at den roterer til batteriet er tomt. Det kan ødelegge stammen og grave opp plenen i en ring rundt stammen.

 

Letteste hadde jo kanskje egentlig vært å brukt kantledningen til å lage en øy og når treet blir stort nok kan du bare klippe bort den delen også skjøte ledningen eller bare la den ligge der.

Det samme kan man vel også gjøre med denne trampolina som det snakkes om i artikkelen også, du legger bare ei sløyfe inn under også ut igjen å rundt trampolina, burde være mulig å få til hvis man vil krabbe rundt på knærne under der.

 

 

Veldig bra og dekkende artikkel! En ting jeg gjerne skulle visst på forhånd er hvor mye tid jeg ville bruke på å skjøte kantledningen etter at klipperen har kuttet den. Jeg var SUPERNØYE da jeg la ledningen og brukte over 6 timer på min (tålelig komplekse) plen på ca 600m2, men etterhvert som klipperen kjører over den flere og flere ganger før den har satt seg skikkelig så har ledningen en tendens til å bevege seg og ihvertfall i mange tilfeller hos meg så ender den opp med å stå litt opp av terrenget og da skjer jo det uunngåelige. Alt i alt et fantastisk redskap, men jeg har nok brukt mer tid på denne duppedingsen I sommer enn jeg hadde gjort på plenklipping de neste to åra tror jeg. Trøsten er at det er mye mer moro å fikle med dingser enn å klippe gresset sjøl

 

Da vil jeg påstå at du ikke har brukt nok plugger eller sett de tett nok, her i hagen har det aldri skjedd, men vi har brukt en del plugger å gått over ledningen på 1 og 2 ganger etter på å satt ned plugger der den ligger litt oppå, du kan jo også kanskje heve klippehøyden også for å unngå det, er ikke bra å klippe helt nedtil rota heller og der det er små hull eller dumper er det ihvertfall viktig å sette i plugger, vi har ett slikt lite hull eller dump, men klippern har aldri vært borti ledningen der heller.

 

Disse maskinene er fine, eneste begrensningen er strengt tatt den personen som legger opp ledningen å setter opp maskina/ladestasjon, eneste som kanskje er litt synd er at om du har smale en passasje så klipper de ikke, står så i mange bruksansvisninger, men i noen tilfeller så går det kanskje an å lure de litt, er kanskje det som er litt plagsomt også tar det jo litt tid å sette opp å se til at alt funker som det skal, men det avhenger jo også litt av plen størrelsen også.

Men det er bra dyrt å skal leie folk til å gjøre det for deg, så det er godt at det ikke er vanskeligere enn man kan gjøre det selv.

Men klipp av smale områder eller ei, det er nå bedre å la disse ta seg av mesteparten av jobben også heller fyke over med en kantklipper etterpå, for med en normal klipper så må du i mange tilfeller gå over med kantklipper etterpå uansett.

Endret av meg0709
Lenke til kommentar

Ja det er sant, jeg hadde helt glemt at du kan grave ned ledningen, men da burde du sjekke hva som er maks dybde for din klipper, men man behøver jo ikke så dypt at det gjør noe, jo grunnere den ligger jo bedre er det, eventuelt kan man grave den ned i inngangen til hagen, men la den ligge oppå i resten osv.

Så selv om jeg overså akkruat det så burde det kanskje vært nevnt at man kan grave ned ledningen, det kan jo endres med bare en settning eller to.

Lenke til kommentar

Hvilke modeller har 4 hjul?

Selv mange av de dyre har bare 3 hjul eller en slags skliplate, hvor mange hjul den har er vel kanskje en av de kriteriene man burde vektlegge minst.

Mange av de større robomow klipperne har også bare 3 hjul og de er veldig stabile uansett, nå har ikke jeg satt meg inn i hver eneste klipper, men selv med bare 3 hjul så bør man ikke frykte noe egentlig, men jeg er jo litt nysgjerrig på hvorfor de ikke kan smekke 4 hjul selv på de minste modellene som bare har ett hjul foran.

Lenke til kommentar

Du vet du kan stille de inn til å ikke kjøre i det samme sporet ikke sant?

Nei, visste ikk det nei, ikke gi folk feil informasjon.

Og ALLE klippere, robot klipper som traktor og gå bak klippere lager ALLE spor i plena, du kan strengt tatt ikke unngå spor med mindre du ikke har en flymo eller noe sånt, herregud.

 

Og de aller fleste har random mønster innafor kantlendingen.

Noen har vel gps eller noe kamera greier, men de koster vel en del.

Endret av meg0709
Lenke til kommentar

Jeg har fortsatt ikke skjønt hvordan en kantledning fungerer, så hvis noen gidder å forklare, så blir jeg veldig glad!

 

Jeg har lurt litt på å anbefale en skikkelig til foreldrene mine, men jeg er ikke helt overbevist. Det virker som en del styr... I tillegg er det litt steiner som stikker opp fra gresset hos dem, da de bor rett ved fjell og jeg lurer på hva man skal gjøre med det? Litt som at store stumper av stein stikker opp i gresset....

Lenke til kommentar

 

 

De fleste av maskinene vi har testet har en plastoverflate som lett får riper. 

 

Dette syns jeg er litt merkelig, maskinen er tross alt laget for å kjøre utendørs hele året. De burde leveres med et solid skall som står i stil med prisen. 

 

Jeg har fortsatt ikke skjønt hvordan en kantledning fungerer, så hvis noen gidder å forklare, så blir jeg veldig glad!

 

Jeg har lurt litt på å anbefale en skikkelig til foreldrene mine, men jeg er ikke helt overbevist. Det virker som en del styr... I tillegg er det litt steiner som stikker opp fra gresset hos dem, da de bor rett ved fjell og jeg lurer på hva man skal gjøre med det? Litt som at store stumper av stein stikker opp i gresset....

 

Du legger en ledning rundt plenen eller området du vil roboten skal klippe. Denne ledningen starter fra ladestasjonen og ender opp på samme plass. Du får med andre ord et areal på innsiden av denne ledningen hvor roboten kjører. Den er videre utstyrt med sensor som "leter" etter denne kabelen. Så fort den oppdager kabelen, stopper den og kjører i en annen retning. På den måten vil den aldri kjøre utenfor plenen din - eller utenfor et stup? 

Står i grunn greit forklart i artikkelen. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...