Gå til innhold

[Løst] Sonos Playbase for liten til Tvens "fot" - Tips?


Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Jeg har et Sonos system hjemme og da jeg ble oppmerksom på Playbase, så tenkte jeg at dette er et produkt som fint vil komplettere systemet mitt. WAF faktoren er avgjørende og kona likte ikke mitt gamle høyttaleroppsett så jeg har inngått et Sonos kompromiss ifbm oppussing hjemme.

 

Problemet er bare at min nåværende TV (en ca 5 år gammel Samsung 8 serie, 55 tommer) har en fot som er større enn Playbasen - føttene vil stikke "utenfor". Og det går jo ikke, ref WAF faktor og egne preferanser forsåvidt. 

 

Så dermed glemte jeg hele saken inntil en kompis tipset meg om Sanus svingbart TV-stativ til PLAYBASE. Denne foten løser tilsynelatende problemet men det har selvsagt dukket opp et nytt da jeg også har planer om å kjøpe en ny TV. Jeg vet ikke helt hvilken enda men den skal være 65 tommer. Kanskje denne Samsungen som også har for "stor" fot for playbaren. Det burde jo Sanus saken fikse men nå er problemet at Sanus foten iht spesifikasjonene bare støtter tver opp til 60 tommer. Og da er jeg jo like langt... Så det jeg lurer på nå er om noen av dere har erfaring med å kombinere Sanus foten med en 65 eller større tv? Det kan jo være at "det går allikevel" - tven er jo innafor mtp vekt etc så tror ikke det bør være noe problem med mindre det er slik at festeskinnene ikke passer med hullene til skruer bakpå tven. Virker litt klønete fra Sanus gitt at det har kommet så mange 65 tommere på markedet nå til relativ overkommelige priser. 

 

Kanskje det finnes en annen fot jeg kan vurdere? Takk for tips.

 

PS: Jeg har vurdert veggfeste + playbar men å borre hull i min nysparklede stuevegg er ikke en option. Såvidt jeg kan se så vil også en playbar lagt foran tven være så høy at den kommer i veien for tv bildet - playbaren er 85 mm høy og playbasen er bare 58, hvilket desverre er et problem, ihvertfall vet jeg at så er tilfelle med min nåværende tv. Originalfoten stikker også ut foran tven på en slik måte at det blir klønete hvis jeg feks skal vri litt på den for å få bedre vinkel fra godstolen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor da ikke velge Playbar?

Fordi såvidt jeg kan se så vil den komme i veien for tvbildet hvis jeg legger den foran tven på tvbenken. Det er ihvertfall tilfellet med min nåværende tv. Dette er mye av grunnen til at Sonos har laget Playbase iflg artikkelen jeg lest ifbm med lansering av playbase. De fleste tver har ikke nok "bakkeklaring" med original fot mellom underlaget og tvens nedre ramme til at man kan legge en playbar foran uten at den kommer i veien for nedre del av tvbildet.

Lenke til kommentar

Kan du ikke bare kjøpe en TV som vill passe overens med enten playbase eller bar? Selv har jeg en 65 Philips TV med playbar forran, går akkurat:) men havner nok på veggen begge deler etterhvert

Joda det er jo en mulig løsning - problemet er bare at da begrenser utvalget av tver seg til de som er høye nok. Og jeg vil jo helst velge TV uten slike forbehold. Ikke noe imot Philips forsåvidt men da må jeg fly rundt og måle opp alle mulige tv modeller (de oppgir ikke avstand mellom underlag og nedre del av tven i spesifikasjonene på nettbutikkene) også kryssrefere dette mot diverse tester og så velge TV fra det jeg antar er et svært redusert utvalg, som feks utelukker minst Samsung. 

Lenke til kommentar

Hvis noen er interessert så fikk jeg svar på en henvendelse fra Sonos norske support. De sier at det er bare vekt som er begrensning, ikke størrelse dog med følgende forbehold;

 

"Så hvis ikke din TV`s manual sier at den trenger et bredere feste enn 60cm og høyere enn 40cm så vil jeg si at dette skal gå bra."

 

Så da er problemet mitt løst så lenge festene ikke er større på 65 tommere enn de er på 60 tommere. Og så vidt jeg vet så pleier det å være samme størrelse, Samsung oppgir feks at deres wallmounts funker på alle 49-65 tommere. 

 

Så da vet dere det hvis noen vurderer å skaffe seg en playbase i kombinasjon med en Sanus svingbart stativ.

Endret av panzerBert
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...