Gå til innhold

Den Store Kryptovaluta-tråden


JokerN_

Anbefalte innlegg

Noe som er verdt å tenke på er at krypto styres av teknokrater som selv har veldig mye makt i utviklingen av coins. Ofte er det en CEO som har veldig mye makt, akkurat som i vanlige selskap. Pluss Earl adopters har en massiv mengde av krypto. Det er på ingen måte desentralisert eller demokratisk. Det er lett og glemme for i krypto religionen fremmes det kun positive sider med krypto. For alle tjener når folk kjøper. Men det er mange negative også, dog disse blir nedstemt med en gang.

 

Så vær forsiktig. Ikke stol på exchanges, hold i cold-wallet og ikke kjøp mer enn du kan tape.

Endret av PgUp
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
On 7/22/2021 at 7:28 PM, PgUp said:

Det at du tror tether som printes ut av ingenting er det samme som USD bli trykket ut av løse luften sier vel egentlig at du ikke har satt deg inn i hvordan  markedsøkonomi fungerer. På tide å lese seg opp :)

Jeg er økonom og har min utdannelse fra NHH. Således trenger jeg ikke å lese meg opp da jeg allerede vet hvordan det (teoretisk) fungerer - eller er meningen at det skal fungere. Problemet er bare at jo mer du graver i tingenes tilstand til vår stadig mer skakkjørte verdensøkonomi, desto mer skremt blir du over realitetene. Således sender jeg kommentaren din tilbake til deg, og ber deg om å lære om de underliggende problemene verdensøkonomien har i dag og hvordan pengetrykkingen til verdens sentralbanker er og ikke minst har vært kjernen til problemene i mange tiår. Pengetrykking uten verdiskaping bak er ikke markedsøkonomi. Det er en måte for sentralbankene å stjele tiden (tid er penger) til befolkningen da dette skaper devaluering av valutaen og du må dermed jobbe mer for å opprettholde levestandarden.

Jeg kan godt kickstarte deg litt, selv om jeg ikke forstår hvorfor jeg gidder å skrive dette på et forum på internett, men:

Det vi er vitne til er mest sannsynlig enden på visa av den langsiktige gjeldsyklusen. Disse syklusene har en varighet på 70-80 år. Når FED selger obligasjoner til markedet og det ikke er nok etterspørsel etter obligasjoner, fører dette til at prisen på obligasjoner går ned mens rentene fyker opp. Det gir altså en negativ avkastning på obligasjonene relativt til inflasjonen, og det er det vi ser og har sett i det siste ==> de lange rentene skyter til værs.

Sentralbankene står derfor overfor et dilemma de vil ha store vanskeligheter med å løse:

1) Enten må rentene gå opp mye eller

2) sentralbanken må printe penger for å kjøpe obligasjoner (skape "kunstig" etterspørsel). Yield Curve Control.

1) vil være katastrofe for aksjer, fond (og dermed pensjoner) etc da det vil skape deflasjon. Investorer vil flykte fra mer risikofulle investeringer og plassere seg mindre risikofullt. Fra lavest til høyest risiko: Bankinnskudd ==> Obligasjoner ==> Aksjer ==> Kryptovaluta.

2) vil øke prisene på obligasjoner, men samtidig devaluere dollaren og skape inflasjonspress.

Det er grunn til å tro at FED vil velge vei nr 2 fremfor 1 da FED ønsker å unngå deflasjon for enhver pris - altså å beskytte finansmarkedene, fond, pensjoner osv.  Et krakk her, og veien til sosial uro og i verste fall borgerkrig vil være kort. Deflasjon vil også være krise for en verden med rekordhøy offentlig gjeld som de ikke klarer å betjene (ish) uten å trykke mer penger. En gjeld/bnp rate på 90% er "taket" for en sunn økonomi. Gjeld/bnp < 90% ==> Lån og bruk 1 dollar og få >1 dollar i BNP (verdiskaping). Gjeld/bnp > 90% ==> Lån og bruk 1 dollar og få <1 dollar i BNP.  USA har i dag en gjeld/bnp rate på 130-140%. Dette kalles for Dødens spiral og kan ses i sammenheng med enden på den langsiktige gjeldsyklusen. USA vil sannsynligvis miste hegemoniet som supermakt #1 og Kina vil, om ikke ta over makten i verden, i det minste ha mye mer innflytelse i verdensøkonomien enn tidligere. De (tidligere?) vestlige demokratier vil også adoptere deler av det autoritære "grepet" som det kinesiske kommunistpartiet har, og vi ser allerede tendenser til det i dag med sensureringer, kanselleringer, mindre ytringsfrihet og nye lover under pandemien som innskrenker individets frihet.

 

Dette dilemmaet er ene og alene skapt av sentralbankene etter at de har manipulert markedene (og dermed pris-signaler) grovt i mange år. Finansmarkeder og boligmarkeder verden over er ikke i en boble, men det er i disse markedene "nytrykkede" penger ender opp slik at prispresset blir stort - altså høy inflasjon noe vi kommer til å se mer av i tiden fremover. Dette kommer i tillegg til de lave rentene som skaper høy etterspørsel etter kreditt - kreditt som for det meste blir brukt til aksjespekulasjon og boliginvestering og svært lite til verdiskapning og oppstartsbedrifter. Dette har igjen ført til at de som eier noe (aksjer, bolig, eiendom for all del krypto) har blitt rikere, mens de som ikke eier noe (spesielt de yngre generasjoner) blir fattigere og sliter med å komme inn i boligmarkedet. I 1950 tok det gjennomsnittlig 2-3 år å kjøpe bolig, mens det i dag tar omtrent 7-8 år (ref. tid som blir frastjålet). I USA blir for eksempel boligmarkedet nå kjøpt opp i stor skala av Blackrock med gratis penger "subsidiert" av FED og Treasury - noe som fører til enormt prispress i boligmarkedet slik at "vanlige" folk prises ut (mer tid frastjålet). Fremtiden er mer sentralisering og sentralplanlegging, mindre markedsøkonomi, mindre individuell eierskap og mindre frihet ==> Føydalisme. For å si det litt flåsete: Hele verdensøkonomien har utviklet seg til å bli et eneste stort ponzi-scheme med sentralbankene som "dommere".

Hvorfor Bitcoin ble til spør du? Det er en opt out av et sykelig finansielt og økonomisk system, og for de som kun ser på kryptovaluta og spesielt Bitcoin som et investeringsobjekt uten reell verdi har ikke gjort hjemmeleksen sin.

Endret av Rexmentula
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Her er det noen som følger med, you will own nothing and you will be happy, the great reset. Blackrock nevner du også. Du fortjener applaus for det innlegget good sir.

 

Definisjonen på inflasjon har også forandret seg de senere årene.

Endret av Everket
Lenke til kommentar
3 hours ago, logaritmemannen said:

Men når kommer selve "krakket"? Det hadde vært fint med mer konkrete tall. Du er jo ikke akkurat den første som kommer med spådommer om finansmarkedenes undergang. 

Les det en gang til - du har ikke forstått meningen med innlegget. Ingen spådommer om krakk blir luftet, og ingen vet når et eventuelt krakk vil skje. De som setter en nøyaktig dato for deflasjon, hyperinflasjon eller hva nå enn det skal være lyver. Det eneste innlegget er ment å belyse er det pengepolitiske spillet som har foregått i flere tiår og hvilke konsekvenser det har hatt (data vi sitter på i dag), og hva trenden sannsynligvis vil være veien videre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Sjeføkonom fnyser av kryptovaluta: – Kan like gjerne kjøpe mummikopper

Jan Ludvig Andreassen er en rutinert makroøkonom, men også en aktiv bruker på det sosiale mediet Twitter. I det siste har han publisert en rekke kryptorelaterte innlegg, hvor flere av disse omtaler mulige regulatoriske grep fra amerikanske myndigheter.

– Man kan miste alt. Hele markedet kan forsvinne med et pennestrøk, det kan bli forbudt, sier han til E24, og legger til at myndighetene kan komme på banen «når som helst».

Andreassen har ingen tro på at bitcoin eller annen kryptovaluta vil overta som betalingsmiddel, noe som kommer tydelig frem i flere av hans meldinger. Det har skapt reaksjoner fra kryptomiljøet, men det bekymrer ikke makroøkonomen.

– Folk må få slå seg litt løs, men det er ikke en debatt jeg har lyst til å delta i.

https://e24.no/boers-og-finans/i/O3qgxl/sjefoekonom-fnyser-av-kryptovaluta-kan-like-gjerne-kjoepe-mummikopper?referer=https%3A%2F%2Fwww.aftenbladet.no

Lenke til kommentar
BadCat skrev (2 timer siden):

Det er ei fin utvikling på Ethereum for tiden. Bare ikke noen slipper luften ut av ballongen for tidlig.

Steig ennda en del etter ubekreftede rykter om at Bitcoin kan brukes hos Amazon og Etherum senere, er det jeg sier, flere og flere som trykker disse valutaene til sitt bryst, da forsvinner de ikke med det første.

Lenke til kommentar

Det kommer ubekreftede positive rykter og ubekreftede negative rykter hver dag, hele året. Så de fant fram ordet "finfluensere" om dette heromdagen. Stiger prisen på grunn av ubekreftede rykter? Nope.

Forventningene mine følges fortsatt. Men et mønster varer ikke evig. Om mønstret brytes kan vi se allerede i dag eller i morgen, antar jeg. Hvis ikke så fortsetter sagbladmønsteret nok litt til. Ut fra min tolkning av grafen er det enda en stund til vi når platået.

Her er min umiddelbare forventning, og jeg har satt meg selv opp for å feile her, for denne kan jo vise seg å være feil allerede innen de neste 24 - 48 timene. Burde kanskje ikke vise fram så kortsiktige forventninger, jeg tar jo ikke høyde for enkle utslag engang. ^^;  

Graf 1: forventningen er at vi kanskje ikke passerer forrige topp, selv om vi allerede er nærme og med god fart oppover.  
Graf 2: forventningen er at vi får se flere slike topper der hver topp sliter med å nå opp på nivået til forrige topp. 
 

image.png.1dc475369ab39d6fb6e775a91343603c.png



Jeg skal jo kjøpe meg inn igjen på lang sikt, men tenker at det skjer på en enda lavere pris. 

Lenke til kommentar

$42-43k =111dma, ja. Hadde redigert denne inn i opprinnelige innlegg, men siden det av en eller annen merksnodig grunn ikke er mulig å slette sine innlegg her inne, så får denne stå. Litt for enkelt å trykke på "Quote" istedenfor "Edit" ;)

Endret av Rexmentula
Lenke til kommentar

Er det ei trygg løysing å overføre pengar frå bankkonto til MiraiEx via Neonomics?

Eg kan ikkje seie eg heilt likar tanken på å la ein tredjepart få tilgang til bankkontoane mine. Eg har lese vilkår og beskrivingar så godt eg kan, men eg vert ikkje heilt klok på kva det er eg eventuelt gjev tilgang til... 🤔

Lenke til kommentar
Garegaupa skrev (5 timer siden):

Er det ei trygg løysing å overføre pengar frå bankkonto til MiraiEx via Neonomics?

Eg kan ikkje seie eg heilt likar tanken på å la ein tredjepart få tilgang til bankkontoane mine. Eg har lese vilkår og beskrivingar så godt eg kan, men eg vert ikkje heilt klok på kva det er eg eventuelt gjev tilgang til... 🤔

Gratis å opprette konto hos DNB for eksempel, for så å overføre derfra.

Lenke til kommentar
On 7/26/2021 at 9:00 AM, afterall said:

Sjeføkonom fnyser av kryptovaluta: – Kan like gjerne kjøpe mummikopper

Jan Ludvig Andreassen er en rutinert makroøkonom, men også en aktiv bruker på det sosiale mediet Twitter. I det siste har han publisert en rekke kryptorelaterte innlegg, hvor flere av disse omtaler mulige regulatoriske grep fra amerikanske myndigheter.

– Man kan miste alt. Hele markedet kan forsvinne med et pennestrøk, det kan bli forbudt, sier han til E24, og legger til at myndighetene kan komme på banen «når som helst».

Andreassen har ingen tro på at bitcoin eller annen kryptovaluta vil overta som betalingsmiddel, noe som kommer tydelig frem i flere av hans meldinger. Det har skapt reaksjoner fra kryptomiljøet, men det bekymrer ikke makroøkonomen.

– Folk må få slå seg litt løs, men det er ikke en debatt jeg har lyst til å delta i.

https://e24.no/boers-og-finans/i/O3qgxl/sjefoekonom-fnyser-av-kryptovaluta-kan-like-gjerne-kjoepe-mummikopper?referer=https%3A%2F%2Fwww.aftenbladet.no

For 4-5 år siden utspilte den samme kampen seg i det amerikanske finansmiljøet. De samme, gamle (og utdaterte) argumentene som ble brukt den gang blir nå brukt her i Norge - her av Jan Ludvig Andreassen. Mange av de amerikanske kritiske røster den gang har i dag snudd 180 grader, og vi vil også se det samme skiftet her i Norge. Hvorvidt Andreassen vil være en ny Nouriel Roubini får vi nå se på. Cluet er kunnskap. En frykter det en ikke forstår. Andreassen sitt blogginnlegg om kryptovaluta bekrefter på mange måter hans begrensninger, og relevansen kunne nok vært innenfor dersom året var 2013.

Det er også viktig å huske på at den eldre generasjonen har store deler av sin formue i de tradisjonelle finansmarkedene, og det foreligger et økonomisk beskyttelsesbehov her. De som kanskje har < 20+ gode år igjen å leve ønsker ikke å lære noe nytt på oppløpsiden av livet sitt ==> vanskelig å lære en gammel hund nye triks. Kryptovaluta blir derfor mer en trussel enn en mulighet for de eldre. Et fremvoksende marked som potensielt kan stjele signifikante markedsandeler i årene som kommer er ikke godt nytt for disse. Det er rimelig å tro at dette også er mye av årsaken til at kryptovaluta ikke har tatt "helt av" ennå, da det foreligger sterk motstand fra den eldre garde, altså de som styrer verden. Adopsjonskurven vil trolig skyte fart i takt med at millenniums-generasjonen tar over spakene.

"– Folk må få slå seg litt løs, men det er ikke en debatt jeg har lyst til å delta i."

Ender opp i et monologisk ekkokammer. Fremstår som feig og uten ryggrad.

 

Endret av Rexmentula
Lenke til kommentar
  • Uderzo avklistret denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...