Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Finner ikke PCI-E SSD på ny PC som er tuklet med


Anbefalte innlegg

Nå ble altså status (etter nyinstallering av Windows og drivere som fulgte med på msi cd) at jeg har en fungerende maskin som først ble satt opp på originale 1 tb, deretter byttet til den gamle 512 gb ssd. Men egentlig kunne jeg tenkt meg å bruke 256 PCIe disken (ssd) som primær. Noen som vet om jeg kan få sistnevnte til å fungere?

 

Edit tillegg; den er altså satt i på rett sted tilkoblet moderkortet, men dukker hverken opp i Windows eller bios (heller ikke list disk i ledetekst). Står fortsatt på storage information i bios at PCIe er empty.

Endret av mamobr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei. Du velger det i f.eks. Rufus hvis du bruker det. Og det må være aktivert i BIOS. Dvs. CSM/Legacy mode må være deaktivert eller satt til UEFI only.Jeg har vært ute for det samme selv og det holdt ikke å sette alt til Auto og håpe på det beste.

Den har nok stått i UEFI i bios hele tiden. Men jeg brukte bare media creation tool på Microsoft sine sider som var griseenkelt(men gikk jo helt av seg selv uten at jeg aktivt valgte noe uefistøtte). Men kan vel prøve å sette meg inn i rufus hvis det gjør forskjell. Burde jeg det?

Lenke til kommentar

Har du en ISO av Windows-discen så er det ikke mye å sette seg inn i.
Velge riktig USB-stasjon (duh).
Laste inn ISO-fil.
Velge GPT Partition scheme for UEFI
Trykke på Start

 

Edit: Det kan hende du må ha driverne for PCIe-disken klare under windows-installasjonen. Disse kan du f.eks. legge på en egen USB-stikke.

Endret av sedsberg
Lenke til kommentar

Har du en ISO av Windows-discen så er det ikke mye å sette seg inn i.

Velge riktig USB-stasjon (duh).

Laste inn ISO-fil.

Velge GPT Partition scheme for UEFI

Trykke på Start

 

Edit: Det kan hende du må ha driverne for PCIe-disken klare under windows-installasjonen. Disse kan du f.eks. legge på en egen USB-stikke.

Jepp det var ikke noe stress å mekke det, men ser ut som det er samme resultat med rufus som Microsoft sin egen (ut i fra research forstår jeg det som at det også gir uefisstøtte).

 

I bios (eller det heter kanskje ikke bios på denne pcen) er ihvertfall 512gb ssden (som nå er primærdisk) kommet inn som uefi hard disk drive så tror jeg må ha installert Windows på den måten man skal.

 

Uansett er det et problem for pc'en å finne Ssden på PCIE, og den må vel også dukke opp i Windows installere for at jeg skal kunne få lagt inn evt drivere?

Lenke til kommentar

Den dukker opp etter du har lagt inn driveren under installasjonen. Du bør ha kun PCIe-SSD-en tilkoblet under installasjonen! Ingen andre harddisker eller SSD-er.

 

Skjønner, men da er det nok noe med at jeg ikke finner rett driver. 

 

​Noen som klarer å finne driver? Selve SSD-kortet er Toshiba, se bildet, men finner ingen driver for dette hos Toshiba.

 

Jeg trodde helst det var det med "intel rapid Storage" på linken under som jeg altså forsøkte på gjeldende installasjon uten at disken kom opp (Har prøvd noen andre på MSI-CDen uten resultat som sikkert er noe helt annet). 

​Link til MSI for aktuelle PC:

https://www.msi.com/Laptop/support/GS43VR-6RE-Phantom-Pro.html#down-driver

 

Edit: Eller er det rett og slett feil innstillinger i "BIOS", skal det faktisk stå i RAID?

post-151828-0-22525900-1500932995_thumb.jpg

Endret av mamobr
Lenke til kommentar

Det samme som her : http://forum.notebookreview.com/threads/guide-clean-install-windows-10-after-m-2-nvme-ssd-upgrade.787420/ . er gjeldende for deg.

 

 

quote:

4. Take the Intel Rapid Storage Technology file. Extract it, and save those extracted files on a USB Flash Drive. It can be either on the root directory, or in a sub-folder. You'll need that for Windows 10 setup to recognize an M.2 NVMe SSD.

Lenke til kommentar

Står ganske fast her da. Har prøvd med drivere både fra medfølgende dvd og lastet ned på stick uten at noe skjer, disken oppdages ikke uansett. Vet ikke om det er noe annen måte feilsøke disken på når man ikke har kontakt med den? Denne pc'en er jo eneste utstyret jeg har jeg kan sette en sånn disk i.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...