Gå til innhold

LG 65" 4K UHD Smart TV 65UH950V


Anbefalte innlegg

Hei har kjøpt meg ny tv og valget falt på ovennevnte. Bildet er strålende til alt annet enn fotball. Skjønner ikke hva som skjer, men når jeg ser fotball på appletv så lægger bildet. Har prøvd flere ulike kanaler. Tror ikke det er nettet, for lyden og øvrig henger godt med. Det er særlig ballen som blir uskarp og henger etter. 

 

Jeg har 150/150mb/s linje, for øvrig. For lite?

 

Kan det være nettet eller HDMI kabelen? Må man innvestere i dyrere HDMI kabler på 4k tver?

 

Tips til hva jeg kan gjøre? Kan ikke tro at en tv til 18k (jeg betalte 14) lægger på fotball, Må være noe jeg har gjort galt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøvd, og det ble bare litt bedre. Har kalibrert tvn nå (tok noe jeg fant på nettet) og det har hjulpet en god del. Likevel er det ikke helt bra. Mistenker at det kan være en kombinasjon av HDMI kabelen (som er 5-6år gammel og en billig én) samt kanskje noe med nettet. Får vurdere å oppgradere selv om jeg syntes 150/150 burde vært mer enn nok.

 

Takk for tips, tar gjerne i mot flere om det er noe annet jeg burde prøve? 

 

Har for øvrig kjøpt hdmi kabel, skal komme tilbake til om det funker i tilfelle det er andre som sliter med det samme.

Lenke til kommentar

150/150 er mer enn nok kapasitet på Internet-linken i alle  fall.  Selv 4K sendinger med Netflix krever ikke mer enn en 25 mbps link (H265 strømmer er på 15.25 mbps CBR).

 

Men hvilke programmer er det du ser på som lagger ?  HDMI kabelen kan selvsagt være årsaken men jeg tror mer på sendingen og kvaliteten på denne.  Dersom du ser på fotball via TV2Sumo så benyttes en oppløsning på 1280x720P (50 bilder per sekund) og en bitstrøm på maks 2.5 mbps.  Discovery Eurosport bruker (så vidt jeg vet) også 1280x720p oppløsning med bitrate på ca 3 mbps.

 

Dette gjør at dersom du ser en fotballkamp eller annen type sportsending med mye bevegelse så vil du mest sannsynlig alltid se noe lagging/dårlig komprimering i bildet.  Det kan ikke sammenlignes med samme sending over kabel/satelitt hvor en har 1920x1080 oppløsning og 5-8 mbps bitrate.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tusen takk for tips begge to. Det du skriver virker fornuftig Øystein, så jeg knekte på  med tvpakke i dag. Gudbedre for en forskjell, helt pørr. Blir forhåpentligvis enda hvassere med en ny og bedre HDMI kabel.

 

H'en er ikke for Hyrlen forresten? :hmm:

Ikke kast bort penger på en ny hdmi kabel, du vil ikke få et bedre bilde.

 

http://www.expertreviews.co.uk/tvs-entertainment/7976/expensive-hdmi-cables-make-no-difference-and-heres-why

Lenke til kommentar

Det er nå en sannhet med modifikasjoner. Da jeg fikk ny TV-løsning fra Altibox brukte jeg først den game HDMI-kabelen som hadde levert 1080i med det gamle abonnementet. Den er merket "High Speed HDMI", men kunne likevel kun levere 1080p ut. Jeg skiftet til den medfølgende kabelen, også merket High Speed, og den leverte 4K/30. Siden dekoderen leverer opptil 4K/60 kjøpte jeg en HDMI 2.0 sertifisert kabel og fikk da endelig 4K/60.

 

Så HDMI-kabler er definitivt ikke like, selv om de er likt merket.

 

Det som definitivt er sant er at dyre kabler er helt poengløse og ren humbug. Den nye kabelen kostet meg £3.77 og et par pund i frakt.

Endret av Belfaborac
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...